Botswana
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/05/2024
4 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Botswana 2024

02/05/2024
4 min

Als je voor Botswana kiest, kies je een fantastische Natuur met vele bezienswaardigheden en wildparken. Botswana is een Afrikaans land waar steeds vaker voor gekozen wordt, ook steeds meer reisorganisatie bieden reizen naar Botswana aan. Djoser is hier een goed voorbeeld van. 

Als je kiest voor Botswana is een goede voorbereiding wel aanbevolen, dit kan zeer goed met de reisgidsen die beschikbaar zijn. De 5 beste reisgidsen heb ik voor deze pagina voor je op een rij gezet. De reisgidsen worden uitgebreid beschreven en ook is er een link van Bol.com geplaatst.

De link geeft veel extra informatie over de reisgidsen, via de link kun je de reisgids over Botswana eenvoudig en snel bestellen. 

Tip: Bekijk voor de mooiste rondreizen voor Botswana en omliggende landen eens bij Djoser en laat je verrassen!

Reishandboek Namibië & Botswana

Met het Reishandboek Namibië & Botswana op zak hebben deze prachtige Afrikaanse landen geen geheimen meer voor je. Deze reisgids zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan je reis naar Namibië & Botswana kan beginnen. 

Tijdens de reis biedt het Reishandboek Namibië & Botswana je veel informatie over de bezienswaardigheden, de geschiedenis, cultuur en natuur van het land. Hoewel bij het woord 'safari' aan Zuid-Afrika, Kenia of Tanzania gedacht wordt, is de diversiteit aan mogelijkheden in de combinatie van Namibië en Botswana veel groter en het is er veel rustiger. U komt sowieso in het noorden terecht waar beide landen samensmelten en dan ligt ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Victoria watervallen onder handbereik. Regelmatig een dag rust nemen in een van alle gemakken voorziene lodge waar het wild bij wijze van spreken uit je hand eet, is eenvoudig in te passen. 

De kust van Namibië en de parken in het westen? Prachtig en spectaculair, dus doen als u er tijd voor heeft, maar ga er niet heen voor een strandvakantie. U kunt de landen apart bezoeken, u kunt ook een combinatiereis (laten) samenstellen. Als u voldoende tijd heeft zou dat de beste optie zijn.

Marco Polo Zuid-Afrika, Namibië, Botswana

De wegenkaarten van Marco Polo zijn zeer helder en prettig leesbaar, waardoor zelfs de kleinste dorpjes en wegen te vinden zijn. Met Highlight-sterren voor de Top15 van het gebied. De afstanden tussen plaatsen staan duidelijk aangegeven, evenals veel toeristische en praktische informatie, zoals pittoreske routes, natuurparken, bezienswaardigheden en tankstations. Met zeer uitgebreid los namenregister en legenda o.a. in het Nederlands.

Dominicus landengids - Namibië, Botswana en Zimbabwe

In Namibië, Botswana en Zimbabwe zijn vrijwel alle denkbare landschappen vertegenwoordigd. Van tropische bossen op de oevers van de Zambezi tot aan het rode woestijnzand van de Namib, van naaldwouden in de Eastern Highland tot aan de steppe van de Kalahari. 

Het gebied heeft een boeiende historie; ver voordat de Europeanen interesse in Afrika toonden, werd hier geschiedenis geschreven. In de 13de eeuw bouwden de Shona een stenen stad, Great Zimbabwe, waarvan de indrukwekkende ruïnes het belangrijkste monument ten zuiden van de Sahara vormen. De grootste trekker is uiteraard de fabelachtige natuur: Victoria Falls, de Okavango Delta, de oude Namibwoestijn en de vele wilde dieren, waardoor de drie landen zeer geschikt zijn voor safari's.

Bas Vlugt is publicist en helpt met zijn bedrijf Africa Business Communities bedrijven die in Afrika geïnteresseerd zijn. Voor Dominicus schreef hij samen met Arjen Westra ook de reisgidsen Kenia, Tanzania en Zanzibar en Safari!

De olifanten van Botswana

Ruil het het asfalt in voor diepe zandwegen en ga op safari in Botswana waar overstekende olifanten, rondslenterende zebra’s, statige giraffen, koninklijke leeuwen en brutale apen het ritme van Botswana en dus ook van de reiziger bepalen. Op safari gaan in dit deel van Afrika betekent dat de dieren de baas zijn; waar dieren de baas zijn heeft de reiziger zich aan te passen.

Met een vierwielaangedreven (4x4) auto door de parken van de Okavango Delta in Botswana betekent reizen vol avontuur en spanning. De auteur en haar echtgenoot reisden door het Moremi Game Reserve en Chobe National Park.

Vanuit Windhoek, de hoofdstad van Namibië, reden ze over prima asfalt, waar ezels, geiten en koeien medeweggebruikers zijn naar Botswana. In Maun werden de tanken volgegooid, extra proviand en water, erg veel water ingeslagen. Eenmaal aangekomen in de Okavango Delta maakten de ezels, geiten en koeien plaats voor olifanten, leeuwen en ander wildlife die een reiziger verwacht wanneer hij of zij op safari gaat. Botswana belooft veel maar geeft nog meer.

Dit reisboek is thuis al als een Botswana reisgids te gebruiken, inspireert en geeft reistips. In de auto, voorzien van een kampeeruitrusting en daktent, legde het echtpaar duizenden kilometers af. Via de Caprivistrip en een bezoek aan het Etosha park werd de auto in Windhoek weer ingeleverd.

Het boek bevat fraaie kleurenfoto’s, een landkaart

Safari reisgids Afrika, als u weten wil welk dier er voor uw lens verschijnt!

Als u wilt weten welke dieren er tijdens uw safari voor uw lens verschijnen en u wilt lezen over de vele wildreservaten, dan mag deze gids niet aan uw bagage ontbreken. Deze Nederlandstalige safari- & veldgids is een zeer uitgebreid en tijdloos naslagwerk. De meest voorkomende zoogdieren, vogels en reptielen worden beschreven, met beeldende foto’s getoond en voorzien van kaarten van hun leefgebied. 

De meer dan 600 diersoorten zijn voorzien van hun Latijnse benaming, Engelstalige namen en natuurlijk de Nederlandse naam. Het 400 pagina's tellende Nederlandstalige boek bevat tevens kaarten met het wegennetwerk en beschrijvingen van de belangrijkste nationale parken. U vindt er uitleg van typische safaribegrippen, meertalige indexen, informatie over voorbereidingen van de reis, accessoires, accommodatievormen en vele andere onderwerpen. Het boek is voorzien van een buigzame harde cover.


Reacties
Categorieën