Griekenland Zeilen
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
02/12/2024
8 min

De top 7 van de leukste landen voor een tussenjaar 2024

02/12/2024
8 min

Steeds meer studenten kiezen voor een tussenjaar, je kunt er voor gaan kiezen om te gaan werken en de tijd die je overhoudt te besteden aan je hobby´s, familie, je vrienden en bijvoorbeeld  je sport of uitgaan. Maar waarom kies je juist niet voor om te gaan reizen. Tijdens het reizen kom je niet alleen op mooie plekken waar je anders niet komt maar het is ook goed voor je ontwikkeling en zelfstandigheid. Daarnaast doe je veel levenservaring op die je later goed van pas kan komen.

Tijdens een tussenjaar in het buiten land kun je uiteraard genieten van je vakantie maar de tijd ook nuttig besteden door te gaan werken, vrijwilligers werk te gaan doen maar ook een taalcursus te volgen. Daarnaast leer je de taal ook extra snel als je in een bepaald land leeft ook afhankelijk van de taal. 

Veel studenten kiezen tijdens het tussenjaar om als backpacker door het land te reizen dit is vaak een goede keuze je kunt je makkelijk verplaatsen en ook veel van het land bekijken. Backpacken is ook vaak een goedkope manier van vakantie houden en je kunt de reis zo duur maken als je zelf wil. 

Voor deze pagina heb ik 7 landen voor je op een rij gezet die zeer geschikt zijn voor een tussenjaar. De landen worden uitgebreid beschrevene en bij de beschrijving heb ik ook diverse tips toegevoegd. 

Italië

Italië is qua afstand niet zo heel ver en zeker niet als je met het vliegtuig gaat zijn er al diverse bestemmingen te bereiken om ongeveer 2 uur vliegen. Het land Italië is veelzijdig en dit maakt het ook zeer geschikt voor een tussenjaar ook als je wil backpacken en in Europa wil blijven is het een goede keuze. Het land zit bomvol met geschiedenis en mooie bezienswaardigheden, waar je ook zeker van kan gaan genieten. 

Je hebt vele campings, hotels en hostels in Italië, zowel bij toeritische plekken denk hierbij aan de meren of de kust in Italië. Puglia, De Toscane maar ook het Gardameer en het Comomeer zijn goede voorbeelden en aanraders. Maar ook de steden kunnen zeer interessant zijn vooral Rome, Florence, Milaan, Venetië en Pisa. 

Italië is ook zeer geschikt om de Italiaanse taal te leren. Wist je dat er ook speciale taalreizen zijn naar Italië. Travel Active is een organisatie die zich richt op studenten en vele mogelijkheden heeft als het gaat om een tussenjaar. Bij Travel Active kun je bijvoorbeeld diverse taalreizen boeken ook naar Italië. 

Bekijk hier de prachtige taalreizen van Travel Active voor Italië / de Italiaanse taal

Backpacken of zelf een reis in Italië organiseren? Dit is met behulp van het internet en de vele reisaanbieders en organisaties goed mogelijk. Voor de vliegtickets kun je goed terecht bij KAYAK.nl hier vind je ook vele betaalbare hotels. Ook Trivago is zeer geschikt voor hotels. Een auto huren? Bekijk dan eens Sunnycars. Maar ook TUI reizen kan interessant zijn als je meer pakketreizen zoekt. 

Griekenland

Griekenland is niet alleen een prachtige land met vele mogelijkheden maar het is over het algemeen ook nog eens een land dat goed te betalen is. Het land is zee geschikt voor zon, zee en strandvakanties. Ook heb je diverse leuke eilanden die geschikt zijn voor mooie feesten. Maar het land bied je ook een rijke geschiedenis met vele interessante bezienswaardigheden en een schitterende natuur. Zelfs de actieve vakantie kan zich uitleven in het prachtige Griekenland. 

Dat Griekenland je zoveel mogelijkheden geeft heeft ook zo zeker met de verschillende eilanden te maken en het vaste land met bijvorbeeld de hoofdstad Athene. Athene is ook zeer geschikt voor een paar dagen of zelfs een citytrip. Athene heeft bijvoorbeeld vele bezienswaardigheden zoals oude Tempels. 

Een ander voordeel van Griekenland kan zijn dat je tijdens je vakantie er bij kan werken. De toeristische en party eilanden bieden doorgaans veel werkmogelijkheden zo doe je werkervaring op en kan jij je budget verhogen en de kosten van je vakantie verlagen. Interesse in werken tijdens je vakantie in Griekenland google dan eens na de vacatures in Griekenland als het gaat om vakantiewerk. 

Goedkoop op vakantie naar Griekenland dan raad ik je zeker aan om eens te kijken bij Prijsvrij.nl en Vakantiediscounter die zijn 2 low-budget aanbieders. 

Costa Rica

Costa Rica is een land met vele vulkanen maar ook veelzijdige met een adembenemende natuur. Dit maakt Costa Rica ook zeer geschikt voor de echte avonturier en natuurliefhebber. Door dat de natuur zo divers is, raak je niet uitgekeken en kom je steeds weer nieuwe prachtige elementen van de natuur en plekjes tegen. Wat je o.a. kunt verwachten zijn dichtbegroeide regenwouden, vulkanen, moerassen en watervallen.

Bijzonder in Costa Rica zijn de bergruggen een aantal zijn zelfs opgebouwd vanuit vulkanen. Een leuke vulkaan die je kunt bezichtigen is de Irazú vulkaan niet ver van de hoofdstad San José. Deze vulkaan ligt in één van de vele nationale parken van Costa Rica.Een andere bijzonder natuurverschijnsel is het kratermeer Poás bij Alajuela. Dit kratermeer kan behoorlijk stinken naar zwavel.

Costa Rica wordt gezien als één van de leukst landen in Midden-Amerika en is zeer geschikt voor een tussenjaar. Het is een Spaanstalig land en dus zeer geschikt voor taal vakantie. Het land is ok een goede keuze als het om vrijwilligers werk gaat. Het is namelijk erg in de ontwikkeling als het gaat om biodiversiteit en duurzame toerisme. 90% van de energie wordt opgewekt door hernieuwbare bronnen. Jij kunt hier ook een bijdrage aan leveren als bijvoorbeeld vrijwilliger. Als vrijwilliger is het ook mogelijk een steentje bij te dragen als het gaat om dierenopvang. 

Bekijk hier de prachtige reizen en vrijwilligerswerk in Costa Rica

Thailand

Thailand wordt zeer veel gekozen als het gaat om een tussenjaar, de meeste reizigers komen hier om te backpacken. Het land is zeer geschikt voor het backpacken ook voor dames alleen. De kans is het grootste dat je bij een vlucht naar Thailand begint in Bangkok. Het is een prachtige wereldstad met vele bezienswaardigheden ondanks dat de stad best chaotisch kan zijn is het een zeer goede plek voor backpackers. Je vind hier vele hotels en hostel en je kunt op veel plekken in Bangkok en Thailand.

Ook buiten Bangkok is het genieten geblazen met vele bezienswaardigheden, en een prachtige natuur. Thailand heeft ook vele mooie badplaatsen en dat is het zeer geschikt voor strand, zee en zon vakanties. Phuket is hier een goed voorbeeld van. 

Als je buiten het genieten in het goedkope Thailand ook nog iets wil doen voor de bevolking of een extra levenservaring op wil doen kun je kiezen om vrijwilligerswerk te doen in Thailand. Travelactive.nl is een goede partner als het gaat om vrijwilligerswerk met een mooi groot aanbod. 

Goedkoop naar Thailand kan met bijvoorbeeld vliegtickets via KAYAK.nl en overnachting via KAYAK of Trivago.nl

Indonesië

Indonesië heeft prachtige eilanden maar het eiland dat het meest in trek is bij de meeste vakantiegangers maar ook zeker als het gaat om een tussenjaar is Bali. Bali is zeer geschikt om tot rust te komen met de prachtige stranden, de mooie natuur, en het heerlijke eten. Maar op Bali valt ook veel te ondernemen denk hierbij aan actieve activiteiten maar ook aan de culturele bezienswaardigheden. 

Wist je dat je buiten een ontspannen vakantie ook echt iets terug kan doen en daarbij veel ervaring op doen? Er zijn namelijk vele mogelijkheden als het gaat om vrijwilligerswerk als het gaat om Bali. Het aanbod is niet alleen groot maar ook nog heel divers zodat er altijd wel iets interessants te vinden is. Travelactive is de aanbieder van Vrijwilligerswerk en vakantie als het gaat om een tussenjaar dit geldt ook voor Indonesië / Bali.

Een lange vakantie naar Bali kan uiteraard ook je hebt verschillende goedkope aanbieders van vakanties naar Bali denk hierbij aan Vakantiediscounter en Corendon. Zelf je vakantie samenstellen kan uiteraard ook met bijvoorbeeld KAYAK.nl voor je vliegticket en hotel maar ook Trivago is zeer geschikt voor het reserveren van goedkope hotels. 

Spanje

Niet zo heel ver van huis en ook nog eens betaalbaar is Spanje. Misschien ben je al bekend met dit prachtige land maar het land zelf is zeer veelzijdig en heeft je veel te bieden. Daarom is Spanje ook zeer geschikt voor een tussenjaar. Je kunt backpacken Spanje verkennen, qua overnachtingen zijn er vele mogelijkheden zoals, hostels, hotels, appartementen en campings. 

Spanje heeft niet alleen een prachtige natuur, heerlijke stranden en vele bezienswaardigheden, maar ook interessante steden zoals Sevilla, Barcelona, Valencia, Madrid en Granada. Buiten de steden, bezienswaardigheden, sportieve activiteiten, stranden en de natuur zijn er nog meer mogelijkheden als het gaat om een tussenjaar. 

Het is mogelijk om aan je Spaanse taalvaardigheid te werken, naast dat je de hele dag Spaans kan spreken zijn er ook vele taalreizen en taalcursussen te volgen. Maar ook de highschool voor bijvoorbeeld 5 maanden kan heel interessant zijn. In een tussenjaar is de kans ook groot dat jij geld moet verdienen om te kunnen blijven reizen, je kunt kiezen voor vakantiewerken in één van de badplaatsen of in landbouw etc. Ook kan je er voor kiezen om een tijdje als au-pair te gaan werken. Je kunt op deze manier kosten besparen, het werken combineren met je vakantie en vakantie vieren. 

Bekijk hier alle prachtige reizen en mogelijkheden van Travel Active voor Spanje

Australië

Australië is het land dat al jarenlang als één van de grote favoriete is als het gaat om backpacken en het tussenjaar. De mogelijkheden in Australië lijken wel onbeperkt en een groot voordeel het land Engelstalig is. Is je Engels nog niet zo geweldig dan kun je hier cursussen Engels volgen maar ook reizend je taalvaardigheid verder ontwikkelen. 

Australië is ook het land met de vele verschillende landschappen die maakt het land ook zo veelzijdig. Veel backpackers combineren hun vakantie met het werken. Qua werk zijn er ook vele opties waaronder Au-pair worden Travel Active kan je hierbij zeker helpen. 

Tijdens het tussenjaar wordt er ook steeds vaker gekozen voor een high school, dit kan ook heel goed in Australië en zijn al diverse mogelijkheden voor minimaal 3 maand en maximaal 12 maanden. Ook hier is Travel Active een uitstekende partner. 

Australië is buiten het Backpacken ook zeer geschikt voor rondreizen dit is wel een stuk kostbaarder dan backpacken maar kan wel een goede optie zijn. Bij het backpacken kan je alles zelf regelen en eventueel erbij gaan werken. Tickets kun je bijvoorbeeld regelen via KAYAK.nl en hotels gaan reserveren gaan eenvoudig met Trivago.nl Dit is een zoekmachine voor hotels en je weet dan ook zeker dat je nooit te veel betaald voor een hotel. 

Ga in je tussenjaar naar het buitenland!


Reacties
Categorieën