Rocky Mountains
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
01/22/2024
7 min

De top 7 van de mooiste rondreizen in Canada voor 2024

01/22/2024
7 min

Canada behoort voor velen tot de mooiste landen van de wereld en is zelfs het ene grootste land van de wereld. Vele denken dat Amerika groter is maar alleen Rusland is groter dan Canada. Het land heeft vele bezienswaardigheden zowel aan de oost-kust, de west-kust als in het midden van het land. Dit maakt Canada ook zeer geschikt voor een rondreis.

Je hebt verschillende mogelijkheden als het gaat om rondreizen in Canada denk hierbij aan een treinrondreis, groepsrondreis, auto rondreis en camper rondreis. Elke rondreis heeft zijn eigen charme, voordelen en nadelen. De 7 mooiste rondreizen voor Canada heb ik voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven van de rondreizen heb ik de rondreizen uitgebreid beschreven, zowel de manier van reizen, het aantal dagen, en de mooiste bezienswaardigheden en leukste activiteiten.

Grand Tour West-Canada 18 dagen (individuele camperreis)

De Grand Tour West-Canada is een campervakantie die je veel vrijheid en onafhankelijkheid geeft.  Waar je ook heen gaat je huis met wielen gaat met je mee, dit is niet alleen handig voor als je wilt overnachten maar geef overdag tijdens het reizen en op je bestemming je ook veel voorzieningen.

De Grand Tour route door West-Canada geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen of je ergens kort overnacht of juist langer blijft. Om je te helpen bij de route zodat je geen hoogtepunten mist ligt er een routeboek als suggestie gereed met de belangrijkste hoogtepunten.

De reis start in het oudste natuurpark van Canada Banff, Maar dit is zeker niet het enige natuurpark dat je gaat bezoeken. Met veel geluk kom je vele dieren in het wild tegen, o.a beren, berggeiten, wolven, elanden en zelf walvissen kun je spotten tijdens je rondreis. Ook tref je de mooiste landschappen zoals de Rocky mountains.

Ook heb je de mogelijkheid om Vancouver Island te bezoeken, dit is ook de plek waar je walvissen, bultrugen en zelfs orka´s kunt spotten. De reis eindigt in het mooie Vancouver, na de reis heb je nog een mogelijkheid om de prachtige stad rustig te verkennen.

Bekijk hier de prachtige Camperreis Grand Tour West-Canada

Best of oost Amerika en Canada 15 dagen (groepsrondreis)

Deze groepsrondreis van 15 dagen en 13 nachten laat je niet alleen de hoogte punten van de Canada zien maar ook van de Verenigde staten. Twee prachtige landen in 1 indrukwekkende rondreis.

De rondreis is het beste te omschrijven als een reis vol met contrasten, je reist van de moderne architectuur in de steden die futuristisch aandoet naar de mooiste natuurfenomenen zoals 1000 Islands en de Niagara Falls. Een bijzondere plek welke zeker niet wordt overgeslagen is de Gettysburg waar in 1863 een grote veldslag van de burgeroorlog heeft plaats gevonden.

De groeprondreis is met maximaal 35 deelnemers en het is een combinatie van een bus en vliegreis, je overnacht 1 nacht in het vliegtuig. Je overbrugt tijdens je reis vele afstanden om van de mooiste hoogtepunten van zowel Oost Amerika als Oost Canada te kunnen genieten.

Ook leuk om te weten is dat tijdens de 15 dagen ook in de steden New-York en Washington komt. Onderweg wordt je begeleid door een Nederlands sprekende reisgids.

Bekijk hier de prachtige groepsrondreis Best of Oost Amerika en Canada

Great Parks of the West 15 dagen (autorondreis)

Great Park of the West verklapt het al waar de reis zich voornamelijk op heeft gericht de mooiste Nationale natuurparken in West Canada. De reis begint en eindigt in het prachtig stad Vancouver waar je zeker ook de tijd krijgt de stad te verkennen.

Deze onvergetelijke rondreis neemt je mee naar de allermooiste natuurparken in West Canada je komt o.a. in de Nationale Natuur Parken van Banff. Jasper, Wells Grays Provincial Park en Garibaldi. Je komt ook in wildparken waar de kans wel erg groot is waar je de mooiste wilde dieren kunt spotten zoals wolven en verschillende beren.

Onderweg kom je langs de prachtig kust maar ook ga je genieten van de groen omgeving, de bergen en de vele mooi meren. Om extra van de natuur te genieten krijg je de mogelijkheid om te wandelen, te zwemmen en te varen zodat jij één wordt met de natuur en deze reis altijd met je mee zult dragen.

De hoogtepunten zijn uiteraard natuurparken maar er is nog meer zoals: Vancouver, Calgary, 100 Mile House, Columbia Icefield en Pendicton.

Bij deze autoreis ontvang je een Nederlandstalig tourboek waar alle reisinformatie in staat maar ook informatie over de gebieden, bezienswaardigheden, attracties. Je vind een in het boek ook een gedetailleerde dag tot dag route informatie.

Bekijk hier de prachtige autorondreis Great Parks of the West

Mountain Rails & Alaskan Cruise 16 dagen (trein en cruise rondreis)

De Mountain Rails en Alaskan Cruise is misschien wel de allermooiste rondreis in deze top 7. Deze bijzondere individuele rondreis neemt je mee door de provincies Alberta en British Columbia. De reis begint in Banff (bekend van het Nationale Wildpark waar je ook een bezoekje neemt) bij de Rocky Mountains. Na het Nationale Park van Jasper bezocht te hebben begint de treinreis naar Vancouver waar je aan boord stapt van een Luxe Cruise.

Je reist met de cruise lang de woeste en groene kust van British Columbia helemaal tot aan Alaska en weer terug door de beroemde Inside Passage. Ondanks de afstanden die je aflegt kan het gezien wordt als een rustig rondreis waar je bijna te veel te zien is en te beleven. De reis is uitermate geschikt voor de natuurliefhebber.

De hoogtepunten tijdens de reis naast de nationale parken  en de cruise zijn Columbia Icefield waar je over een grote glazen platform kunt wandelen. Vancouver Island met een bezoek aan Butchart Gardens. De Steile kliffen en met gletsjers overdekte bergen van de Alaska's Tracy Arm, het stadje Skagway en de hoofdstad van de zalm Ketchikan

Bekijk hier de prachtige 16 daagse cruise

Eastern Journey 9 dagen (Groepsrondreis)

De 9 daagse groepsrondreis van Eastern Journey is de kortste en goedkoopste rondreis in de top 7 van mooiste rondreizen in Canada. Deze reis laat je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden zien in Oost-Canada. Je begint de reis in de wereldstad Toronto, onderweg kom je indrukkende bezienswaardigheden tegen zoals de Niagara Falls, en je komt alles te weten over de bijzondere gescheidenis van Québec en Montréal.

Deze korte maar bijzondere rondreis eindigt ook weer in Toronto. Een groot voordeel van deze reis is dat je in een korte tijd vele bezienswaardigheden ziet en mee maakt die je nooit meer vergeet. Ook fijn is dat deze reis op bijna alle vertrek datums een gegarandeerd vertrek heeft.

Bekijk hier de prachtige groepsrondreis Eastern Journey


Unlimited Adventures 17 dagen (Autorondreis)

De Unlimited Adventures van 17 dagen is een spectaculair en uitdagend avontuur doormiddel van een autorondreis. Calgary is het startpunt van deze bijzondere reis. Onderweg trek je door de Rocky Mountains, de ruige kust van de Pacific, de wildernissen van de natuurparken, langs mooie resorts, historische plekken en de mooiste steden van Canada.

De hoogtepunten tijdens deze reis zijn de steden Vancouver en Calgary een groot contrast met de natuur maar wel een heerlijk afwisseling. De Rocky Mountains is een belevenis, maar ook de nationale parken Banff en Jasper zullen veel indruk maken, met veel geluk spot je de mooiste dieren in deze wildparken. Maar dit zijn de niet de enige nationale parken die je gaat bezoeken. Ook heb je nog een mogelijkheid om op Walvis expeditie te gaan. Andere bijzondere plekken zijn Icefield Parkway, Whistler en Vancouver island.

Bij deze autoreis ontvang je een Nederlandstalig tourboek waar alle reisinformatie in staat maar ook informatie over de gebieden, bezienswaardigheden, attracties. Je vind een in het boek ook een gedetailleerde dag tot dag route informatie.

Bekijk hier de prachtige autorondreis Unlimited Adventures

Capital Experience 11 dagen - (treinrondreis)

Capital Experience is een 11 daagse trein rondreis door Oost Canada. Je reist door de provincies Ontario en Quebec, onderweg zie je de grote verschillen tussen beide provincies. Een trein rondreis is een relax rondreis waaronder uitgerust kan worden maar tevens ook genoten kan worden van al het mooi waar je langs komt.

Tijdens de reis kom je o.a. in de steden Toronto Ottawa, Montreal en Quebec-city. De verschillen onderweg zijn groot van een multiculturele stad als Toronto tot het natuurverschijnsel zoals de Niagara Watervallen. Maar ook het landelijke Ontario is heel anders. Ottawa is daarin tegen weer heel charmat met galaries, musea en boetiekjes.

Tijdens de reis ga je van de ene hoogtepunt na de andere terwijl je comfortabel in de trein kunt gaan zitten.

Bekijk hier de prachtige rondreis voor Oost-Canada

Reacties
Categorieën