|

De top 7 van de leukste fly-drive rondreizen voor Amerika 2023

Uit ervaring kan ik spreken dat een rondreis door Amerika een echte aanrader is. De Verenigde Staten is uitermate geschikt voor rondreizen omdat er vele plekken zijn waar iets mooi te ontdekken en te beleven is. Je kunt kiezen voor een organiseerde groepsreis, je reist dan met een groep langs de mooie bezienswaardigheden en plekjes. De gids kan je tijdens de reis meer over de regio, het land en de bezienswaardigheden vertellen.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor fly-drive rondreizen. Dit zijn individuele rondreizen dit je samen met je familie, vrienden, gezin of alleen kunt ondernemen. Fly Drive is een combinatie van een vliegreis, huurauto en overnachtingen. Je kunt kiezen voor een verzorgde Fly Drive vakantie hier is alles al voor je geregeld en hoeft je in feite alleen maar van a naar b en te genieten van je vakantie.

Je kunt uiteraard de overnachtingen zelf boeken eenvoudig met Trivago of met via de reisorganisatie. Je bepaald dan zelf de route en de plekken waar je heen gaat. Dit is vooral handig als je alles van te voren uitzoekt of het land / regio al goed kent. Vele reisorganisatie bieden ook bouwstenen aan dat zijn bijvoorbeeld excursies, bepaalde routes, hotels etc. Door middel van de bouwstenen kun jij eenvoudig je droomreis samenstellen.

Voor deze pagina heb ik 7 prachtige droomreizen in de Verenigde Staten voor je op een rij gezet. De Fly en Drive rondreizen zijn allemaal heel divers en in verschillende staten in de Verenigde Staten. Om je een goed beeld te geven van de reizen worden deze uitgebreid beschreven.

Highlights of the West (16 dagen)

Higlight of the West 16 dagen is een bijzondere reis het is tevens één van de goedkoopste uitgebreide autoreizen door Amerika. Dus ook zeer geschikt voor een kleiner budget. Ondanks dat de reis wordt gezien als budgetreis zie je wel de mooiste bezienswaardigheden en plekjes in West Amerika, uiteraard na mogelijkheden in 16 dagen.

De hoogtepunten in deze reis zijn bezoekjes aan Los Angels en San Francisco. Dit zijn ook de steden waar de reis begint en eindigt onderweg kom je o.a. langs Grand Canyon, Zion National Park, Lake Powell en Yosemite National Park (uiteraard zijn dit niet de enige hoogtepunten van de reis). Omdat jij veel vrijheden hebt tijdens je reis kun je zelf bepalen hoelang je ergens verblijft en waar je een bezoekje aan brengt.

In de 16 dagen dat je onderweg bent ga je veel prachtige bezienswaardigheden en andere mooie zaken bekijken maar de steden Los Angeles en San Francisco kunnen verkend worden. Ondanks dat de route van de rondreis vrij makkelijk is highway 1 tussen Los Angeles en San Francisco, krijg je een uitgebreide Nederlandse route beschrijving om te zorgen dat je ook echt kunt ontspannen!


Discover Florida (10 dagen)

Uit ervaring kan ik spreken dat een rondreis door Florida een echte aanrader is, de vele bezienswaardigheden heden en natuurlijk prachtige themaparken in Orlando niet te vergeten. De start van de rondreis is in Miami een prachtige stad, met vele bezienswaardigheden en mooie plekjes. Miami Beach is er hier één van. Maar ook Art Deco District en de Ocean Drive zijn aanraders.

Key West is het meest zuidelijke puntje van Florida en te bereiken door 42 bruggen die de eilanden aan elkaar verbind. Vanaf hier is Cuba nog maar 150 kilometer van je vandaag. Een andere belevenis die je niet meer snel vergeet is het National Park Everglades waar je met een Airboat het Nationale Park kan verkennen.

Andere bekende highlights zijn Kennedy Space Center en Fort Lauderdale (het Venetië van Amerika). Mijn persoonlijke favoriet water de Universal Studio´s van in Orlando ook jij kunt dit prachtige attractiepark met een kijkje in de wereld van de films bezoeken.


Kids Go West (23 dagen)

Een rondreis met kinderen door Amerika is ook super leuk en vooral als je voor een rondreis kiest die zeer geschikt is voor gezinnen met kinderen. Kids Go West is er hier één van. Je bezoekt samen met je kinderen vele prachtige bezienswaardigheden. Een groot voordeel is dat je meestal 2 of 3 nachten verblijft per locatie en ook echt iets van de plaatsen kan zien. Je bezoekt o.a. San Francisco en Las Vegas. Beide wereldsteden hebben vele bezienswaardigheden die je kunt gaan bezoeken.

Enkele voorbeelden hiervan zijn het gevangenis eiland Alzatraz, The Strip in Las Vegas. Maar er zijn meer hoogtepunten tijdens de reis zoals Natuurpark Yosemite en Sequoia National Park. Uiteraard mag een bezoekje aan Grand Canyon ook niet ontbreken.

Vele activiteiten zijn speciaal gericht op het gezin zoals een fietstocht over de Golden Gate Bridga maar ook diverse wandelingen. Dus je gaat niet alleen genieten maar je kunt ook actieve activiteiten ondernemen. Een leuk extra aan de reis is dat de meeste hotels waar je verblijft voorzien is van een zwembad, als de kinderen nog energie over hebben kunnen ze een heerlijke duik nemen.

Tijdens de reis kom je langste de mooiste bezienswaardigheden en plekjes in West Amerika. Een ware belevenis voor het hele gezin!


All America (21 dagen)

All America is een speciale rondreis namelijk samengesteld door en voor Amerika reizigers. De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in het Zuid-Westen van Amerika wordt bezocht. Veel activiteiten en bezienswaardigheden die je alleen maar bij deze reis ziet en meemaakt.

De rondreis is lang zeker ten opzichte van de meeste rondreizen die vaak rond de 14 dagen zit. Deze rondreis is 21 dagen 3 weken. Hierdoor ligt het reistempo ook iets lager en het je meer rust moment. Zeer geschikt voor oudere maar ook voor gezinnen met kinderen. Een rondreis is prachtig maar kan ook erg vermoeiend zijn vooral met de vele reisuren en indrukken.

All America is een prachtige combinatie van mooiste steden, bezienswaardigheden en nationale parken. De hoogtepunten tijdens de reis zijn o.a. Los Angles, Las Vegas, San Fransciso, Monterey, Yosemite National Park, Tioga Pass, Death Valley National Park, Lake Powell, Zion National Park, Bryce Canyon National Park en uiteraard Grand Canyon National Park.

Bij de kust van Monterey kun je opzoek gaan naar Walvissen en de Grand Canyon is zelfs mogelijk om vanuit een helikopter vlucht te bewonderen is dat niet cool? De locaties waar je overnacht zijn vaak direct of nabij een bezienswaardigheid of nationale park. Zoals een overnachting in Death Valley zelf.

Kortom een prachtige reis waar aan alles is gedacht zelfs aan toplocaties als het gaat om de overnachtingen. Wil jij optimaal genieten in een rustig tempo dan is All America een echte aanrader voor jullie.


Magisch Florida (16 dagen)

Hoewel West-Amerika zeer populair is mag je Florida zeker niet onderschatten. Florida is ook zeer geschikt voor een rondreis. Je hebt in Florida prachtige plekjes en ontelbaar veel bezienswaardigheden. Tijdens Magisch Florida kom je op de meeste populaire, bekende en mooiste plekjes en bezienswaardigheden.

De rondreis begint in Orlando waar je diverse Walt Disney Parken vind, maar ook Universal Studio. Deze parken zijn niet alleen leuk voor volwassenen maar ook zeker voor kinderen en gezinnen. Magisch Florida mede daardoor ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Niet alleen de attractieparken zijn leuk, maar ook de alligators bij de Everglades, De prachtige stranden die je kunt gaan bezoeken. NASA´s Kennedy Space Center. De prachtige bruggen waar je overgaat naar Key West. Maar ook Miama zou je verrassen met alle bezienswaardigheden en mogelijkheden.


Grand Tour Natuurwonderen West Amerika Superior (21 dagen)

De autorondreis Grand Tour Natuurwonderen West Amerika is een rondreis voor de echte natuurliefhebber. Amerika heeft een prachtige natuur en tijdens deze rondreis van 21 dagen ga je ga je de prachtige natuur bewonderen. De landschappen die je tegen gaat komen zijn heel divers zoals Woestijnen, gletsjers, diepen wouden, meren, canyons en nog veel meer.

Tijdens de rondreis kom je in 12 Nationale Parken / monumenten. Waaronder Yosemite National Park, Grand Canyon en Monument Valley. Naast de prachtige natuur kun je ook een aantal steden verkennen waaronder Las Vegas, Los Angeles en San Francisco.

Deze prachtige rondreis is een mooie combinatie van de mooiste steden in West Amerika en fascineerde natuur van Amerika met de vele bezienswaardigheden. De perfect rondreis voor liefhebber van de natuur maar die ook nog iets meer wil zien van West-Amerika.Verborgen Plekjes van Amerika (19 dagen)

De Verborgen Plekjes van Amerika is een rondreis van 19 dagen, deze rondreis brengt je op plekken waar de meeste rondreizen niet komen. Deze prachtige plekjes en bezienswaardigheden zijn te mooi om over te slaan Je komt met deze rondreis in de staten Washington, Oregon en Californië.

Ondanks dat je ook de steden kunt gaan verkennen staat de adembenemende natuur centraal tijdens je rondreis. Vele activiteiten zijn dan ook op dieren en de natuur gericht zoals op zoek gaan naar de beren in Yosemite National Park, Orka´s spoten in San Juan Island. De prachtige kust van Oregan maar je gaat ook de blauwe Apline meer Lake Tahoe bezichtigen.

Dit zijn maar paar van de vele hoogtepunten die je tijdens de rondreis ga beleven. Een echte aanrader als je niet de standaard bezienswaardigheden wil bezoeken maar iets bijzonders wil.


Vergelijkbare berichten