333 Travel
Overige vakantie + Tips
Ramon Kuiters
Overige vakantie + Tips
01/31/2024
8 min

De top 7 van de beste reisorganisaties voor rondreizen 2024

01/31/2024
8 min

Als je een rondreis wil reserveren of boeken raad ik je aan om uiteraard eerst de reis goed te bekijken en de planning maar wat ook een belangrijk rol speelt is de reisorganisatie. Hoewel er op papier alleen maar mooie rondreizen zijn, is dit in de praktijk helaas wel iets anders. Daarom is een goede en betrouwbare reisorganisatie van groot belang.

Om je hierbij een beetje te helpen heb ik de 7 beste reisorganisaties met een groot en aantrekkelijk aanbod voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de reisorganisatie heb ik naast informatie van de reisorganisatie ook het aanbod van de reizen beschreven. 

Djoser

Sinds haar eerste rondreis ruim 35 jaar geleden is Djoser uitgegroeid tot een specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke groepsreizen op diverse plekken te wereld. Djoser-reizen is anders en dat maakt Djoser ook speciaal. 

De groepsreizen van Djoser zijn in kleine groepen waardoor je kunt genieten van een gepersonaliseerde en authentieke ervaring. In tegenstelling tot grotere reisgroepen bieden de kleine groepsgroottes van Djoser een meer intieme en persoonlijke ervaring, waardoor reizigers op een dieper niveau contact kunnen maken met hun omgeving en groepsgenoten. Deze nadruk op reizen met kleine groepen zorgt er ook voor dat reizigers meer flexibiliteit en vrijheid hebben in hun reisschema, waardoor ze in hun eigen tempo kunnen verkennen en ontdekken. 

Met Djoser kunnen reizigers een reis verwachten die is afgestemd op hun interesses en behoeften, waardoor een betekenisvollere ervaring ontstaat.

Bij Djoser-reizen wordt sterk de nadruk gelegd op culturele onderdompeling en authenticiteit. Hun reizen zijn ontworpen om reizigers een diepgaand begrip en waardering te bieden voor de lokale cultuur, geschiedenis en manier van leven. De gidsen van Djoser zijn deskundig en gepassioneerd in het delen van hun cultuur met reizigers, en bieden unieke inzichten en perspectieven die niet in reisgidsen te vinden zijn. 

Naast gepersonaliseerde en authentieke reiservaringen zet Djoser Travel zich in voor duurzame en verantwoorde toeristische praktijken. Djoser is van  mening dat reizen plezierig moet zijn, terwijl ze zich ook bewust moeten zijn van de impact ervan op het milieu, de lokale gemeenschappen en culturen. Djoser's inzet voor duurzaam toerisme omvat onder meer het ondersteunen van lokale bedrijven en gemeenschappen, het verminderen van afval en CO2-uitstoot, en het bevorderen van verantwoord reisgedrag. 

Het aanbod van Djoser is erg groot en uitgebreid, waardoor je ook echt echt te kiezen hebt. Djoser heeft ook vele combinaties van landen zodat je in een korte tijd de mooiste bezienswaardigheden van diverse landen kan bezoeken. 

Bekijk hier het prachtige aanbod van Djoser en laat je verrassen

Koning Aap

De reisorganisatie Koning Aap is vernoemd naar de hoofdrolspeler uit de roman “De reis naar het Westen” uit de 16e eeuw. De roman komt uit China en symboliseert Koning Aap de eigenschappen van een reiziger: Vindingrijkheid, optimisme en doorzettingsvermogen.

Koning Aap is al ruim 35 jaar actief en zorgt voor bijzondere reiservaringen en herinneringen. Het aanbod bestaat uit vele landen ook diverse landen in Europa. Maar ook in Azië, het Midden Oosten, Latijns Amerika, Afrika en de Oceanië.

Qua type reizen is er ook veel diversiteit, hieronder vind je de soort reizen die Koning Aap aanbied:

 • Groepsreizen
 • Pioniersreizen
 • Festivalreizen
 • Familiereizen 6+
 • Familiereizen 12+
 • Individuele reizen

De groepsreizen zijn in kleine groepen van 6 tot 20 personen met een deskundige en ervaren reisbegeleider. Tijdens de groepsreizen is er ook veel ruimte voor de individuele vrijheid en persoonlijke aandacht.

De routes zijn zorgvuldig uitgekozen dat het goed aansluit bij de doelgroep. De vliegreizen zijn met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. De accommodaties zijn volgens Koning Aap ook speciaal geselecteerd en sfeervol.

De reizen zijn geselecteerd door ervaren en gepassioneerde medewerkers. Zij kennen het land door en door en daarom weten ze ook precies wat jij niet mag missen tijdens je reis. Er is ook veel aandacht geschonken aan de lokale cultuur. Koning Aap heeft meer dan honderd prachtige rondreizen.

Een pluspunt vind ik dat Koning Aap doet aan duurzaam toerisme. Tijdens alle reizen wordt er rekening gehouden met de natuur, milieu, de lokale bevolking en hun culturen. Koning Aap steunt diverse projecten met het doel dat het reizen in de toekomst mogelijk blijft.

Ook zie je bij Koning Aap geen dieronvriendelijke excursies en compenseren zij de CO2 uitstoot van de internationale vluchten. Door al deze maatregelen heeft Koning Aap verschillende onderscheidingen ontvangen als het gaat om duurzaamheid. Uiteraard is Koning Aap ook aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

Bekijk hier het prachtige aanbod van Koning Aap en laat je verrassen

Riksja Travel

Met Riksja Travel kun je met bouwstenen je eigen reis samenstellen met gezellige slaapplekken, het ontdekken van mooie en bijzondere bezienswaardigheden en lokale ontmoetingen. Riksja Travel is niet zomaar een reisbureau, maar een groep enthousiaste reizigers die gepassioneerd zijn door het verkennen van de wereld. Met ruim 20 jaar reiservaring in meer dan 60 landen biedt Riksja Travel een flexibel boekingsbeleid met gratis omboeken of wijzigen.

Reizen met Riksja Travel heeft veel voordelen. Je hoeft niet alles zelf te regelen en kunt profiteren van hun expertise en kennis. Riksja Travel biedt  individuele reizen aan voor de avontuurlijke reiziger, met reizen naar landen verspreid over vijf continenten. Het bedrijf is een bron van inspiratie als het gaat om mensgericht ondernemerschap, en hun bestemmingsexperts kunnen u helpen bij het plannen en routeren van uw reis in Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië en Europa.

Er zijn veel populaire bestemmingen via Riksja Travel te boeken. Enkele van de populaire bestemmingen zijn Japan, Canada, Vietnam, Indonesië en Marokko. Deze bestemmingen bieden een unieke en authentieke reiservaring, waardoor reizigers zich kunnen onderdompelen in de lokale cultuur en gebruiken.

Naast de vaste rondreizen van Riksja Travel kun je ook eenvoudig de rondreis aanpassen of je eigen rondreis samenstellen. Dit gaat zeer eenvoudig met de bouwstenen van Riksja Travel. 

Bekijk hier het prachtige aanbod van Riksja Travel en laat je verrassen

Sawadee

Sawadee is de specialist als het gaat om avontuurlijke rondreizen en heeft fantastische en bijzondere reizen in het assortiment. In totaal worden er meer dan 250 reizen aangeboden,

De reizen van Sawadee zijn door deskundigde specialisten samengesteld en er is tijdens de reis veel aandacht voor duurzaamheid. Ook is de individuele vrijheid tijdens de groepsreizen een belangrijk element die zorgt er voordat je ook zelf nog prachtige dingen kan ontdekken en bekijken.

In 2017 en 2018 heeft Sawadee niet voor niets de award gewonnen voor Nederlands beste Aanbieder van Avontuurlijke Reizen.

Het aanbod van groepsreizen is heel groot een kleine impressie vind je hieronder: 

 • Singlereizen
 • Groepsreizen
 • 22-35ers reizen
 • Familiereizen
 • Premium reizen

Bekijk hier het prachtige aanbod van Sawadee en laat je verrassen

TUI Reizen

TUI.nl is één van de bekendste reisorganisaties, naast een groot aanbod van hotels, hebben ze ook exclusief aanbod en eigen vliegtuigen om je snel en goedkoop op de bestemming te brengen. Het aanbod is heel divers van TUI van sportreizen tot christelijke reizen van wintersport tot verre bestemming maar ook voor hotels in Nederland kun je terecht bij TUI.

Je verwacht het misschien maar Tui Reizen spring er ook bovenuit als het gaat om rondreizen. De rondenreizen zijn heel diverse van actieve vakantie tot aan culture rondreizen met vele bezienswaardigheden. Ook zijn er diverse safarireizen en christelijk rondreizen. 

De website is zeer overzichtelijk dit maakt het reserveren online extra prettig. Ook wordt er veel informatie gegeven over de reis, en de bij de groepsreizen wordt het dagprogramma uitgebreid beschreven zodat je precies weet waar je aan toe bent en welke bezienswaardigheden je gaat bewonderen.

Een ander specialisme en wat je ook zeker kan zien als een rondreis zijn de cruise reizen van Tui. Het aanbod is groot met diverse landen als vakantiebestemming en dit allemaal met de uitstekende service wat je gewend bent van TUI. 

Bekijk hier het prachtige aanbod van Tui Reizen en laat je verrassen

333 Travel

333 Travel is misschien niet bij iedereen bekend maar je spreekt hier wel over een specialist als het gaat om verre reizen. Met ruim een 9 als het gaat om klantentevredenheid kun je haast niet meer om 333 Travel heen.

De reizen worden door een deskundig team samengesteld, aan alles is gedacht als het gaat om de reis zo wordt je bijvoorbeeld vervoert met mini-busjes die voorzien zijn van Wifi (erg belangrijk tegenwoordig). Dit is maar 1 voorbeeld van je onbezorgde vakantiereis.

Maatwerk is ook een belangrijk onderdeel van 333 Travel zodat jij de reis van je dromen kan realiseren met behulp van 333 Travel. Het aanbod van de reizen ondanks dat 333 Travel veel aan maatwerk doet is enorm.  

Het aanbod van individuele reizen is zeer groot, denk hierbij aan fly & Drive reizen. Maar het is ook eenvoudig om zelf je droomreis samen te stellen met de bouwstenen die worden aangeboden door 333 Travel. De bouwstenen zijn excursies voor een dag maar kunnen ook meerdaagse tours zijn. Via de bouwstenen kun je heel eenvoudig je eigen reis samen stellen en alleen de plekken bezoeken die jij graag wil zien.

Vind jij het lastig om zelf een reis samen te stellen 333 Travel wil je hier met alle liefde mee helpen ook is het mogelijk om te kiezen voor één de reizen die worden aangeboden door 333 Travel.

Bekijk hier het prachtige aanbod van 333 Travel en laat je verrassen

Shoe String

Shoestring Travel is een jonge en dynamische organisatie die een breed scala aan avontuurlijke groepsreizen. Met uitgebreide kennis van alle uithoeken van de wereld is Shoestring toegewijd om reizigers unieke en onvergetelijke ervaringen te bieden. Of je nu op zoek bent naar een solo-avontuur of een groepsreis met vrienden, Shoestring heeft voor ieder wat wils.

Shoestring Travel Agency biedt een verscheidenheid aan diensten om uw reisplanning zo naadloos mogelijk te laten verlopen. Van het boeken van uw vluchten en accommodatie tot het regelen van lokaal vervoer en excursies, Shoestring zorgt voor alle details, zodat u zich kunt concentreren op het genieten van uw reis. 

De reizen worden met liefde ontwikkeld door onze reisspecialisten en zo betaalbaar mogelijk aangeboden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Shoestring biedt een uitgebreid aanbod groepsreizen voor koppels, singles en vrienden naar de meest fascinerende bestemmingen in Afrika, Azië, Europa en daarbuiten. 

Onze groepsreizen worden geleid door goed opgeleide lokale Engelssprekende gidsen, zodat u verzekerd bent van een authentieke en verrijkende ervaring

De reizen van Shoestring zijn vaak goedkoper dan andere reisorganisaties, waardoor je gemakkelijker de wereld kunt verkennen zonder veel geld uit te geven. Bovendien is de doelgroep van Shoestring iets jonger, waardoor je op reis gaat met gelijkgestemden die jouw passie voor avontuur delen. Met een toewijding aan het bieden van ervaringen van hoge kwaliteit en uitzonderlijke klantenservice, is Shoestring de perfecte keuze voor uw volgende reisavontuur

Bekijk hier het prachtige aanbod van Shoestring en laat je verrassen

Reacties
Categorieën