Kroatië Duiken
Europa
Ramon Kuiters
Europa
01/28/2024
8 min

De 7 beste bestemmingen voor een actieve vakanties Europa 2024

01/28/2024
8 min

Niet iedereen is even geschikt om een meerdere dagen of weken op het strand of camping rond te hangen. Voor de ene is dit ontspanning voor een ander kan het tot verveling leiden. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden als het gaat om actieve vakanties.

In Europa zijn er vele bestemmingen die uitermate geschikt zijn voor de actieve vakantieganger. Voor deze pagina heb ik de 7 beste bestemmingen (regio´s, natuurgebieden of landen) voor je op een rij gezet.

De bestemmingen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de bestemmingen en van alle mogelijkheden op het gebied van actieve vakanties.

Ardennen

Wie aan de Ardennen denkt, denkt vaak meteen aan België. Maar België is niet het enige land waar de Ardennen in gelegen is. De bosrijke middelgebergte ligt ook in Luxemburg en een klein gedeelte in Frankrijk. Relatief dichtbij bij huis en een groot aanbod aan sportieve activiteiten.

De Ardennen staat bekend als survival gebied, en is ook zeer geschikt voor meerdaagse survivaltochten. Hoe extreem jij de activiteiten wil maken licht echt aan je zelf. Je kunt kiezen voor een lange hike, maar kunt onderweg ook gaan tokkelen, vlotten bouwen, gaan klimmen en abseilen etc.

De sportieve activiteiten lijken wel onbeperkt en zijn heel divers. Het middelgebergte van de Ardennen heeft je dan ook veel te bieden en niet alleen prachtige uitzichten. De Ardennen is buiten de genoemde activiteiten ook zeer geschikt voor mooie wandelingen, fietstochten, mountainbiken maar ook raften, kajakken en suppen.

In de Ardennen zijn ook verschillende klimparken en georganiseerde activiteiten. Dus vervelen en stil zitten is echt niet nodig.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor actieve vakantie in de Ardennen

Duitsland

Duitsland ligt lekker dichtbij Nederland en is dus ook zeer geschikt voor een weekendje of een paar dagen. Het land Duitsland wordt vaak onderschat, het heeft je als vakantieganger veel meer te bieden dan je misschien verwacht. Prachtige bezienswaardigheden, een adembenemende natuur, vele leuke steden en dorpen en niet onbelangrijk ook vele mogelijkheden als het gaat om actieve activiteiten.

Er zijn vele plekken die geschikt zijn voor sportieve activiteiten, de hoogtepunten wordt besproken op deze pagina. Het Zwarte Woud is zeer geliefd bij de vakantiegangers maar ook uitermate geschikt voor activiteiten zoals lange wandelingen, kanoën, fietsen, hike, diverse watersporten, mountainbiken en nog veel meer.

Duitsland is uberhaupt zeer geschikt voor wandelingen en fietstochten en heeft hier prachtige natuurgebieden voor. In de groene gebieden zijn ook vele routes te vinden. De lange wandeltocht door Duitsland van 313 is ook zeer geliefd de Eifelstein. De Vennbahn is een bekende fietsroute van 125 kilometer.

Duitsland is ook zeer geschikt als het gaat om de wintersport, Winterberg is één van de geliefde wintersport bestemmingen van Nederlanders. Maar de hoogste bergen vind je in het zuiden van Duitsland namelijk de Zugspitze van 3000 meter hoog. De bergen zijn niet alleen mooi tijdens de winter, ook in de zomer bieden ze je mogelijkheden voor mooie bergwandelingen, bergbeklimmen en zomer rodelen bijvoorbeeld.

Dit zijn nog lang niet alle mogelijkheden maar het geeft wel weer dat Duitsland een zeer goede bestemming is als het om sportieve activiteiten gaat tijdens je vakantie.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor actieve vakantie voor Duitsland

De Alpen

 Het Alpen gebied is ook een populair gebied als het om de vakanties gaat, zowel voor de wintersport als voor de zomervakanties. De alpen is een groot gebied vanaf de Franse Middellandse Zeekust in het zuidwesten tot de Pannonische vlakte in het oosten van Europa.

De Alpen ligt in 8 staten landen: Oostenrijk,  Italië,  Frankrijk,  Zwitserland,  Duitsland,  Slovenië  Liechtenstein en Monaco. Hongarije wordt ook wel eens meegeteld dan als het negende land. Omdat op de grens gelegen Ödenburgergebergte in Hongarije ook tot de Alpen wordt gerekend. De Hoogste top is de Mont Blanc met 4810 meter, in totaal zijn er 128 toppen hoger dan 4000 meter.

De mogelijkheden als het gaat om actieve activiteiten zijn bijna onbeperkt en zeer uitlopend. Dit heeft er ook mee te maken dat er een winter en een zomerseizoen is en dat elke seizoen ook zijn eigen activiteiten heeft. In de winter kun je hier goed skiën, snowboarden, lauflaufen, winterwandelingen maken en nog veel meer. In zomer kun je hier naast het wandelen ook hiken, mountainbiken, bergbeklimmen, raften, adseilen en nog vele meer.

Ook buiten de actieve activiteiten is het genieten geblazen van de uitzichten, de bergen, de natuur, de bergsteden en dorpen, het eten, de bezienswaardigheden en al het andere. Van een vakantie in de Alpen ga je dan ook niet snel spijt krijgen.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor actieve vakantie in de Alpen

Slovenië

De alpen vind je ook in Slovenië, dit maakt Slovenië ook tot een goede actieve vakantiebestemmingen. Maar dat komt zeker niet alleen door de Alpen. Want ook buiten de alpen kun je mooi bergwandelingen maken, raften, hiken, mountainbiken en watersporten. Ook zijn er op verschillende plekken in Slovenië een mogelijkheid om te klimmen.

Wat veel mensen niet weten is dat je ook uitstekend naar Slovenië kunt gaan als het om de wintersport gaat. De bergen liggen er en ook valt er geregeld sneeuw in Slovenië. De faciliteiten zijn goed om te kunnen genieten van je wintersport vakantie.

Slovenië is nog niet door iedereen ontdekt maar als het om vakanties gaat maar komt wel steeds meer in trek, dat is ook logisch het land heeft vele mogelijkheden en de vakantieganger ook echt iets te bieden. Niet alleen of actief gebied maar ook qua (badplaatsen) steden en dorpen. Vele bezienswaardigheden een schitterende natuur en op veel plekken ongerept. De prijzen liggen ook nog een stuk lager dan in Nederlander dit is ook mooi mee genomen tijdens je vakantie.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor actieve vakantie voor Slovenië

Noorwegen

Noorwegen behoort tot de mooiste landen van Europa, maar het land heeft je ook nog meer te bieden dan alleen de schoonheid. Als is de prachtige natuur bijna overal wel aanwezig en veel activiteiten en bezienswaardigheden hebben direct tot indirect met de natuur te maken. Enkele voorbeelden zijn de fjorden, het noorderlicht en het walvis spotten.

De actieve activiteiten in Noorwegen spelen zich ook midden in de adembenemende natuur af. Noorwegen is een zeer geschikt land voor mooi wandelingen, je kunt ook zeer goed hike tochten maken. Het mooie is van Noorwegen dat het allemansrecht geldt en dat houdt in dat je in principe op veel plekken mag (wild)kamperen. Een gouden combinatie met het wandelen of hiken.

Fietsen is ook een goede optie in Noorwegen, op veel plekken zijn ook fietsen te huur, dus is het niet nodig om je eigen fiets mee te nemen op vakantie. Dit zijn voornamelijk goede activiteiten in de zomer, maar de winter bied ook vele mogelijkheden zo als de wintersport, denk hierbij aan skiën, snowboarden.

Van de bergen kun je in de zomer ook goed genieten niet alleen voor trektochten maar ook rodelen is op veel plekken een mogelijkheid.

f je nou gaat fietsen in Noorwegen of wandelen in Noorwegen en of het nu zomer of winter is, wie naar dit Scandinavische land gaat, komt meestal terug met herinneringen voor het leven. Dan kun je wederom ook weer genieten van de mooie natuur.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor actieve vakantie in Noorwegen

Kroatië

Kroatië is een land in opkomst als het gaat om vakanties, het land wordt gezien als betaalbaar en is een zeer goede keuze als het gaat om zon, zee en strand in combinatie met een mooie natuur en diverse bezienswaardigheden.

De zee, het strand en de prachtige natuur zijn ook zeer geschikt voor een actieve vakantie. Denk mogelijkheden lijken wel onbeperkt. De natuur, en de watervallen zijn wandelend zeer goed te verkennen ook hike tochten door de natuurparken en de ongerepte natuur is een optie. Wees wel voorzichtig en op je hoede omdat er ook beren voorkomen in het wild in Kroatië. Laat je daarom wel goed informeren waar je gaat wandelen of hiken als het buiten de normale wandelroutes is.

De zee bied je veel mogelijkheden als het gaat om watersporten die worden aan de kust ook ruimschoots aangeboden, maar dit geldt ook voor de rivieren met een harde stroming. Denk hierbij aan waterskiën, zeilen, kanoën, raften, surfen, zwemmen, snorkelen, duiken en nog veel meer.

In Kroatië vind je ook diverse bergen die je ook weer verschillende sportieve activiteiten aanbied. Ook is mountainbiken een aanrader voor de liefhebber en iedereen die van een uitdaging houdt.

Als jij een zon, zee, strand vakantie wil in combinatie met een prachtige natuur en vele activiteiten op sportief gebied dan zit je in Kroatië goed. Het aanbod van excursies, activiteiten en vakanties wordt steeds groter.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor actieve vakantie in Kroatië

Spanje

Spanje is zeer divers helemaal als je ook de Canarische eilanden en Balearen meetelt. Een combinatie van zon, zee, strand vakanties samen met een stedentrip, de prachtige natuur of de vele culture bezienswaardigheden is dan ook mogelijk. De mogelijkheden van sportieve activiteiten lijken door de gevarieerde landschappen onbeperkt.

Ondanks de prettige klimaat zowel in de winter als in de zomer zijn er ook diverse wintersport mogelijkheden in Spanje zoals in de Pyreneeën.  De gebergten in Spanje bieden in de zomer mogelijkheden tot trektochten, hike, klimmen, mountainbiken en nog veel meer. Spanje is ook zeer geschikt voor de liefhebber van fietsen / wielrennen kijk alleen maar na de La Vuelta.

Watersport activiteiten wordt ook grootst aangeboden bij de stranden en badplaatsen. het aanbod is ook heel groot wat er mogelijk is in Spanje en op de Spaanse eilanden. Van de gele banaan tot aan zeilen, maar ook kanoën, surfen, zwemmen, duiken, snorkelen zijn mogelijkheden. Spanje heeft ook vele waterparken zowel waterparken die je kunt bezoeken als in combinatie met hotels.

Kortom vermaken in Spanje is geen probleem de vele sportieve activiteiten dragen hierbij zeker een rol. Een ander voordeel / pluspunt van Spanje is dat de reizen, accommodaties en het leven betaalbaar is.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor actieve vakantie in Spanje

Reacties
Categorieën