Florence
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/26/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor de Florence / Firenze 2024

01/26/2024
5 min

Florence, oftewel Firenze,is de hoofdstad van de Italiaanse regio Toscane. De hoofdstad Florence is de moeite waard om te bezoeken als je in de Toscane op vakantie bent maar ook als stedentrip en is één van de drukste bezochte steden van Italië en dit is zeker niet zonder een reden.

De stad Florence grossiert namelijk in bezienswaardigheden en mooie plekjes. Als jij graag ook van de mooiste plekjes en bezienswaardigheden wil genieten raad ik je één van de reisgidsen van op deze pagina aan.

Op deze pagina vind je de 7 mooiste reisgidsen voor de Florence. Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de reisgids. Via de link kun je de reisgids eenvoudig bestellen.

Tip: Vakantiediscounter.nl is een uitstekend reispartner voor je vakanties naar Florence. Het aanbod is niet alleen groot en mooi maar ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. 

Capitool reisgidsen - Florence & Toscane

De Capitool Reisgids Florence & Toscane helpt je bij het samenstellen van de perfecte reis.

Deze reisgids verdeelt Florence en Toscane in zes gebieden: Florence, Noordoost-Toscane, Midden-Toscane, Zuidoost-Toscane, Noordwest-Toscane en Zuidwest-Toscane. Prachtige landschappen, indrukwekkende architectuur en heerlijk eten; deze gids toont je de parels van Florence en Toscane.

 • Dankzij de prachtige fotografie waan je jezelf al op je bestemming.
 • In het jaaroverzicht van Florence en Toscane vind je een selectie van festivals en evenementen door het jaar heen
 • Gedetailleerde plattegronden helpen je bij het vinden van de weg
 • Opengewerkte illustraties tonen het interieur van must sees, zoals de San Lorenzo en de Siena Duomo
 • Ontdek de beste restaurants, mooiste accommodaties en leukste winkels
 • Achter in de gids vind je onmisbare praktische informatie voor een ontspannen reis met uitneembare kaart

Met Capitool Reisgidsen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, met duidelijke plattegronden, prachtige foto’s en illustraties en handige tips. Met de Capitooltips geniet je van de mooiste uitzichten, maak je de beste vakantiefoto’s en ontdek je de bijzonderste plekjes. Jouw mooiste reis begint hier!

Time to momo - Florence

Met time to momo Florence (voorheen 100% Florence) haal je alles uit je stedentrip! En deze nieuwe editie heeft een volledige corona-update ondergaan. Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. Bij time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. Met 4 verrassende routes door de verschillende wijken van Florence kun je de stad in je eigen tempo ontdekken én de lokale lifestyle beleven.

Inclusief:

 • Alle belangrijke bezienswaardigheden
 • Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen
 • Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app
 • Leuke top 10-lijstjes

ANWB Extra - Florence

ANWB Extra reisgids Florence – Italië Ontdek Florence met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Florence! De Florentijnen vinden dat zij het beste Italiaans spreken, ze beter gekleed gaan dan hun landgenoten en dat ze nou eenmaal in de mooiste stad van Italië wonen. Ervaar het allemaal zelf tijdens een leuke citytrip naar Florence.

De ANWB Extra reisgids Florence biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je steden trip niet mag missen. Drink een kopje thee in een van de cafés aan de Piazza della Republica of bekijk de renaissancekunst in de Santo Spirito kerk. Florence ontdekken per fiets is een aanrader, er is een uitgebreid fietsnetwerk.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

De Groene Reisgids Weekend - Florence/Firenze

Met extra aandacht voor de must sees en must do's in Florence

 • Florence in 3 (of meer) dagen: met een uitgewerkt reisplan
 • Meer dan 140 adressen om gezellig te tafelen, een glaasje te drinken, uit te gaan of te shoppen
 • De hoogtepunten van Florence, met de handige Michelin sterrenbeoordeling
 • Overzichtelijke stadsplattegronden op basis van de beproefde Michelincartografie

Wat & Hoe reisgids - Toscane & Florence

Nieuw in 2022! De beste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Met insider tips, Top 10 hoogtepunten, wandelingen en diverse kaarten en plattegronden. De reisgids voor een stedentrip Florence en Toscane.

Wat & Hoe Stedentrip Florence & Toscane is de ideale reisgids voor een korte vakantie of stedentrip. Met de uitklapkaarten, plattegronden en duidelijke wandelkaarten vind je altijd de weg. En dankzij de Top 10-selectie en de beste hotspots weet je zeker dat je niets mist. Deze eigentijdse reisgids van Wat & Hoe Select biedt je alle essentiële informatie die je nodig hebt voor een reis naar Florence en Toscane.

Florence (Firenze) verleidt je met zijn kunst en cultuur, Toscane met zijn heuvelsteden en tijdloze landschap. De beste renaissanceschilderijen en -beelden, zoals de David van Michelangelo, verdringen zich in de kerken en musea van de stad. De oude wijngaarden, knoestige olijfbomen en heuvels vol cipressen vormen een van de mooiste landschappen van Italië. Achter cultuur en landschap verschuilen zich andere charmes.

Het simpele genot van een uitzicht over nevelige heuvels, of het lekkerste ijs en de smakelijkste cappuccino ter wereld. Gezellige terrassen aan het Piazza del Campo in Siena, avondeten onder de sterrenhemel, of een wandeling door straatjes vol geraniumbakken op een zomeravond.

Dominicus Florence

Florence, volgens velen de mooiste stad ter wereld, heeft alles voor wie van geschiedenis, kunst, cultuur, mode en een beetje mysterie houdt. Het roemrijke verleden van de stad is letterlijk op iedere straathoek terug te vinden, net als de getuigen van de fascinerende gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. Niet minder dan een vijfde deel van alle westerse kunstschatten is er te vinden – in de vele kerken, kloosters, robuuste paleizen en wereldberoemde musea!

Daarnaast is het er heerlijk genieten van la dolce vita, struinend door smalle straten met chique winkels of nippend van een aperitivo op een rustiek plein. In deze stedengids wordt uitgebreid stilgestaan bij de meeslepende geschiedenis van Florence, met tal van interessante verhalen over de grootste kunstwerken, belangrijkste bezienswaardigheden en historische figuren. Maar ook de talrijke aantrekkelijkheden van het dagelijks bestaan in deze elegante en fascinerende stad komen ruimschoots aan bod.

Esther van Veen (1977), die Italiaanse kunst en cultuur van de Middeleeuwen en de Renaissance studeerde, kent Florence van binnenuit. Het is haar passie om de zinderende geschiedenis, de revolutionaire kunstwerken en de eigenzinnige genieën van deze boeiende stad tot leven te wekken. Zij is tegenwoordig werkzaam als tekstschrijfster, vertaalster, reisfotografe en reisleidster, niet alleen in Italië, maar ook in Azië, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.

FB Toscane • Florence

 • Een toeristische wegenkaart
 • Schaal 1:150 000
 • Met alle wegen, spoorlijnen en toeristische routes
 • Wandelpaden
 • Afstanden in kilometers
 • Campings
 • Hotels
 • Jeugdherbergen
 • Veerdiensten
 • Toeristische attracties en bezienswaardigheden
 • Legenda in Duits, Engels, Frans en Italiaans,

Met een 38-pagina's tellend boekje met informatie over de top 10 van bezienswaardigheden in het gebied in meerdere talen, een plaatsnamenregister en extra plattegronden van de belangrijkste steden en stadjes,

Reacties
Categorieën