Ihuru
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
01/28/2024
6 min

De top 7 van de mooiste eilanden van de Malediven 2024

01/28/2024
6 min

De Malediven is een eilanden groep die bestaat uit 26 atollen (ringvormig eiland of een ringvormige reeks eilanden), 1100 koraaleilanden. Van deze eilanden zijn er ongeveer 200 bewoond en 88 geschikt voor toeristen en vakanties. Op deze 88 eilanden zijn hotels of andere accommodaties voor vakanties beschikbaar. 

De 7 mooiste vakantie eilanden van de Malediven vind je op deze pagina. De pareltjes van eilanden worden uitgebreid beschreven en ook divers tips heb ik toegevoegd om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden. 

Voor iedereen die wil weten waar de malediven precies is gelegen, het is een land in Azië en is gelegen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India.

Meeru

Veel van de eilanden waar je tegenwoordig resorts, hotels en vele faciliteiten vind zijn van oorsprong onbewoonde eilanden Meeru is er hier één van. Tegenwoordig is het voormalig onbewoonde eiland ingericht als een vakantie resort. 

Het helder water met veel snorkel en duikmogelijkheden in combinatie met de prachtig tropische witte stranden en palmen maakt het een tot een vakantieparadijs dat zeer geschikt voor je huwelijksreis of om iets anders te vieren. 

Meeru Island Resort is een prachtig resort waar je op basis van volpension kan overnachten. Het resort bezet het hele eiland en is helemaal ingericht voor een onvergetelijke vakantie. Hoewel koppels meestal kiezen voor de Malidiven is er op het resort voor kinderen ook genoeg te beleven en gaan ze zich zeker niet vervelen. Er is een kidsclub tot 12 jaar  en een teenage club tot 17 jaar. 

Ook zijn er diverse sportmogelijkheden op het eiland, en is er entertainment op het resort aanwezig waaronder ´s avonds live muziek. Meeru is een ideale plek om te genieten en te ontspannen. Voor extra ontspanning kun je ook kiezen voor de wellness faciliteiten. 

Bekijk hier meer informatie over Meeru Island Resort

Nalaguraidhoo

Nalaguraidhoo is een onbewoond eiland dat is omgetoverd tot een vakantieparadijs. Op het eiland is het Hotel Sun Island Resort gevestigd. Een prachtige hotel op een unieke locatie met helder duik- en snorkelwateren een hagelwit strand in een tropische omgeving vol luxe. 

Het resort bied diverse watersportmogelijkheden aan waaronder duiken, snorkelen en surfen. Naast de zee heb je ook een mogelijkheid om te zwemmen in het zwembad van het resort. Het grote zwembad beschikt o.a. over een bubbelbad, een kinderbad, een waterval en een leuke swim-up bar. Rondom het zwembad zijn diverse ligstoelen beschikbaar, ook zijn er schaduw plekken onder de kokospalmen.

Het resort beschikt over diverse restaurants zodat je elke dag totaal iets anders kunt eten. Je kunt kiezen qua verzorging voor een half pension, een volpension of all-inclusive. Wat ik ook nog even wil vermelden dat er diverse sportmogelijkheden zijn, een wellness center met vele mogelijkheden en ´s svonds is er animatie en live muziek.

Wist je dat Nalaguraidhoo Island  bekend staat als het eiland met de mooiste stranden van de Malediven? 

Bekijk hier het prachtige resort van Nalaguraidhoo

Himmafushi 

Himmafushi is een eiland waar ook locals wonen, het is een relatief klein eiland met de afmetingen van 900 x 750 meter. De lokale bevolking leeft van de toerisme op het eiland en de visserij. 

Himmasfushi staat bekend als een zeer goede locatie om te surfen, naast het surfen kun je hier ook goed duiken. Rondom het eiland vind je veel kleurrijke koraal en tropische vissen. Een leuk weetje is dat het eiland Himmafushi via een zandbank verbonden is aan het eiland Gaamaadhoo. Op dit eiland was vroeger een gevangenis. 

Himmafushi heeft divers toeristische winkels waar souvenirs en handgemaakte ambachten uit de malediven wordt verkocht. Uiteraard is er ook horeca voor een drankje en een hapje op het eiland. 

Bekij hier Maldives Beach Villa op het eiland Himmafushi

Ihuru eiland 

Ihuru is een onbewoond eiland waar een prachtig resort op gebouwd is. Het eiland waar het Dhawa Ihuru Maldives is gelegen is ongeveer 200 meter lang en 200 meter breed en wordt omgeringd door een heerlijk zandstrand en een blauwe heldere zee. In de buurt van het eiland vind je een prachtig koraalrif zeer geschikt voor snorkellaars en duikers.

Op het eiland vind je 45 prachtige accommodaties voor een zorgeloze vakantie. Het resort heeft een zeer goed restaurant met veel diversiteit. Naast een restaurant is er ook een gezellige bar. Qua faciliteiten heb je o.a. een kids-club, wellness faciliteiten en diverse sport mogelijkheden. 

Op het eiland vind je alleen het hotel, dus je hebt samen met de andere gasten een groot privé strand tot je beschikking waar altijd wel een mooi en een fijn plekje te vinden is. 

Bekijk hier het prachtige Dhawa Ihuru Maldives Hotel

Maafushi

Maafushi is één van de grootste eilanden van de Malediven. Naast toerisme wordt er ook gewoond op het eiland. Het zuiden van Maafushi is het meest gericht op de toerisme. Je vind hier diverse hotels / resorts, toeristenwinkels en diverse restaurants. 

Het eiland is niet alleen één van de grootste eilanden maar ook de bekendste, een groot voordeel van dit eiland is dat het minder duur is dan veel andere eilanden waar je grote en luxe resorts vind. Dit betekend niet dat het eiland niet mooi is, de palmbomen, de prachtige stranden en het helder water geven je fijn vakantie gevoel. 

Daarbij is het eiland een stuk levendiger dan de diverse onbewoonde eilanden die tegenwoordig dienen als vakantieparadijs. Je kunt in Maafushi kennismaken met de lokale bevolking en ook zien hoe het leven is op de Malediven. Dit maakt misschien het eiland wel iets minder mooi maar je krijgt er ook veel voor terug. Vanaf hier kun je uiteraard de andere prachtige eilanden wel bezoeken. 

Bekijk hier het prachtige RIo Atoli op het eiland Maafushi


Malé

Malé is de hoofdstad van de Malediven en is een eiland dat deel uitmaakt van het Atol Kafuu. Hoewel het de hoofdstad is, is de stad maar klein met een oppervlakte van 1,7 bij 1 kilometer maar heeft wel meer dan 130.000 inwoners. 

Malé heeft een rijke geschiedenis, er wonen al eeuwen mensen op dit mooie eiland. Ook is het de plek van het economische en bestuurlijke centrum van de Malediven. Ondanks de rijke geschiedenis en de belangrijke positie heeft het eiland en de stad niet veel bezienswaardigheden. Wel zijn er 2 moskeeën die je kunt bezoeken en de moeite waard zijn. Vroeger heeft hier wel een paleis gestaan maar is afgebroken om meer ruimte te creëren.

Het eiland heeft wel diverse winkeltjes, theehuizen en horeca, diverse zaakjes zijn door de ruimte gebrek wel gevestigd op de eerste etage. 

Bekijk hier het prachtige Sali Lagoon Maldives Collection by Hilton

Huraa 

Huraa is een prachtig en vooral leuk lokaal eiland van de Malediven. Naast toerisme en de hotels leeft hier ook de lokale bevolking dat leeft van de toerisme en de visserij. Huraa ligt niet ver van het hoofdeiland Malé. Een uitstapje na Malé behoort ook zeker tot de mogelijkheden. 

Het eiland is zeer geschikt om te surfen, maar ook de onderwater wereld rondom Huraa is zeer interessant met o.a. koraal, schildpadden, haaien en vele tropische vissen. Wist je dat het ook mogelijk is om Dolfijnen te spotten rondom Huraa? 

Het Eiland is niet groot met lengte van 850 meter en een breedte van 300 meter. Er wonen hier ongeveer 1000 mensen. De sfeer is hier rustig en gezellig, dit maakt Huraa ook zeer geschikt als vakantie eiland. Je vind hier een aantal resort en hotels. 

Bekijk hier het aanbod op eiland Huraa


Reacties
Categorieën