|

De top 5 van de beste reisgidsen voor Tanzania / Zanzibar 2024

Tanzania is gelegen in het oosten van Afrika en ligt net ten zuiden van de evenaar. Het land is groot, het is ongeveer 24 x zo groot als Nederland. Het landschap is heel divers en het wordt gezien als de beste safari bestemming ter wereld. Dat het een top bestemming is voor safari tochten heeft niet alleen met de prachtige natuur te maken maar ook met de grote hoeveelheid wilde dieren en verschillende soorten dieren.

Tanzania wordt de laatste jaren veel gecombineerd met het eiland Zanzibar. Zanzibar wordt gezien als één van de mooiste bestemmingen voor zon, zee en strand vakanties. Dit betoverende eiland is de ultieme plek voor ontspanning.

Meer over Zanzibar en Tanzania lees je in de reisgidsen op deze pagina. De reisgidsen over Tanzania en Zanzibar worden uitgebreid beschreven. Naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie en via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Riksja Travel is een uitstekende partner als het gaat om rondreizen door Tanzania! Bekijk het aantrekkelijke aanbod en laat je verrassen!

Insight guides – Tanzania & Zanzibar

Tanzania heeft de moderne ontdekkingsreiziger veel te bieden. De mooiste wildparken ter wereld, de hoogste bergen van Afrika, hagelwitte stranden en gastvrije inwoners. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met deze, maar ook alle andere opmerkelijke bezienswaardigheden, landschappen en culturen.

In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis, de cultuur en de bevolking. Daarna volgen een aantal hoofdstukken over de wilde dieren. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van de vroegere hoofdstad Dar es Salaam naar de uitgestrekte Serengetisteppen. Van het Victoriameer waar de Nijl ontspringt, naar de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Kilimanjaro en van de Ngorongoro-krater naar de legendarische specerijeilanden Zanzibar en Pemba die zijn omringt met schitterende koraalriffen.

Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina’s over onder andere ‘Jane en de chimpansees’, ‘De olifantenclan’, ‘De Swahili’, ‘De Tazara-spoorlijn’ en ‘De Grote Trek’. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s maken deze gids compleet.

In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt u alles over vervoer, reisbenodigdheden, noodgevallen, veiligheid, uit eten, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Tanzania is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.


ANWB Wereldreisgids – Kenia, Tanzania Wereldreisgids

ANWB Wereld Reisgids Kenia, Tanzania & Zanzibar De ANWB Wereldreisgids Kenia, Tanzania & Zanzibar is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Oost-Afrika. De grote verscheidenheid van beide landen met eiland Zanzibar is zelfs in Afrika uniek. Waar anders kun je de hoogste bergen van het continent beklimmen, daarna een paar dagen in de meest dierrijke natuurreservaten op safari gaan om ter afsluiting te relaxen onder ruisende palmen op hagelwitte zandstranden?

Het wordt nog moeilijk kiezen, de hoogtepunten van Kenia, Tanzania & Zanzibar kunnen minstens tien opwindende, avontuurlijke en onvergetelijke vakanties vullen. De uitgebreide Kenia, Tanzania & Zanzibar reisgids telt bijna 450 pagina’s boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van landen en volk. Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden.

Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een uitneembare kaart. Kortom: een onmisbare ANWB-gids voor een geweldige rondreis door Oost-Afrika!


Reishandboek – Tanzania

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

Het Reishandboek Tanzania begeleidt je op je tocht door het land, maar laat je ook kennismaken met de historie, de flora en de fauna. Gebruik de reisgids als leidraad bij de voorbereiding van je reis of als informatiebron als je meer wilt weten over het land en de bevolking. De beklimming van de Kilimanjaro (Afrika’s hoogste berg), een bezoek aan de Ngorongokrater, dar es Salaam en het eiland Zanzibar, kennismaken met de Maasai en trekken door het Serengeti-park zijn enkele van de hoogtepunten die in het Reishandboek beschreven worden.

Opbouw van het Reishandboek Tanzania
Het Reishandboek bestaat uit drie delen. Het eerste deel beschrijft dit Afrikaanse land en de bevolking. De geschiedenis, zowel politiek als cultureel, komt uitgebreid aan bod. Het leven van alledag, de cultuur, de flora en fauna, aan alle onderwerpen waar je mee te maken kunt krijgen wordt aandacht besteed. In deze reisgids vind je ook een handig overzicht van de nationale parken en wildreservaten.

Het tweede deel bestaat uit praktische informatie; waar moet je rekening mee houden voor, tijdens en na je reis. Het derde deel neemt je mee op reis langs dorpen, steden en door nationale parken. Een complete reisgids om je reis door Tanzania tot een onvergetelijk succes te maken.

  • Veel achtergrondinformatie
  • Praktische informatie: onder andere accommodatie, vervoer, gezondheid, geldzaken etc.
  • Alle bezienswaardigheden
  • Kaarten en plattegronden in kleur

Dominicus – Kenia, Tanzania en Zanzibar

In ‘Kenia, Tanzania en Zanzibar’ zijn alle Afrikaanse landschappen vertegenwoordigd. Van het tropisch regenwoud van Kagamega Forest tot de woestijnen van Noord-Kenia; van de savannes van de Serengeti tot de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro en de palmenstranden van Zanzibar – Oost-Afrika heeft het allemaal.

Natuurlijk zijn de wereldberoemde natuurreservaten de grootste trekpleisters: nergens anders ter wereld vind je een mooier gebied voor het houden van safari. Maar er is nog zoveel meer. In dit deel van Afrika woont een mozaïek van kleurrijke volkeren, waarvan de nomadische Masaï en de Samburu de bekendste zijn. Zanzibar is een uniek eiland waar Afrikaanse, Arabische en Europese invloeden elkaar treffen. De stranden en koraalriffen zijn adembenemend, net als de specerijenplantages die een groot deel van de wereld van kruiden voorzien.


Merian live! – Kenia Tanzania en Zanzibar

Wat Kenia zo fascineert, ligt vooral aan de spectaculaire afwisseling van oerwouden en woestijnen, plantages en savannes, kralen en grote steden.

Jaarlijks trekken een miljoen mensen uit de hele wereld naar dit Oost-Afrikaanse land: Kenia heeft dan ook de mooiste stranden van Afrika, een unieke flora en fauna, een ongelooflijk afwisselend landschap en een verscheidenheid aan volkeren en culturen die nergens geëvenaard wordt. Maar dat is niet alles: wetenschappers vermoeden dat de allereerste mensen uit dit paradijs stammen.

Vier miljoen jaar geleden dreigde Afrika uit elkaar te scheuren en ontstond de grote Afrikaanse slenk, de Great Rift Valley. Het tropische regenwoud week terug en ten oosten van de vallei vormde zich een open steppe, een savanne die zich uitstrekte tot aan de indische Oceaan. In die periode kwam er een evolutie op gang die tot het ontstaan van de mens zou leiden: in het oerwoud ontwikkelde zich de mensaap, in de savanne de mens.


Vergelijkbare berichten