Turkije
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/12/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Turkije 2024

02/12/2024
5 min

De meeste toeristen gaan op vakantie naar de westkust van Turkije en kiezen één van de vele mooi badplaatsen uit voor de wel verdiende vakantie. De vakantie speelt zich meestal op het strand en in het hotel / resort af met af en toe een uitstapje naar het dorp of een excursie.

De Turkse kust is prachtig en uitstekend voor een zon, zee en strand vakantie maar Turkije heeft je veel meer te bieden. Een prachtige stedentrip naar Istanboel, een rondreis met de kamer langs de kust en binnenlanden en je kunt hier zelfs skiën.

De 7 reisgidsen die ik geselecteerd voor deze pagina laten je allemaal op hun eigenwijze het beste en mooiste van Turkije zien. Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik de naast een boekbeschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft extra informatie over de reisgidsen waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgidsen eenvoudig en snel bestellen (kopen).

Tip: Op zoek naar een betaalbare vakanties maar wel vele faciliteiten en voorzieningen? Bekijk dan de reizen van Vakanties.nl eens. Je weet zeker dat je nooit te veel betaald met de laagste prijs garantie!

Capitool reisgidsen - Turkije

urkije heeft een lange, rijke geschiedenis, oude paleizen en musea, indrukwekkende musea en opmerkelijke ruïnes: tien locaties staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. In het binnenland liggen de unieke grotsteden en -kerken van Cappadocië. In het oosten vind je fraaie bezienswaardigheden als het Vanmeer, Armeense kerken en de mysterieuze stenen koppen van Nemrut. Mooie zandstranden vormen een decor voor ontspanning. Istanbul is een zeer elegante stad met schitterende moskeeën, kerken en musea.

De Capitool Reisgids Turkije
In de reisgids Turkije is het land opgedeeld in acht gebieden. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Inclusief geschiedenis, landschappen, architectuur, kunst, accommodatie, restaurants, amusement, bijzondere vakanties, buitenactiviteiten en winkels.

Het echte Turkije

Dirk Vermeiren brengt je aan de hand van vierentwintig autotrips naar het echte, niet toeristische Turkije.

Deze reisgids geeft ook praktische informatie en heeft aandacht voor de geschiedenis en de couleur locale van Turkije.

Ayvalik, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kemer, Antalya… Aan de Egeïsche en de Middellandse Zee liggen Turkijes populaire vakantiebestemmingen. Dit boek brengt de reiziger voorbij het massatoerisme. Even landinwaarts ligt een ander Turkije!

Vierentwintig autotrips leiden je langs de dorpen achter de Turkse kustlijn.
’s Avonds keer je terug naar waar je ’s ochtends vertrok. Zee en strand liggen om de hoek, maar je komt terecht in indrukwekkend natuurschoon en ontdekt eeuwenoud patrimonium. En dan is er nog de ontwapenende hartelijkheid van de dorpsbewoners, voor wie geen moeite te veel lijkt om je te verwelkomen. Dat is het echte Turkije!

Het echte Turkije is een toeristische gids met oog voor het authentieke, levende Turkije. Anekdotes en couleur locale zijn gekaderd in de geschiedenis en cultuur van het land: de gebruiken en tradities, de gastvrijheid en levenswijsheid, de islam, de recente politiek… Met dit boek onder de arm zie je niet enkel het echte Turkije, je voelt het ook. Met een selectie van logeeradressen. Goede reis!

DIRK VERMEIREN werkt in Istanbul als Turkije-correspondent voor Vlaamse en Nederlandse media en als producer voor internationale media.

Rough Guide - Turkije

Turkije zal de bezoeker in veel opzichten zowel exotisch als vertrouwd voorkomen en kan juist daardoor een fascinerende ervaring zijn. Met zijn combinatie van invloeden van het Midden-Oosten, mediterrane culturen, de Balkan en Centraal-Azië is het land meer dan de clichématige 'brug tussen Oost en West'.

In zijn lange geschiedenis vielen talloze volkeren het land binnen en daardoor is Turkije een vat vol tegenstellingen en bekoringen. Moskeeën staan er naast kerken en Romeinse theaters niet ver van oude Hettitische steden, terwijl derwisjceremonieën en zigeunerfestivals evenzeer bij de cultuur horen als klassieke concerten en voetbalwedstrijden.

Merian live! - Turkije westkust

Turkije Westkust ontdekken en beleven! deze reisgids geeft je meer informatie over :

  • De stranden
  • Excursies
  • Bezienswaardigheden
  • Eten en drinken
  • Het uitgaansleven
  • Overnachtingen
  • Wandelingen

ANWB wereldreisgids - Turkije

ANWB Wereld Reisgids Turkije
De ANWB Wereldreisgids Turkije is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Turkije. Het land van uitgestrekte stranden en idyllische havenplaatsjes zoals Foça. Maar ook van grote steden vol bezienswaardigheden zoals de Blauwe Moskee en Hagia Sophia in Istanbul en de Opera van Ankara.

De uitgebreide Turkije reisgids telt meer dan 500 pagina's boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk. Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een kleine atlas. Kortom: een onmisbare ANWB gids voor een geweldige rondreis door Turkij

Te gast in... - Turkije

TE GAST IN Turkije is samengesteld door en voor reizigers. Het bevat verhalen van auteurs die er gewerkt of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking. Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking, is de pocketreeks 'Te gast in' ideaal. Een handzaam en compact boekje met vlot leesbare artikelen die een massa tips bevatten voor je reis naar Turkije.

In deze uitgave speciale aandacht voor tessetur, een islamitische lifestyle die aardse luxe combineert met innerlijke vroomheid. Vooral in de hogere middenklasse kiezen steeds meer vrouwen voor deze lifestyle. Sommige van hen noemen zich moslimfeministen. Overigens gehoorzaamt het merendeel van de Turkse vrouwen braaf hun man. De reisreportages voeren je naar de Turkse west- en zuidkust. Naar de delta van Dalyan, naar de olijfgaarden die uitkijken over de Middellandse Zee en over een deel van de 500 kilometer lange Lycian Way. In Cappadocië volgt een ontmoeting met de laatste grotbewoners en in Istanbul een speurtocht naar lokale lekkernijen.

De rubriek 'reisinformatie' helpt je verder met tips voor de meest voorkomende noden. En voor wie zich verder wil oriënteren is er een overzicht met aan te raden boeken en films. Deze pocket is er niet alleen voor reizigers die Turkije willen bezoeken. Iedereen die interesse heeft in dit land en in korte tijd een goede indruk van het land wil krijgen, zal met deze 'Te gast in' een schat aan informatie ervaren. Samenstelling: Kees van Teeffelen. M.m.v. Heleen van der Linden, Caroline van Ommeren, Elsbeth Jongsma, Ellis Flipse, Danielle North en Klaske Kassenberg.

Marco Polo - Turkse zuidkust

De combinaties van mooie stranden, antieke vindplaatsen en de romantische toppen van de Taurusbergen is het handelsmerk van de Turkse Zuidkust.

Marco Polo is al 20 jaar de meest actuele, betrouwbare en compacte reisgids. De gids biedt verrassende Marco Polo Insider Tips, thema's als eten & Drinken, Shoppen, Relaxen en Low Budget, de laatste trends en meer. Alle bezienswaardigheden vind je terug op de handige uitneembare kaart.

Reacties
Categorieën