Walvissen Canada
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
01/21/2024
6 min

Walvissen Spotten? De 7 beste plekken ter wereld 2024

01/21/2024
6 min

Steeds meer mensen willen juist graag dieren in de natuur zien, die zie je ook terug in de safari reizen. Er worden niet alleen reizen geboekt om de big five te bewonderen, maar ook walvissen en dolfijnen spotten zijn populair.. Vooral de Walvis spotten wordt gezien als één van de meest bijzondere ervaring. 

Walvissen spotten kan op verschillende manier vanaf een boot ook wel walvissafari´s genoemd, maar vanaf de kust of met een kano. Op verschillende plekken in de wereld heb je een grote kans dat je een walvis kan spotten. Voor deze pagina heb ik de 7 mooiste locaties voor je op een rij gezet.

IJsland

In IJsland zijn er diverse locaties waarvan boten vertrekken om de walvis te spotten. Bijvoorbeeld uit de oude haven in Reykjavik. Bij de walvisexcursies ga je met een traditionele vissersboten naar open zee om de reuzen van de oceaan te gaan spotten.

Maar als je speciaal voor de walvissen komt wordt Husavik aangeraden. Husavik wordt gezien als walvis hoofdstad van Europa. Een andere goede plek dichterbij Reykjavik is Olafsvik.

Het koude water voor de kust biedt onderdak voor diverse dieren ook de walvis verblijft hier graag vooral in de zomermaanden is de kans groot dat je één of meerdere grote zeezoogdieren kan spotten. De zoogdieren die je hier tegen kunt komen zijn bultruggen, dwergvinvissen, blauwe vinvis, orka's en de witneusdolfijnen.

Bekijk hier de walvis reizen voor IJsland en laat je verrassen

Zuid-Afrika

Op een kleine 100 kilometer van Kaapstad ligt Hermanus. De kustplaats Hermanus lijkt misschien niet spectaculair maar wordt gezien als de the place to be als het om oceaandieren gaat. Naast walvissoorten kun je hier ook witte haaien, zeehonden en pinguïns spotten. In de Gansbaai kun je zelfs met haai vissen jij in een kooi en de haai er buiten om. 

De Walkerbaai wordt  ook wel de Walvissenkust genoemd. Je kunt hier met een beetje geluk van de kliffen tientallen zuidkapers spotten. De zuidkaper behoort tot de grootte walvissoorten. In Hermanus wordt elk jaar tussen september en oktober het Hermanus Whale Festival gehouden. De beste tijd van het jaar om walvissen te spotten in Zuid-Afrika is van juli tot november. Maar als je het festival ook wel mee maken zou ik in september of oktober gaan.

Bekijk hier de walvis reizen voor Zuid-Afrika en laat je verrassen

Portugal

Ook in Portugal is het mogelijk een walvis te spotten. Het walvissenseizoen in de Azoren is van april tot en met oktober. Potvissen kunnen ook buiten dit seizoen gespot worden. De grootste kans op Blauwe Vinvissen is in april en mei. Wil je de Bultruggen spotten kan kun je het beste in oktober komen naar de Azoren. In de buurt van de Azoren komen in totaal ruim 24 soorten voor. Naast de walvissoorten vind je hier ook vele andere zeebewoners. 

Door de rijke onderwater wereld en de geweldig ligging in de Atlantische Oceaan is de Azoren ook zeer geschikt voor het snorkelen. De Azoren is een archipel en bestaat uit verschillende eilanden waaronder de 9 bewoonde vulkanische eilanden. Niet alleen het walvisspotten maakt de Azoren aantrekkelijk voor de vakanties de eilanden hebben je zelf ook veel te bieden. 

Op de eilanden worden vele excursies aangeboden om zowel walvissen als dolfijnen te spotten in hun eigen leefomgeving. 

Bekijk hier de walvis reizen voor en laat je verrassen

Canada

In Canada zijn er vele plekken waar je walvissen kunt spotten zoals Vicortia en Tofino in het westen, Quebec in het zuid-oosten en NewFounland in het oosten. Maar Vancouver island wordt gezien als mooiste plek om walvissen te spotten in Canada. 

Vancouver Island is gelegen in Brits Columba en is en onderdeel van de Grote Oceaan. Dit eiland heeft een oppervlakte van 30.000 vierkante kilometer en is het grootste eiland aan de westelijke kust van Noord-Amerika. Vanaf Vancouver Island zijn er diverse mogelijkheden als het gaat om Walvissen spotten. Het hele jaar door zwemen er namelijk walvissen in de zeestraat tussen Vancouver Island en het vasteland van Canada. Naast walvissen vind je hier ook dolfijnen zoals de Orka. 

Wist je dat In Canada het mogelijk is om met een zeekano onder begeleiding van een gids naar de walvissen te varen

Bekijk hier de walvis reizen voor Noorwegen en laat je verrassen

CanadaPlus is een goede partner als het gaat om rondreizen in Canada. Bij diverse rondreizen heb je ook de mogelijkheid om walvissen te spotten!

Noorwegen

Noorwegen bied je mogelijkheden als het gaat om walvis spotten. Het is ook moeilijk te zeggen welke plek het allerbeste is. 2 top plekken zijn Andenes (het noordelijkste puntje van Noorwegen de eilanden Lofoten. In Noorwegen is de beste tijd om walvissen te spotten van mei tot en met september. 

In deze periode zijn er verschillende walvissoorten te zie waaronder vinvissen en potvissen. Langs de hele kust van Noorwegen kun je walvissen en andere prachtige zeedieren spotten. Er worden ook op verschillende plekken excursies georganiseerd met als doel walvissen te gaan zien. 

Bekijk hier de walvis reizen voor Noorwegen en laat je verrassen

Verenigde Staten

Net zoals in Canada zijn er vele mooie plekken in de Verenigde Staten waar je walvissen kan spotten. San Diego is een hele goede plek hier vind je walvissen van half december en half maart. In deze periode trekken de walvissen naar Mexico

De mooiste en beste plek in de Verenigde staten is Alaska. In Alaska zijn duizenden walvissen te spotten. De grijze walvissen migreren tijdns de zomermaand tussen de vele eilanden naar de zuid oostelijk kust van Alaska. 

Het prachtige Alaska is van zichzelf al een geweldige locatie om te bezoeken. Toch zijn de walvissen een extra reden om naar deze noordelijke staat af te reizen. Ketchikan in Alaska staat bekend als de Whale Pass en is een uitstekende plek om walvissen te spotten naast de grijze walvissen zijn ook bultruggen en orka´s te zien. 

Je kunt verschillende tours boeken in Alaska zelfs een tour met een gids waar je met een zeekajak op zoek gaat naar walvissen en zeeleeuwen. 

Bekijk hier de walvis reizen voor Amerika en laat je verrassen

Mexico

Baja California is een onderdeel van Mexico en is gelegen op het noordelijke gedeelte van Neder-Californië.  Dit gebied heeft vele afgelegen baaien en een ondiepe zeebomen en is hierdoor een toevluchtsoord voor verschillende walvissoorten waaronder de blauwe vinvissen, grijze vinvissen en potvissen

Tussen januari en april komen hier duizenden walvissen om hun walvisjongen groot te brengen. De walvissen zijn het beste te zien in Laguna Ojo de Liebre en Bahía Nagdalena. Vanaf Baja California kun je vele excursies volgen met een grote kans om de walvissen te spotten. Het leuke aan de walvissen is dat ze niet schuw zijn en vaak dichtbij de boot komen of er zelfs onder door zwemmen. 

Bekijk hier de walvis reizen voor Mexico en laat je verrassen

Reacties
Categorieën