Nambië
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/25/2024
6 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Namibië 2024

01/25/2024
6 min

Bij veel landen in Afrika wordt gedacht dat je hier niet veilig heen kunt reizen. Namibië is een relatief veilig land in de grotere steden is waakzaamheid wel aanbevolen. Maar de schoonheid van Namibië ligt niet in de steden hoewel Windhoek en Swakopmund wel interessant kunnen zijn. Maar de natuur, Safari´s en de wilde dieren is waar de meeste toeristen voor komen. 

Toch is het verstandig om je goed te verdiepen in het grote land Namibië. Dit kan zeer goed met één van de reisgidsen op de deze pagina. De reisgidsen zijn heel divers ondanks dat ze allemaal de schoonheid van Namibië willen laten zien. 

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een uitgebreid boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de reisgids, waaronder de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. 

Tip: Zoek je een prachtige reis naar Namibië? Bekijk dan het verrassende en aantrekkelijke aanbod van Afrikaplus eens.

 

Insight guides - Namibië

Namibië heeft de moderne ontdekkingsreiziger veel te bieden, zoals de buitengewoon mooie flora en fauna, spectaculaire berggebieden, prachtige wildreservaten en interessante bevolkingsgroepen. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met dit prachtige land. In de eerste hoofdstukken leest u alles over de bevolking, de cultuur, de geschiedenis en de prachtige natuur. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. 

Van de hoofdstad Windhoek naar de ongerepte wildernis waar u de 'Big Five' van dichtbij kunt zien. Van de woeste Atlantische kust naar de uitgestrekte Namibwoestijn, en van de majestueuze Fish River Canyon naar het afgelegen Damaraland. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder andere 'Rotskunst', 'Edelstenen en diamanten', 'Gevaarlijke dieren' en 'Beroemde scheepswrakken'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet. 

In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, uit eten, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, safari's, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Namibië is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

ANWB wereldreisgids - Namibië

ANWB Wereld Reisgids Namibië De ANWB Wereldreisgids Namibië is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Namibië. Het land van tropische weelderigheid in het noorden en de droge Kalahari- en Namibwoestijn in het zuiden. Maar ook van indrukwekkende nationale parken zoals het Waterberg Plateau Nationale Park en diamantspookdorp Kolmanskop. 

De uitgebreide Namibië reisgids telt bijna 400 pagina’s boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk. Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een uitneembare kaart. Kortom: een onmisbare ANWB gids voor een geweldige rondreis door Namibië!

Dominicus landengids - Namibië, Botswana en Zimbabwe

In Namibië, Botswana en Zimbabwe zijn vrijwel alle denkbare landschappen vertegenwoordigd. Van tropische bossen op de oevers van de Zambezi tot aan het rode woestijnzand van de Namib, van naaldwouden in de Eastern Highland tot aan de steppe van de Kalahari. Het gebied heeft een boeiende historie; ver voordat de Europeanen interesse in Afrika toonden, werd hier geschiedenis geschreven. In de 13de eeuw bouwden de Shona een stenen stad, Great Zimbabwe, waarvan de indrukwekkende ruïnes het belangrijkste monument ten zuiden van de Sahara vormen. 

De grootste trekker is uiteraard de fabelachtige natuur: Victoria Falls, de Okavango Delta, de oude Namibwoestijn en de vele wilde dieren, waardoor de drie landen zeer geschikt zijn voor safari's. Bas Vlugt is publicist en helpt met zijn bedrijf Africa Business Communities bedrijven die in Afrika geïnteresseerd zijn. Voor Dominicus schreef hij samen met Arjen Westra ook de reisgidsen Kenia, Tanzania en Zanzibar en Safari!

Reishandboek Namibië & Botswana

Met het Reishandboek Namibië & Botswana op zak hebben deze prachtige Afrikaanse landen geen geheimen meer voor je. Deze reisgids zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan je reis naar Namibië & Botswana kan beginnen. Tijdens de reis biedt het Reishandboek Namibië & Botswana je veel informatie over de bezienswaardigheden, de geschiedenis, cultuur en natuur van het land. 

Hoewel bij het woord 'safari' aan Zuid-Afrika, Kenia of Tanzania gedacht wordt, is de diversiteit aan mogelijkheden in de combinatie van Namibië en Botswana veel groter en het is er veel rustiger. U komt sowieso in het noorden terecht waar beide landen samensmelten en dan ligt ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Victoria watervallen onder handbereik. Regelmatig een dag rust nemen in een van alle gemakken voorziene lodge waar het wild bij wijze van spreken uit je hand eet, is eenvoudig in te passen. De kust van Namibië en de parken in het westen? Prachtig en spectaculair, dus doen als u er tijd voor heeft, maar ga er niet heen voor een strandvakantie

U kunt de landen apart bezoeken, u kunt ook een combinatiereis (laten) samenstellen. Als u voldoende tijd heeft zou dat de beste optie zijn.

Lannoo's autoboek - Namibië

Namibië is een fascinerende reisbestemming die sterk aan populariteit wint. Vanuit de hoofdstad Windhoek voert de reisroute u langs unieke landschappen waaronder de uitgestrekte Namibwoestijn, de Fish River Canyon en het Etosha National Park. De grote rijkdom aan planten en dieren maakt van Namibië de ideale natuurbestemming.

PLAN UW ULTIEME REIS
Alle praktische informatie om uw reis thuis tot in de puntjes voor te bereiden, inclusief de beste overnachtingsmogelijkheden

VERKEN DE PERFECTE REISROUTES
Alle reisroutes, opgedeeld in dagetappes en perfect uitgestippeld voor een reisschema op maat

EXPLOREER ALLE HOOGTEPUNTEN
Ontdek de opwindendste bezienswaardigheden en de tips voor uitstapjes en bezoeken

De zebra's van namibie

Reizen door Namibië is reizen met de blik naar buiten gericht en de voet zwevend boven de rem zodat je elk moment kunt stoppen voor overstekende zebra’s, rennende cheeta’s of een leeuw die besluit om nú over te steken. Parkeer de auto om olifanten schaamteloos te zien badderen in het water van het Etosha park terwijl jij hoog en droog in je auto zit.

Namibië en buurlanden Botswana en Zimbabwe zijn bij uitstek geschikt om, met een goede wegenkaart in de hand, zelf te bezoeken. Dit boek zal je op weg helpen om thuis alvast in de juiste stemming te komen en het landkaartje zal je helpen om een route uit te stippelen. Net als een reisgids word je op leuke ideeën gebracht.

Deze Namibië-reis begon in Windhoek, de hoofdstad van Namibië, waar een vierwielaangedreven auto met daktent werd gehuurd. Via Maun en Kasane, twee plaatsen in Botswana werden uiteindelijk de Victoria Watervallen in Zimbabwe bereikt, waar zo aan het eind van het regenseizoen het water volop naar beneden viel. Na een bezoek aan het Hwange National Park, verlieten zij Zimbabwe om via de schitterende Caprivistrip, dat eigenwijze stukje Namibië dat als een dikke vinger in Botswana prikt, weer terug te reizen naar Namibië. 

Vanuit Etosha naar het altijd fascinerend stadje Opuwo in Kaokoland. Opuwo, waar de Himba, de Zemba en de Herero-mensen, allemaal te herkennen aan hun eigen manier van kleden, het straatbeeld bepalen. Via deze stad wilde de auteur met haar echtgenot naar de Epupa watervallen. De regen hield hen tegen. Reisplannen zijn er om veranderd te worden. Na een bezoek aan Palmwag en het eenzame Solitaire, reden ze via de Spreetshoogte Pass terug naar Windhoek. De cirkel was weer rond.

Stap in en reis mee door Namibië, een stukje van Botswana en een puntje van Zimbabwe.
Het boek is voorzien van prachtige kleurenfoto's, een landkaart en uitgebreide literatuurlijst. Reis mee met deze waargebeurde reisverhalen.

Safari reisgids Afrika, als u weten wil welk dier er voor uw lens verschijnt!

Als u wilt weten welke dieren er tijdens uw safari voor uw lens verschijnen en u wilt lezen over de vele wildreservaten, dan mag deze gids niet aan uw bagage ontbreken. Deze Nederlandstalige safari- & veldgids is een zeer uitgebreid en tijdloos naslagwerk. De meest voorkomende zoogdieren, vogels en reptielen worden beschreven, met beeldende foto’s getoond en voorzien van kaarten van hun leefgebied. 

De meer dan 600 diersoorten zijn voorzien van hun Latijnse benaming, Engelstalige namen en natuurlijk de Nederlandse naam. Het 400 pagina's tellende Nederlandstalige boek bevat tevens kaarten met het wegennetwerk en beschrijvingen van de belangrijkste nationale parken. U vindt er uitleg van typische safaribegrippen, meertalige indexen, informatie over voorbereidingen van de reis, accessoires, accommodatievormen en vele andere onderwerpen. Het boek is voorzien van een buigzame harde cover.

Reacties
Categorieën