Loire
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/30/2024
3 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor de Loire (Frankrijk) 2024

01/30/2024
3 min

De Loire streek staat bekend om zijn prachtige kastelen en vele bezienswaardigheden maar wordt ook gezien als één van de fietsparadijzen van Europa. De streek heeft je veel te bieden dat zie je ook wel terug in de 5 reisgidsen die ik geplaatst heb op deze pagina. 

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de reisgids waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids eenvoudig bestellen. 

Tip: Tui Reizen is een uitstekende partner als het gaat om de Loire streek. Bekijk het aanbod en laat je verrassen!

De Groene Reisgids - Kastelen van de Loire

Met een selectie door onze auteurs ter plaatse:

  • De top 10 van de Kastelen van de Loire in beeld
  • Tientallen rondritten, wandelingen en excursies
  • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
  • Meer dan 520 adressen voor elk budget
  • 43 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie
  • Reisplanner voor drie tot veertien dagen

Trotter De Loire per fiets

  • Meer dan 900 km fietspaden, 8 uitgestippelde routes, 40 etappes en 4 excursies
  • Met honderden budgetvriendelijke en geteste horeca-adressen, vele bezienswaardigheden en fietsverhuurpunten
  • Alle routes zijn gedetailleerd in kaart gebracht en maken het mogelijk om een persoonlijke route samen te stellen die je terug naar je startplaats leidt

Vorstelijke Loire

Van Beaugency tot Béhuard stroomt de Loire loom en majestueus door het West-Franse landschap. Zij gedraagt zich waarlijk als een vorst en bepaalt al eeuwenlang het levensritme van de inwoners. Leonardo da Vinci, François Rabelais en Sint Maarten drukten elk hun eigen stempel op deze gevarieerde streek vol zacht glooiende heuvels, vele kastelen, vruchtbare wijngaarden, verrassende bossen en steile tufsteenkliffen met grotwoningen. 

De steden Blois, Amboise, Tours, Saumur en Angers hebben elk hun eigen karakter en het machtige water is altijd dichtbij. De Loire is de laatste ongetemde grote rivier van Europa, waar grote schepen nooit vat op kregen en de platte gabares en toues nog stil op dobberen. De rivier staat symbool voor de douceur de vivre, die de dichter Joachim du Bellay al boven Rome verkoos. Deze reisgids neemt u mee langs de Loirevallei, 

Van schrijver en Frankrijkkenner Jeroen Sweijen (1974) verscheen eerder in de PassePartout reisgidsen reeks al Haute Bretagne. Hij is als redacteur verbonden aan de bekende Frankrijktijdschriften En Route en Maison en France, waarin hij schrijft over Frankrijk in het algemeen en West-Frankrijk in het bijzonder.

Loire

De reisgidsen voor wijn en fijnproevers onthullen de genoegens van de klassiek wijnstreken van Frankrijk en Italië. Ze leiden u door beroemde wijngaarden en pittoreske dorpjes en brengen u in de kelders van de best bekendstaande wijnhuizen. Met deze gids volgt u Hubrecht Duijker op zijn ontdekkingstocht door de Loire. Hubrecht proeft niet alleen de wijn, maar ook de geschiedenis en cultuur van het desbetreffende gebied. Gedetaillerde kaarten van de wijngaarden en de te volgen wijnroutes. Aanbevelingen op het gebied van producenten en kelders die bezocht kunnen worden. Aandacht voor de plaatselijke keuken. Hotel- en restaurantsuggesties. Toeristische trekpleisters in de omgeving.

Frankrijk Binnendoor

Frankrijk Binnendoor LOIRE is een bijzonder boek. Maak van een reis door de vallei van de Loire een avontuur met roadtrips, fietstochten en wijnproeverijen. Inclusief unieke tips van vier experts.

Ben jij toe aan een vakantie om nooit meer te vergeten? De vallei van de Loire in Frankrijk is een bijzondere streek waar je kunt genieten van rust, ruimte, natuur, bijzondere kastelen, historische dorpen, bruisende stadjes en prachtige wijngaarden. Een wandel- en fietsgebied om van te likkebaarden! In dit boek stippelt Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven een onvergetelijke reis uit langs de rivier de Loire, die begint bij Orléans en eindigt bij de monding in de Atlantische Oceaan. Wil je extra genieten van je kostbare vakantiedagen en tips ontvangen die zo van een goede vriend zouden kunnen komen? 

IN DIT BOEK LEES JE OOK tips voor een relaxte reis links of rechts om Parijs naar de Loire; dagtrips vol verrassingen om de Loirestreek nog beter te verkennen; compleet beschreven tochten voor fietsers en e-bikers; de bijzondere Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip Loire; tips van locals en experts om de geheimen van de Loire te ontrafelen; insidertips voor leuke restaurants en goede wijndomeinen; hoe je leuke markten, campings en camperplaatsen bij de Loire vindt. 

Ruud Couwenhoven reist al sinds 1986 door Frankrijk. Jaarlijks zijn er ruim 1,5 miljoen mensen die zijn blogs en e-books lezen op frankrijkbinnendoor.nl of luisteren naar zijn podcasts. Zijn eerste boek, Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk, is een regelrechte bestseller en al twee jaar op rij het bestverkochte reisboek over Frankrijk.

Reacties
Categorieën