Oman
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/19/2024
3 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Oman 2024

01/19/2024
3 min

Oman is voor velen een onbekend land en ook niet het vakantieland waar je meteen aan denkt. Het is een land van de verrassingen de eerste grote verrassing is dat het land zeer modern is, maar wel zijn cultuur heeft weten te behouden. De natuur is indrukwekkend met de prachtige berglandschappen, paradijselijke wadi’s en de uitgestrekte woestijnen. Oman is ook een land met vele bijzondere bezienswaardigheden.

Alles over de mooiste plekjes en bezienswaardigheden lees je in de reisgidsen op deze pagina over Oman. De reisgidsen vertellen niet alleen naar welke plek je het beste kunt gaan en over de belangrijkste bezienswaardigheden maar ook over het land zelf en waar je het beste rekening mee kunt houden. 

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de reisgids waaronder de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids van Oman eenvoudig en snel bestellen. 

Tip: Voor een onvergetelijke rondreis raad ik Djoser reizen aan. Een specialist in rondreizen met een aantrekkelijk aanbod voor Oman.  

Reishandboek - Oman

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

In het reishandboek Oman vind je uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden van dit bijzondere land. Deze reisgids laat je ook kennismaken met de historie, de flora en de fauna van Oman. Dit reishandboek kan je gebruiken als leidraad bij je voorbereidingen van een onvergetelijke reis, maar ook als informatiebron als je meer wilt weten over het land en de bevolking van Oman. Het reishandboek Oman, geschreven door een Nederlandse auteur, is een must-have voor elke reiziger die interesse heeft in Oman.

 • Veel achtergrondinformatie
 • Praktische informatie: onder andere accommodatie, vervoer, gezondheid, geldzaken etc.
 • Alle bezienswaardigheden
 • Kaarten en plattegronden in kleur

Dominicus landengids - Oman, Dubai en Abu Dhabi

Het sultanaat Oman en de emiraten Abu Dhabi en Dubai staan garant voor een unieke en boeiende reiservaring, boordevol fascinerende contrasten. Oman heeft het authentieke en traditionele verweven met een vleugje luxe. De emiraten zijn bruisende oorden aan de Perzische Golf met schitterende hotelpaleizen en onvoorstelbare shopmogelijkheden. Sinds eeuwen is de regio een handelscentrum tussen Oost en West. 

Nu liggen moderne wereldsteden naast eeuwenoude stadjes en verstilde lemen dorpen; kamelen en limousines kruisen elkaar op de weg. Ook het landschap biedt variëteit: het noorden is bergachtig met valleien en oases, de zuidelijke vruchtbare uitlopers van het Hajjargebergte worden omringd door eindeloze grindvlakten en zandwoestijnen, terwijl de kusten prachtige stranden en rotsbaaien hebben. 

Greet Van Deuren is verbonden aan de Koninklijke Musea voor Kunst en geschiedenis in Brussel. Ze reisde meermalen naar het Midden-Oosten.

De dhows van sur -op reis door oman

Oman, Dubai en Abu Dhabi. Hypermoderne steden, kamelen in de bermen, gesluierde vrouwen en hippe jonge meiden. Reizen door de Arabische wereld als Dubai, Oman en Abu Dhabi is je constant verbazen. Een wereld van zand, maar ook een wereld waar palmbomen voor schaduw zorgen. 

Een wereld waar oude mannen de waan van de dag bij de moskee bespreken terwijl de vrouwen in hun zwarte abaya’s door de straten lopen. Zoef met de lift naar de top van Burj Khalifa terwijl in de woestijn de bedoeïnen wakker worden in hun tenten. Bereid je voor met dit reisboek, kijk op het landkaartje waar je precies bent en geniet van de kleurenfoto's in dit boek. Gebruik het als een reisgids om tips uit te halen.

Een wereld om met een huurauto te verkennen. De auteur reisde samen met haar echtgenoot door dit deel in het Midden-Oosten.

Merian Live Dubai, Oman, Vae

Dubai, Oman en de emiraten ontdekken en beleven!

 • Aan het strand 
 • Uitgaansleven 
 • Eten & drinken
 • Overnachten 
 • Wandelingen 
 • Excursies 
 • Bezienswaardigheden.

Reisdagboek Oman

Woeste woestijnen, zeeschildpadden en oases als in je stoutste dromen vragen om een uitgebreid reisverslag. Maak dat met dit prachtige reisdagboek! Hou bij hoe vaak je geiten over de weg zag lopen en hoeveel scheepswrakken je hebt gezien. Teken je eigen emoji's, schrijf op waar je je op verheugt, wat je opvalt en wat je uitgeeft. Er zijn ook handige pagina's om de contactgegevens van je nieuwe reisvrienden op te schrijven. Geen algemeen reisadvies, maar cijfers, uitleg over de vlag van Oman en een kaart waarin je je eigen rondreis kan tekenen. Daarnaast veel pagina's om zelf in te vullen. Oman zal je betoveren, hou dat gevoel vast!
Samen met de novel 'Cappuccino in het Midden-Oosten' het perfecte cadeau!

Dit travel journal heeft een praktisch formaat, een kaft zonder plastic, metalen ringband en is gemaakt en ontworpen in Nederland.


Reacties
Categorieën