Brussel
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/28/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Brussel 2024

01/28/2024
5 min

Met de trein ben je in no-time in Brussel. Je stapt midden in Brussel uit. Uiteraard kun je ook kiezen voor eigen vervoer als je in het zuiden van Nederland woont of met het vliegtuig gaan. Dit kan handig en snel zijn als je in de buurt van een vliegveld woont. Brussel is goed met de voet te verkennen als je veel afstanden af wil leggen kun je ook de tram pakken.

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar ook van Europa. Door de het internationale functie heeft Brussel vele grote gebouwen. De meeste gebouwen hebben een zeer indrukwekkende architectuur. Brussel mag ook gerust de hoofdstad van de Chocolade genoemd wordt want bijna op elke hoek van de straat is wel een chocolaterie te vinden.

Wat Brussel je nog veel meer te bieden heeft en welke plekken je zeker niet mag overslaan vind je in de reisgidsen die ik voor deze pagina geselecteerd heb. De reisgidsen geven je veel informatie zodat jij goed voorbereid op reis gaat en de reisgidsen zijn ook handig tijdens je reis.

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de reisgids waaronder de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids ook eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Tui Reizen een uitstekende partner voor stedentrips en dit geldt ook zeker voor Brussel! Bekijk het assortiment en laat je verrassen!

Time to momo - Brussel

Met time to momo Brussel haal je alles uit je stedentrip! En deze nieuwe editie heeft een volledige corona-update ondergaan. Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. 

Bij time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. Met 6 verrassende routes door de verschillende wijken van Brussel kun je de stad in je eigen tempo ontdekken én de lokale lifestyle beleven. 

Inclusief: 

  • Alle belangrijke bezienswaardigheden 
  • Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen 
  • Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app 
  • Leuke top 10-lijstjes

De Groene Reisgids Weekend - Brussel

De 3-sterrengids voor een geslaagde citytrip - Klein in formaat, groot in kwaliteit - De ideale gids voor wie slechts één compacte stadsgids in zijn tas wil stoppen en toch geen enkele bezienswaardigheid of topadres wil missen - Met een uitneembare stadsplattegrond - Elk hoofdstuk heeft zijn eigen kleur, zo vindt u feilloos de informatie die u zoekt

Parken & tuinen van Brussel

Parken en tuinen van Brussel nodigt u uit om de mooiste groene ruimten van de stad te ontdekken of te herontdekken. Brussel wordt beschouwd als een van de groenste hoofdsteden van Europa. 

Sinds mensenheugenis genieten natuurgebieden er bijzondere aandacht. De tuinen en parken kwamen in de loop der eeuwen tot stand dankzij verlichte opdrachtgevers en gerenommeerde tuin- en landschapsarchitecten. Ze evolueerden voortdurend mee met de trends en stromingen van tuinarchitectuur en stedenbouw. 

Deze evolutie kent in recente jaren een nieuw elan dankzij de aanleg van nieuwe groene ruimten en de restauratie van historische parken, allebei uitingen van het streven naar een kwaliteitsvoller stedelijk landschap. 

In het hectische leven van de Europese hoofdstad is er meer dan ooit behoefte aan uitzonderlijke plekken, parken of natuurgebieden, waar iedereen tot rust kan komen.

Brussel Art Nouveau - Wandelingen in het stadscentrum

Aan het einde van de 19de eeuw verruilden de Brusselse architecten het academisme voor de art nouveau. De organische ontwerpen van Victor Horta en de meer geometrische architectuur van Paul Hankar zorgden ervoor dat deze bouwstijl binnen afzienbare tijd internationale roem verwierf. 

Vanaf 1893 rezen in Brussel over een tijdspanne van ongeveer vijftien jaar honderden art-nouveaugebouwen op. In het begin waren het ontwerpen van grote vernieuwers, later ook van hun leerlingen en imitators, die in het begin van de 20ste eeuw beïnvloed werden door de Wiener Secession en andere stromingen uit de Europese art nouveau. 

De stijl kwam perfect tegemoet aan de wensen van de industriële burgerij, die met deze nieuwe en soms exuberante bouwstijl graag haar stempel drukte op het stadsbeeld. Geleidelijk aan gingen ook andere bevolkingsklassen de art nouveau gebruiken voor heel uiteenlopende projecten: scholen, sociale woningen, herenhuizen, winkels, volkshuizen...

Dit boek laat u aan de hand van negen wandelingen doorheen verschillende wijken de vele facetten ontdekken van de art nouveau in Brussel. Het bevat karakterschetsen van de grootste architecten en geeft uitleg over decoratietechnieken zoals sgraffiti. Met interviews schetst de schrijfster een portret van eigenaars, conservators en restaurateurs van art-nouveaugebouwen, die onmisbaar zijn voor het behoud van dit bijzondere erfgoed.

Trotter 48 - Brussel

Een citytrip in 48 uur? Dan is Trotter 48 de perfecte gids. Het beproefde Trotter-recept in een trendy uitvoering met tientallen kleurenfoto's van de bekendste citytripbestemmingen. Beroemd om zijn betrouwbare keuze van horeca- en shoppingadressen, berucht om zijn eigenzinnige classificatie van bezienswaardigheden. Uitgebreide selectie accommodaties, restaurants, cafés en shops voor elk budget en elke stemming. Met uitneembare full colour plattegrond van de stad en kaart van het openbaar vervoer.

Trotter - Brussel

De onmisbare gids voor echte trottersHoofdstad van Europa, hoofdstad van België, stad van paradoxen. Brussel geeft zich niet zomaar prijs. Bezoekers die bereid zijn verder te gaan dan de Grote Markt, Manneken Pis en het Atomium, zullen versteld staan: Brussel is een metropool op mensenmaat. Trek op zondagochtend naar de Marollen, ga op zoek naar artnouveaugevels in Elsene, laat je verrassen door de stripgevels die in het centrum opduiken en stap binnen in een echte Brusselse staminee voor een Belgisch biertje.

Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge

De reisgids Brussel, Antwerpen, Gent & Brugge is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na de reis. Inmiddels is Capitool, met meer dan 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen. Door de combinatie van visuele uitbundigheid in de vorm van driedimensionale tekeningen van bezienswaardigheden en heel veel kleurenfoto's én praktische bruikbaarheid door middel van verhelderende kaarten en compacte teksten onderscheiden de Capitool Reisgidsen zich van alle andere.

De Capitool Reisgidsen bevatten heel veel foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken. Met ook restaurants, accommodatie en vervoer.
Capitool laat je de wereld zien!

Reacties
Categorieën