Tanzania
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
01/25/2024
8 min

De 7 mooiste landen ter Wereld voor een Safari 2024

01/25/2024
8 min

Bij een Safari reis worden er vaak aan een paar dingen gedacht aan de Big Five (de luipaard, de Leeuw, de Olifant, de Neushoorn en de Buffel) en aan Afrika. Afrika is ook het continent dat bekend staat om de mooie Safarireizen en de plekken waar je de Big Five in de het wild kan spotten.

Maar als het gaat om de mooiste landen voor een Safari reis zijn dat dan ook allemaal landen uit het continent Afrika? Op deze pagina lees je alles over de 7 mooiste landen als het om Safari reizen gaan.

De landen en de mogelijkheden van de Safari komen uitgebreid aanbod en er worden diverse tips gegeven. Dit allemaal om je een goed beeld te geven welk land het meest geschikt is voor jullie Safari reis.

Kenia

Kenia is een land met grote tegenstellingen, het dichtbevolkte midden van het land en het dunbevolkte noorden van Kenia. In het noorden is het bijna een woestijngebied waar nog nomadische volken leven met hun eeuwenoude gewoontes en tradities. Bij de grens met Tanzania in het oosten vind je weer prachtige witte stranden waar je ook landschappen vol met bergen, meren, wouden en savannes vind.

Kenia staat bekend om het wild en de safari dit is ook geen wonder met de prachtige natuurparken en reservaten die je in dit land vind. Masai Mara National Reserve is hier een goed voorbeeld van. Dit is niet zomaar een reservaat het behoort tot de mooiste ter wereld.

De eindeloze Savanna heeft ontelbaar vee wide dieren met adembenemende landschappen op de achtergrond. Het gebied is een grote trek plaats voor de dieren. Naast vele gnoes, zebra´s en gazellen kun je hier ook de grote roofdieren sporten zoals de leeuw, luipaard en cheeta.

Als je voor Kenia kiest is een rondreis georganiseerd wel aanbevolen. AfrikaPlus is een goede reispartner als het om rondreizen in Afrika en Kenia gaat.

Bekijk hier het prachtige aanbod van Kenia voor een onvergetelijke safari

Florida States Everglades (Amerika)

Florida States Everglades is een goed voorbeeld dat safari niet alleen in Afrika mogelijk is. De safari bij de Everglades in Florida is wel een hele andere dan de safari reizen in Afrika. Je vind hier geen leeuwen en luipaarden maar andere roofdieren zoals alligators.

De Everglades National Park is de grootste Sub Tropische wildernis / moerasgebied van de VS en bied je veel meer dan alleen alligators. Je krijgt hier ook een prachtige natuur te zien en de mooiste vogels. Dit zijn niet de enige dieren je kunt hier ook kikkers, schildpadden, dolfijnen of met veel geluk de schuwe Florida panter.

Dat het park bijzonder is blijkt wel met een plekjes op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je kunt de Everglades met de fiets, wandelend en met diverse vaartuigen verkennen. Naast de kano is er ook een mogelijk om met een hovercraft boot (airboot) de natuur en de dieren te gaan bewonderen.

Je kunt speciaal voor het Nationale Park de Everglades naar Florida komen maar er ook voor kiezen een prachtige rondreis te maken door Florida in combinatie met het Nationale Park.

Bekijk hier het prachtige aanbod van voor een onvergetelijke safari

Tanzania

Tanzania heeft vele voordelen, het is land een stuk veiliger dan veel andere Afrikaanse lande en heeft vele imposante wilde dieren die je niet overal ziet. De natuur is vaak nog ongerept waardoor de dieren in een natuurlijke omgeving leeft.  In Tanzania vind je ook veel meer dan alleen maar prachtige natuurparken en reservaten vol met wilde dieren. Zanziba, de authentieke levende Masai bevolking, de wereldberoemde Serengeti, Mount Kilimanjaro, de Ngorongoro Krater zijn hiervan maar enkele voorbeelden.

Het Serengeti National Park is gelegen in het en behoort tot de mooiste nationale parken van Afrika. Het park is ook niet voor niets erg goed bezocht. Het park is de thuisbasis van de grootste populatie dieren ter wereld. Serengeti heeft toegang tot de Masai Mara, Dit is de plek aan de De Grote Trek plaatsvindt. De beste tijd om de trek te zien is in juli en augustus en de maanden november en december. .Het is onvergetelijk om de  hordes wilde dieren de Mara Rivier zien oversteken dat vol zit met krokodillen.

Dit is maar één van de hoogte punten in het nationale park een ander adembenemend gezicht zijn de grote populatie leeuwen. Dit is zelfs de grootste populatie leeuwen in Afrika

Tanzania is uitermate geschikt voor een rondreis ook omdat het land je zoveel te bieden heeft.

Bekijk hier het prachtige aanbod van Tanzania voor een onvergetelijke safari

Brazilië

Geen safari door de savanne maar door een tropisch regenwoud en niet zomaar één. In Brazilië vind je namelijk het grootste tropische regenwoud ter wereld het Amazoneregenwoud.  Dit gebied is een gigantisch groen gebied, waar de gelijknamige rivier door heen stroom met eindeloze vertakkingen Deze uitgestrekte jungle met kilometers water en vele diersoort is ideaal voor de  avontuurlijke reiziger

Het regenwoud van Brazilië zijn vele zeldzame dieren te vinden die met uitsterven bedreigd worden en nergens anders meer te zien zijn. Dit is niet het enige bijzondere van de amazone gebied. Hier leven ook nog inheemse stammen en je vind hier medicinale planten.

Helemaal ongevaarlijk is het niet je kunt verdwalen en er leven ook dodelijk dieren in het tropische regenwoud, een georganiseerde tocht is dan ook wel aanbevolen. De kans is groot dat je veel zeldzame en bijzondere dieren tegen kan komen of je zo ook allemaal wil ontmoeten van dichtbij is de vraag. Enkele dieren die hier leven zijn de jaguar, de tapir,  de Amazonedolfijn, schildpaden, slangen, luipaarden, etc.

Om je een indruk te  geven hoeveel dieren hier leven ongeveer 294 vogelsoorten, 378 soorten reptielen, 427 soorten amfibieën, 427 zoogdiersoorten en minstens 3000 vissoorten.

Bekijk hier het prachtige aanbod van Brazilië voor een onvergetelijke safari

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika was ooit eens een kolonie van Nederland. Het Zuid-Afikaans heeft nog steeds veel weg van de Nederlandse taal. Het land is groot en prachtig en staat vooral bekend om zijn natuurparken en reservaten. De natuur en de dieren zijn ondanks alle andere mooie bezienswaardigheden toch het hoogtepunt.

In Zuid-Afrika vind je alle dieren die je bij een Safari verwacht waaronder de Big-Five. Zuid-Afika heeft vele mooie Nationale Parken, De 2 parken die er boven uitspringen zijn Madikwe de plek waar je ook de Big-Five kunt spotten. Het is wel een natuurpark waar je met een gids door heen moet. Zelfstandig is niet mogelijk.

Het andere park is Kruger National Park, bij de meeste mensen wel bekend. Het voordeel van dit park is dat het vanaf Johannesburg goed te bereik is en dat je het park met je eigen auto mag bezoeken. Een spannende maar onvergetelijk tocht door de wildernissen in Zuid-Afrika. Houd je camera bij de hand de kans is groot dat je leeuwen, nijlpaarden, neushoorns en andere grote beesten kan gaan spotten.

Bekijk hier het prachtige aanbod van voor een onvergetelijke safari

Borneo (Maleisië)

Borneo staat bekend om de Orang-oetans die je hier kan ontmoeten en bewonderen. In Sepilok op Borneo in Maleisië vind je één van de 4 rehabilitatiecentra in de wereld. De orang-oetans worden hier voorbereid op een terugkeer naar het oerwoud. De kans is heel groot dat je de dieren kan spotten tijdens de voedertijden in de ochtend en / of in de middag.

Wist je dat je hier ook midden in de jungle kan overnachten? Echt een super gave plek voor de natuurliefhebber. Want niet alleen de Orang Oetans zijn prachtig dit geldt ook zeker voor de Jungle en het leefgebied van de Orang Oetans.

Een andere leuke safari is opzoek naar de tijger. Wist je dat de tijger hier in het wild leeft. Naast de tijgers vind je hier ook vele apen en andere prachtige dieren. De natuur en de dieren zijn echt een pluspunt van Maleisië en Borneo maar het land heeft je meer te bieden ondanks dat het een arm land is en soms wat chaotisch aandoet. Een rondreis is dan ook echt een aanrader je weet niet wat je tegen komt het ene nog mooier dan het andere.

Bekijk hier het prachtige aanbod van Borneo (Maleisië) voor een onvergetelijke safari

Namibië

Bekijk hier het prachtige aanbod van voor een onvergetelijke safari

Namibië misschien niet meteen een land waar je aan denkt als het om vakantie en Safari gaat maar het is zeker een pareltje als het om natuur, en wilde dieren gaat.  Het land is ook nog eens veilig zeker als je het vergelijkt met veel andere Afrikaanse landen dit allemaal maakt het zeker geschikt als vakantieland en safari land.

Namibië heeft bijvoorbeeld de Sossus Vallei en de hoogste zandduin van de wereld waar zelfs gesandboard kan worden. Maar ook een luchballon vaart boven de Savanne ga je nooit vergeten.

Etosha National Park is het Natuurpark in Namibië en heeft vele dieren. Het behoor ook ot de mooiste parken van Afrika en Nambië zelf tot de mooiste landen. De beste plekken om dieren te spotten is bij één van de vele drinkplaatsen hier komen eigenlijk alle dieren. De beste tijd voor een Safari n Etosha is van april tot oktober.

Het is aan te raden om een georganiseerde rondreis te maken zo weet je zeker dat je geen mooie plekjes over gaat slaan in Namibië.

Bekijk hier het prachtige aanbod van Namibië voor een onvergetelijke safari

Reacties
Categorieën