Canada
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/22/2024
6 min

De top 7 van de leukste reisgidsen voor Canada 2024

01/22/2024
6 min

Canada wordt gezien als één van de mooiste landen, het land heeft namelijk vele prachtige natuurlijke bezienswaardigheden en een schitterende vaak nog ongerepte natuur. Canada is zeer geschikt voor een rondreis met bijvoorbeeld de camper. Zo kun je op de mooiste plekjes komen en veel van het grote land in een korte tijd bekijken en beleven. 

Voor een reis naar Canada is een goede voorbereiding wel essentieel, reisgidsen kunnen je hier bij helpen. Door de reisgidsen krijg je ook een goed beeld of je kiest voor Oost-Canada of juist voor West Canada. Een rondreis door beiden is natuurlijk ook mogelijk. 

Voor deze pagina heb ik de 7 beste reisgidsen voor jou geselecteerd. Er zitten reisgidsen tussen voor Oost en West Canada maar ook algemene reisgidsen voor Canada. Dit maakt de top 7 ook divers en zeer interessant. 

Om je een goed beeld te geven heb ik naast een officiële boekbeschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de reisgids en ook de waardering en de recensies van de lezers weer. Via de link kun je de reisgids snel en eenvoudig bestellen / kopen. 

Tip: Als je op vakanties gaat naar Canada, raad ik je aan om eens te kijken bij Canadaplus. De specialist als het gaat om reizen en vakanties naar Canada! 

Capitool reisgidsen - Canada

De Capitool Reisgids Canada helpt je bij het samenstellen van de perfecte reis.

Deze reisgids verdeelt Canada in veertien regio’s: van Toronto tot Yukon en van Vancouver Island tot Newfoundland en Labrador. Bewonder de spectaculaire watervallen van de Niagara Falls, spot walvissen aan de kust, maak een hike door Banff National Park of verdwaal tussen de enorme wolkenkrabbers van Toronto: deze gids toont je de parels van Canada.

  • Dankzij de prachtige fotografie waan je jezelf al op je bestemming
  • In het jaaroverzicht van Canada vind je een selectie van festivals en evenementen door het jaar heen 
  • Gedetailleerde plattegronden helpen je bij het vinden van de weg
  • Opengewerkte illustraties tonen het interieur van must sees, zoals de CN Tower, Basilique Notre-Dame-de-Montréal en basiliek Sainte-Anne-de-Beaupré
  • Ontdek de beste restaurants, mooiste accommodaties en leukste winkels
  • Achter in de gids vind je onmisbare praktische informatie voor een ontspannen reis

Met Capitool Reisgidsen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, met duidelijke plattegronden, prachtige foto’s en illustraties en handige tips. Met de Capitooltips geniet je van de mooiste uitzichten, maak je de beste vakantiefoto’s en ontdek je de bijzonderste plekjes. Jouw mooiste reis begint hier!

ANWB wereldreisgids - Canada Oost

De ANWB Wereldreisgids Canada oost is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door het oosten van Canada. De streek van het wereldberoemde Thousand Islands-merengebied en de Golfe du St. Laurent. Maar ook van grote steden vol bezienswaardigheden zoals de torenhoge CN Tower in Toronto en Marché Jean-Talon in Montréal. 

Deze uitgebreide reisgids telt meer dan 500 pagina's boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk. Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een uitneembare kaart. 

Kortom: een onmisbare ANWB gids voor een geweldige rondreis door het oosten van Canada.

Lannoo's autoboek - West-Canada on the road

Lannoo's Autoboeken 'on the road' zijn praktische gidsen om een land of regio met de auto te verkennen. Ze bevatten uitgestippelde routes met informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg. Je kunt de voorgestelde routes overnemen of ze naar eigen wens met elkaar combineren.

Lannoo's autoboek - Oost-Canada on the road

Lannoo's Autoboeken 'on the road' zijn praktische gidsen om een land of regio met de auto te verkennen. Ze bevatten uitgestippelde routes met informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg. Je kunt de voorgestelde routes overnemen of ze naar eigen wens met elkaar combineren.

ANWB Wereldreisgids - Canada west & Alaska

De ANWB Wereld Reisgids Canada West & Alaska is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door het westen van Canada en Alaska. 

De streek van oneindige vergezichten met sneeuw, bossen, toendra’s en talloos veel eilanden en meren. Maar ook van grote steden vol bezienswaardigheden zoals de Coal Harbour in Vancouver en de Stampede in Calgary. Deze uitgebreide  reisgids telt bijna 500 pagina’s boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk. 

Daarnaast krijg je alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips over hotels, vakantiehuizen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een uitneembare kaart. Kortom: een onmisbare gids voor een geweldige rondreis door het westen van Canada en Alaska.

O Canada

In de zomer van 1974 reisde Mart Smeets, voor de NOS, voor het eerst naar Canada. Daar begon de liefde voor een land dat wellicht op de USA líjkt, maar qua cultuur, politiek en temperament van de bevolking heel anders is. 

Via Montréal leerde hij Québec City, Toronto, Ottawa, Calgary, Edmonton, Hamilton, Vancouver en Sherbrooke kennen, evenals de (eigen)aardigheden van de Canadezen, hun keuken en hun drankjes, hun sportploegen, hun ijsbanen, hun malls, hun musea en vooral hun muziek. 

Smeets bracht in totaal een klein jaar van zijn leven in Canada door. Hij is nog altijd fan van de Toronto Blue Jays, waar hij ooit met zijn zoon Tjerk ging kijken. Hij is waarschijnlijk de enige Nederlander die Yukon Jack drinkt (en overleeft), hij at Poutine en hij draagt met trots de bekende Hudson's Bay Company-duffel. 

Canada biedt van kust tot kust een rijk palet: Neil Young, prachtige bossen, de familie Trudeau, Wayne Gretzky, Leonard Cohen, Evert van Benthem, Glenn Gould, lange rivieren, vrieskou in het noorden, relaxte steden. Hij was erbij toen Canada olympisch ijshockeykampioen werd en het publiek 'O Canada' zong. Kippenvel.

Reishandboek West-Canada

Dit reishandboek is een praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

Weinig landen in de wereld kunnen zich meten met de provincies British Columbia en Alberta in het westen van Canada als het gaat om adembenemende, vrijwel ongerepte en toch toegankelijke natuur. Maar wat dit deel van Noord-Amerika helemaal bijzonder maakt, is de diversiteit waarmee de natuur zich hier manifesteert. Van gletsjers langs de Icefield Parkway tot eeuwenoude woudreuzen in het regenwoud langs de kust van de Grote Oceaan (Great Bear Rainforest).

De diverse culturen van de oorspronkelijke bewoners, de First Nations, maken een bezoek aan British Columbia en Alberta een extra bijzondere belevenis. Metropolen zijn in dit deel van Noord-Amerika niet te vinden. De enige noemenswaardige steden zijn het vaak vergeten Edmonton, het bij schaatsliefhebbers overbekende Calgary, het Brits-koloniale Victoria en het mondaine Vancouver, internationaal geroemd als een van de meest aantrekkelijke steden ter wereld.

Reacties
Categorieën