Loire
Wandelen en fietsen
Ramon Kuiters
Wandelen en fietsen
02/08/2024
7 min

De 7 leukste fietsvakanties / fietsbestemmingen in Europa 2024

02/08/2024
7 min

Nederlanders zijn dol op fietsen en fietsen ook graag tijdens hun vakantie. De fiets is een goed vervoersmiddel om de omgeving te verkennen, onderweg kun jij goed van alles om je heen genieten en ook een behoorlijk afstand afleggen in een korte tijd helemaal met de E-bikes.

Heel veel bestemmingen in Europa zijn uitermate geschikt voor mooie fietstochten en fietsend de regio te verkennen. De 7 mooiste fietsbestemming in Europa / Fietsvakanties in Europa heb ik voor deze pagina voor je op een rij gezet.

De fietsbestemmingen en de mogelijkheden in deze regio worden uitgebreid beschreven en ook heb ik diverse tips toegevoegd, met als doel je een goed beeld te geven van de fietsbestemmingen / fietsvakanties.

De Loirestreek (Frankrijk)

De Franse streek Loire wordt gezien als één van de fietsparadijzen van Europa. De streek met de gelijknamige rivier de Loire is uitermate geschikt voor een fietsvakantie. Je vind hier namelijk talloze kilometers aan goede fietspaden en onderweg is er veel eigenlijk heel veel te zien en te bewonderen.

Denk hierbij aan de mooie landschappen, de rivier de Loire, maar ook de vele kastelen die je tegen gaat komen. Ook leuk zijn de dorpjes en steden waar je langs en door heen kan fietsen. Ook een goede plek voor een lunch of een diner. Dit is langs niet alles wat je tegenkomt want ook kloosters, wijngaarden en zonnebloemvelden gaan je verrassen.

Fietsvakantie Langs de Loire is een 8 daagse fietstrektocht door de Loirestreek van Eigenwijze Reizen. De fietsvakantie is een echte aanrader vooral als je het prachtige gebied van de Loire wil gaan verkennen.

Bekijk hier de prachtige fietsvakantie en laat je verrassen

Bodensee (Duitsland, Oostenrijk & Zwitserland)

De Bodensee is gelegen in Zuid-Duitsland en wordt ook wel de Bodenmeer of het meer van Konstanz genoemd. Het ligt dichtbij de Oostenrijkse en de Zwitserse grens. Staatkundig behoort de Bodensee bij alle drie landen en wordt ook door deze 3 landen bestuurd.

De Bodensee is een toeristische bestemming en ook zeer geschikt voor de watersporter, het is gelegen in een prachtige natuur en heeft vele bezienswaardigheden waaronder leuke steden en dorpen in de omgeving.

De Bodensee is het grootste meer van Duitsland en bestaat officieel zijn 2 meren de Obersee en de Untersee. De Untersee is een stuk kleine, de Rijn verbindt de Untersee met de Obersee. In de Bodensee zijn diverse eilanden de bekendste zijn Reichenau, Lindau en Mainau.

Je kunt de Bodensee verkennen met de fietsen, wandelend, met diverse bootexcursies maar misschien wel de mooiste manier is met de kabelbaan. Natuurliefhebbers kiezen voor de Bodensee maar dit geldt ook zeker voor de fietser.

Het is prachtig om langs de oevers van de Bodensee te fietsen en je komt ook nog eens in 3 landen. Door dat je door 3 landen heen komt als je rond de Bodensee fietst (ruim 250 kilometer) kom je onderweg vele bezienswaardigheden tegen zowel culturele, historische als natuurlijke bezienswaardigheden.

Bekijk hier de prachtige fietsvakantie en laat je verrassen

Jutland (Denemarken)

Denemarken staat bekend om de vlakke landschappen, een prachtige natuur en mooie kusten. Het land Denemarken kan net zoals Nederland gezien worden als fietsland, Er zijn meer Denen met een fiets dan met een auto. De steden zijn ook erg geschikt om te verkennen met de fiets Kopenhagen is hier een goed voorbeeld van.

Maar het mooiste gebied om te fietsen is Jutland, de landschappen die je tegen komt zijn heel divers met o.a. bossen, heide, akkers, weiden, fjorden, meren en nog veel meer. Je hebt vaak vergezichten en zeer mooie uitzichten tijdens het fietsen. Onderweg kom je vele bezienswaardigheden en historie tegen uit de Vikingtijd (woningen en verdedigingswallen). Deze combinatie met de natuur maakt Jutland zeer geschikt voor een fietsvakantie.

Bekijk hier de prachtige fietsvakantie en laat je verrassen

Ardennen (België)

Voor mooie fietstochten hoeft je niet ver van huis, Nederland is zeer geschikt voor mooie fietsvakantie maar ook zeker België. Vooral de Ardennen springt er bovenuit. De Ardennen ligt niet alleen in België maar ook een klein deel van de Ardennen ligt in Luxemburg en Frankrijk.

De Ardennen is een heuvelachtig bosgebied met flinke steile stukken, gelukkig zijn er ook vele fietsroutes die een stuk eenvoudiger zijn te fietsen. In totaal zijn er meer dan 50 verschillende fietsroutes in de Ardennen. Naast de fietsroutes is er ook nog een mogelijkheid om te mountainbiken. Daar lenen de bossen en de heuvels van de Ardennen is uitstekend voor.

Het voordeel van de Ardennen is dat het vanuit Nederland goed te bereiken is en ook geschikt is voor een weekendje. Een hotel is snel gereserveerd en fietstochten zijn er voldoende. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een georganiseerd fietsvakantie waar de hotels, de bagage en de route geregeld wordt of al geregeld is.

Bekijk hier de prachtige fietsvakantie en laat je verrassen

Münsterland (Duitsland)

Duitsland is goed te bereiken van uit Nederland en is zeer geschikt voor je fietsvakanties. Een van de mooiste regio´s om te fietsen is Münsterland. Dit is het gebied rondom de mooie stad Münster. Münster is dichtbij de Nederlandse grens gelegen en heeft je qua fietsen heel veel te bieden.

Het is een prachtige gebied met vele bezienswaardigheden en een mooie natuur, daarbij komt er nog eens bij dat er 4.500 kilometer aan fietspaden ligt in de regio. Hoewel Duitsland flinke heuvels en bergen kent is Münsterland overwegend vlak, dit fiets uiteraard wel een stuk makkelijker.

Onderweg om je langs grote weiden, vele talrijke velden, en kleine bosgebieden. Deze steden en dorpen waar je langs en door heen kan komen zijn vaak ook interessant en zeer geschikt voor een pauze of een stopje.

Een van de bekendste fietsroutes in Münsterland is de 100 Schlösser Route. Je vermoed het waarschijnlijk al je komt langs meer dan 100 kastelen, burchten en landgoederen, want deze liggen er ook ruim voldoende in Münsterland.

Bekijk hier de prachtige fietsvakantie en laat je verrassen

Mallorca (Spanje)

Bij Mallorca denk je misschien niet gelijk aan fietsen maar deze zonvakantie waar ook zeer goed gefeest kan worden is ook een fietsparadijs. De beste periode om te komen fietsen in Mallorca is tijdens het winterseizoen het is hier dan lekker rustig, terwijl de temperatuur heerlijk is en je wel kunt spreken van een goed fiets weertje.

De kust is zeer geliefd bij de zonaanbidders en de strandliefhebbers, maar de mooie baaien, badplaatsen en schitterende stranden zijn ook prachtige om langs heen te fietsen. Dit kun je goed combineren met het strand of de badplaatsen zelf.

Maar ook het binnenland is zeer geschikt voor fietsroutes en zou je doen verbazen hoe mooi Mallorca is. Je kunt kiezen voor bergwegen die best uitdagend kunnen zijn maar vaak wel prachtige uitzichten opleveren, maar ook de vlakke wegen langs boomgaarden, (amandel-, olijf- en sinaasappelbomen)

Bekijk hier de prachtige fietsvakantie en laat je verrassen

De Alpen (Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk & Italië)

Bij de Alpen denk je misschien meteen aan de Alpe d´Huez en de andere bergen die langs ziet komen bij de Tour de France. Maar wist je dat de Alpen ook zeer geschikt is voor fietsvakantie voor beginners en gezinnen? Ook kun jij hier geweldig mountainbiken.

Bij de Alpen wordt vaak aan Oostenrijk en Frankrijk gedacht maar wist je ook dat de Alpen gelegen is in Duitsland, Italië, Liechtenstein, Monaco, Slovenië en Zwitserland. Bij het kiezen voor de alpen is het wel belangrijk dat je de het goede gebied kiest voor je vaardigheden.

Onderweg op de fiets ga je echt genieten, de mooie uitzichten en prachtige landschappen maken de kilometers klimmen zeker goed. Ook de dorpjes zijn leuk om te bezoeken en een goede plek voor een lunch of een kopje koffie.

Bekijk hier de prachtige fietsvakantie en laat je verrassen

Reacties
Categorieën