Piemonte
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/08/2024
3 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor de regio Piemonte 2024

02/08/2024
3 min

Piemonte is een regio in Noord-Italië en zeer geschikt voor de fijnproever. Naast wijn vind je hier ook vele streekgebonden specialiteiten. De Piemonte is ook zeer geschikt voor de cultuur liefhebber, je vind hier bijzondere bezienswaardigheden. Het ontbreekt ook zeker niet aan oude mooie pittoreske dorpjes. 

Welke plekjes en bezienswaardigheden je zeker niet mag overslaan in Piemonte lees je in de reisgidsen die ik voor deze pagina voor je op een rij heb gezet. De reisgidsen worden uitgebreid beschreven, naast een boekomschrijving, heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie en via de link kun je de reisgids eenvoudig bestellen.  

Tip: Bekijk Tui reizen voor een onvergetelijke vakantie maar Piemonte. Het aanbod is niet aan verrassend maar ook zeer aantrekkelijk! 

Piemonte & Turijn

Piemonte & Turijn gaat over de gehele regio Piemonte. In deze reisgids gaat de reis van het noordelijkste puntje, dat ingeklemd ligt tussen twee zijden van Zwitserland, via de rijstvelden in het Po-dal, bijzondere kunst uit de tijd van de Via Francigena en Turijn naar het zuiden van Piemonte met de wijnstreken Roero, Langhe en Monferrato, tot aan het in het zuidoosten gelegen Alessandrië. De reisgids sluit af met een hoofdstuk over de mooie valleien en het hooggebergte op de grens met Frankrijk. De enogastronomia wordt kort besproken. 

Karin Stubbé heeft al meer dan 15 jaar een huis in de Langhe, Piemonte en kent de regio als geen ander. Dit deelt zij op haar website en blog genieteninpiemonte.nl. Haar brede belangstelling, oog voor net dat bijzondere en haar contacten met bewoners van platteland en stad vinden zijn weerslag in dit boek. Eerder schreef zij voor Edicola Genieten in Piemonte met de focus op de streek de Langhe, de omliggende stadjes, Turijn en Genua.

Ontdek Piemonte

Piemonte betekent ‘voet van de bergen’. Deze streek grenst aan de Alpen, Frankrijk en Zwitserland. De unieke ligging kleurt het uitzicht tot op vandaag: elke vallei en heuvel lijkt wel bezaaid met fraaie kastelen, torens, buitenhuizen en monumenten. Maar er is meer. 

Piemonte betekent ook gastronomie. Hier vind je de lekkerste noten, de kleurrijkste paprika’s, tientallen soorten gedroogde en gekookte salami’s, berghammen, sappig fruit, heerlijke wijn, de grootste keuze aan kazen van heel Italië en verschillende soorten rijst. Onvergetelijk zijn de truffelmarkten in Alba, Asti en Canelli. 

Met Ontdek Piemonte heeft culinair journalist en Master Sommelier Gido van Imschoot de ideale inspiratiegids geschreven. Boordevol praktische reisinformatie, de belangrijkste bezienswaardigheden en adresjes om te eten, te slapen en uiteraard om wijn te proeven.

Merian live! - Piemonte

Piemonte en Lombardije ontdekken en beleven! 

  • Winkelen 
  • Excursies 
  • Bezienswaardigheden 
  • Eten en Drinken 
  • Uitgangsleven 
  • Overnachten 
  • Wandelingen

Piemonte

Het best bewaarde geheim van Italië Piemonte! Deze regio, op slechts 1200 kilometer van Nederland wordt nu voor het eerst echt ontdekt. Delen van de schitterende regio kwamen in 2014 op de Werelderfgoedlijst van Unesco te staan en in 2019 riep de Loney Planet Piemonte uit als ‘best travel’ regio. 

Columnist Rik Rensen van Italië Magazine, die jarenlang correspondent was in Italië voor NRC Handelsblad, Radio 1 en Elsevier neemt u mee naar het onbekendere Piemonte. Hij verhaalt over het leven van gewone mensen op het Piemontese platteland, over gepassioneerde wijnboeren, bijzondere winkeltjes en onontdekte plekjes. 

Persoonlijke verhalen over gewone mensen uit het hart van de Piemontese samenleving. Hij geeft ook tips ook voor de leukste boerenmarkten en de beste wijnproducenten van de regio. En hij geeft tips voor de best bewaarde geheimen op culinair gebied: de top 10 van trattoria ‘s, ristorantes en osteria ‘s. Ver weg van de gebaande paden.

Proef Piemonte

Sinds 2014 wonen de schrijvers met veel plezier in Piemonte. In 2015 zijn zij Glamping Tenuta il Castelletto in Nizza Monferrato gestart. In 2015 waren zij met hun gezin te zien bij IK VERTREK.

Deze gids staat vol met hun persoonlijke tips over Slow Food streek Piemonte. Het beschreven gebied bevindt zich grofweg tussen: Barolo, Asti, Nizza Monferrato en Acqui Terme. Naast dit gebied wordt ook de stad Turijn beschreven zodat je een leuke dagtrip kan maken.

In de gids vindt je heel veel tips insider tips om bijzondere plekken, leuke restaurants en wijnboeren te bezoeken.


p>

Reacties
Categorieën