Big Boedha
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
01/26/2024
6 min

De 7 leukste bezienswaardigheden in Pattaya (Thailand) 2024

01/26/2024
6 min

Pattaya is een bekende badplaats gelegen in het oosten van Thailand, De stad Pattaya werd jaren in één zin gebruikt met de sekstoerisme, gelukkig is hier de laatste jaren verandering in gekomen en is het een bestemming geworden voor iedereen zelfs voor gezinnen met kinderen. Want aan activiteiten en bezienswaardigheden ontbreekt het zeker niet.

Een ander groot voordeel is dat Pattaya ongeveer 2 uur vanaf Bangkok ligt en een ideale keuze omdat de meeste internationale vluchten aankomen in Bangkok. Voor dat we met de 7 mooiste plekjes en bezienswaardigheden beginnen wil ik eerst nog even iets vertellen over de shoppingsmails. De stad verschillende prachtige winkelcentra en markten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Wat je ook zeker niet mag overslaan zijn de stranden. Pattaya heeft een prachtig lang zandstrand die erg geliefd die bij de toeristen, zoek je liever een rustig strand kies dan bijvoorbeeld voor Hat Yomtiem. Dit strand ligt iets ten zuiden van Pattaya.

Vakantie naar Pattaya - Thailand

Jongstleden heb ik een blog gemaakt met de 5 beste reisorganisaties voor Thailand, hier vind je naast strandvakanties ook prachtige rondreizen zowel individueel als groepsreizen. Een rondreis is prachtig bij diverse rondreizen kom je ook in Pattaya maar je kunt er ook voor kiezen om een paar extra dagen voor Pattaya te kiezen of je gehele vakantie, want aan bezienswaardigheden in Pattaya en de omgeving is geen gebrek. Want er zijn er nog vele buiten de top 7.

Als je wil gaan voor een strand vakantie raad ik je Vakantiediscounter aan. Dit is niet alleen een goede reispartner voor vakantie in Europa maar ook voor je zonvakantie naar Thailand is het een zeer goede keuze. Naast budgetreizen (goedkope strandvakanties) heb je ook zeer luxe accommodaties in Pattaya. Zodat er voor iedereen een geschikte accommodatie te vinden is.

Sanctuary of Truth

De Scantuary of Truth (Prasat Sut Ja-Tum / Heiligdom van Waarheid) is een immense houten tempel dat is gelegen in het noorden Pattaya. Het bijzondere van deze houten tempel is dat er geen spijker of iets dergelijks gebruik is maar dat het hout verbonden met elkaar door een Thaise techniek waarbij gebruikt wordt genaakt van houten wiggen. Het hout dat gebruikt wordt is teakhout.

Deze bijzondere tempel is hoger dan 100 meter, wanneer je dichterbij komt valt het op dat de tempel vele details met afbeeldingen van o.a. Boeddha’s, olifanten, heiligen. Op het tempelcomplex dat bij de zee is gelegen kun je een tocht maken met de koets of een boottochtje.

Een nadeel van de houten tempel is wel dat deze bijna altijd onder constructies is en het kan zelfs voorkomen dat een helm verplicht wordt gesteld bij het bezoeken van de tempel. Maar ondanks dit nadeeltje is het zeker de moeite waard om de tempel te bezoeken.

Big Buddha

De Big Boddha is niet te missen als je in Pattaya bent. Dit grote prachtige boeddhabeeld heeft een lengte van 18 meter en steekt zelfs boven de bebossingen van de heuvel uit.

Je kunt het boeddhabeeld bereiken door een kliene klim omhoog te maken. Via de draken bedekte trap kun je het immens beeld bereiken. Na de klim kun je niet alleen van het grote beeld genieten je vind hier nog meer kleinere boeddhabeelden.

Het gouden boeddhabeeld staat op de bergtop tussen Pattaya en Hat Yomtiem. Naast het complex met vele boeddha beelden vind je ook een van de mooiste uitkijkpunten van Pattaya. Door de hoogte heb je een prachtig uitzicht op Pattaya en de omgeving.

Pattaya Park

Pattaya Park is een familiepark. dat bestaat uit een watersport park en een pretpark. Beide parken zijn apart van elkaar te bezoeken. Wel moet ik vermelden dat het gedateerd is, als je hier doorheen kan kijken kun je een leuke dag of middag beleven met de kinderen.

Op het complex vind je een uitkijktoren die je met een lift of een kabelbaan kan bereiken. als je naar beneden wilt en stalen zenuwen hebt kun je zelfs abseilen. Het waterpark van Pattaya Park heeft talloze glijbanen, bubbelbaden en zwembaden. Het is een echt waterparadijs voor de waterrat. Voor de jongste gasten is er een kinderbad. Als dit nog niet genoeg water is of plezier oplevert je kunt ook een duik nemen vanaf het park in de zee.

Het Pretpark heeft attracties voor jonge kinderen maar ook een aantal voor de oudere kinderen deze attractie zijn spannende en uitdagende. Je vind hier een vrije val toren, een draaimolen, een achtbaan en nog meer leuke attracties.

Nong Nooch Botanische Tuin

Net iets buiten Pattaya vind je één van de mooiste botanische tuinen. Dit is niet zomaar een Botanische tuin met een oppervalke van 400 hectare en een grote diversiteit aan planten, bloemen en bomen ben je nog wel even zoet. En dit is zeker niet alles wat deze tuin je te bieden heeft.

In de tuin worden ook diverse demonstraties gehouden zoals thai-boxing zwaardvechten en de traditionele dans. Verder vind je ook nog een kleine dierentuin met een bijzondere vlindertuin. Het water dat de tuin heeft kan ook gebruikt worden voor een tochtje met de waterfiets, zo kun je de prachtige tuin met palmbomen, cactussen, orchideeën en andere bijzondere planten en bomen van een andere kant bewonderen.

De tuin is ook zeer geschikt en leuk voor kinderen omdat er veel meer te doen is dan alleen planten, bomen en bloemen bekijken. Deze tropische tuin heeft zijn deze geopend in 1980 maar is de laatste jaren uitgegroeid tot een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan.

Underwater world

Pattaya heeft één van de grootste en meest moderne aquarium van Azië. Het zeeaquarium heeft de toepasselijke naam Underwater World en geeft je een kijkje van de onderwater wereld van Thailand. In een aquarium van 100 meter lang vind je duizenden vissen die over je heen en langs je heen zwemmen. Het aanbod van verschillende vissen is zeer groot met ruim 200 soorten. Van kleine kleurrijke vissen tot aan haaien en roggen maar ook andere bijzondere zeedieren en schaaldieren.

Underwater World is leuk om als koppels of alleen te bezoeken maar ook zeker met kinderen, Voor kinderen is hier ook veel te beleven naast het bekijken van de prachtige vissen en koraal die je tegenkomt is het aquarium.

Walking Street

De Walking street is de straat waar het nachtleven in volle gang gevierd wordt. Een groot voordeel is dat auto´s en scooters zijn verboden en je enkel en alleen wandelend door de straat kan. Vandaar ook de naam Walking Street. Hoewel de laatste jaren erg aan het imago van sekstoerisme is gewerkt vind je hier nog wel diverse clubs voor 18+. Je kinderen meenemen na deze straat is niet aanbevolen maar gelukkig zijn er nog genoeg andere plekken in Pattaya die een stuk kindvriendelijker zijn.

Walking street wordt druk bezocht, een leuk straat waar je veel verschillende mensen, culturen, leeftijden en geaardheden treft. Dit alleen al is de moeite waard om naar de Walking Street te gaan. Naast de 18+ gelegenheden vind je ook diverse bar met live muziek.

Wil je een keer goed feesten in een bijzondere omgeving met diverse mensen dan is Walking Street en een aanrader, en als je van mensen kijken houdt dan is het een goede bezienswaardigheid.

Pattaya Elephant Village

Pattaya Elephant Village is een geliefde attractie, zelf ben ik niet zo liefhebber van tijgerfarms, olifanten farms etc. Omdat het vaak ontbreekt aan diervriendelijkheid en goede omstandigheden. Toch heb ik het olifantendorp in de top 7 gezet. Het is een geliefde bezienswaardigheid en daarom mag het ook niet ontbreken, maar als dierenvriend heb ik mijn twijfels bij deze (commerciële dierendorp).

Pattaya Olifantendorp is een rust oord voor olifanten die uitgewerkt en afdankt zijn en volgende de website mogen genieten van hun oude dag. De farm geeft elke dag een demonstratie / show en je kunt ook tochten maken op de rug van de olifant. De opbrengst van de activiteiten, demonstraties en shows komen ten goede van de voeding, de medische rekeningen en het personeel. Een groot deel van het personeel wat aanwezig is werkt vrijwillig.

Omdat de reactie over het algemeen zeer positief zijn van de bezoekers is dat ook de overweging geweest om deze activiteit te plaatsen in de top 7.

Reacties
Categorieën