Noorwegen visvakantie
Europa
Ramon Kuiters
Europa
01/24/2024
7 min

De 7 mooiste visvakantie bestemmingen voor Europa 2024

01/24/2024
7 min

De fanatieke vissers leven voor het vissen, en het liefst ook zoveel mogelijk vissen tijdens hun welverdiende vakantie. Nederland is een zeer goed land als het gaat om vissen, en er zijn ook vele vakantieparken en vakantiehuizen aan een viswater of zelfs met een eigen steiger.

Maar ook buiten Nederland heb je uitstekende visvakantie bestemmingen waar je kunt vissen op vissen die niet zwemmen in onze Nederlandse wateren. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 mooiste visvakantiebestemmingen voor Europa.

De visvakantiebestemmingen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Uiteraard vind je ook diverse tips in de beschrijving ook voor de overnachtingen.

Schotland

Schotland is een prachtige visvakantie bestemming, dit komt mede door de mogelijkheid om zowel op zoutwatervis als op de zoetwatervis te vissen. Het ruige Schotland is een grote visvijver met de vele meren en rivieren. Maar ook aan de kust kun je uitsteken vissen en zijn er vele mogelijkheden. Een goede plek aan de kust is voor de baai van Luce Bay

Luce Bay is een goede keuze als je op zee wilt vissen, een goede plek om te overnachten voor Lucy bay is Drummore vanaf hier kun je eenvoudig met de boot de zee opgaan. Hier kunnen verschillende soorten vissen gevangen worden zoals de koolvis, kabeljauwsoorten maar ook haaien.

De Schotse Hooglanden is een totaal andere vis locatie maar ook zeker de moeite waard. De Schotse Hooglanden bestaan uit meren, bergen en een ruige kustlijn. Je kunt hier zeer goed vissen in de riveren Osgaig en Polly. Maar ook de meren zijn een goede visplek zoals de Loch Lurgain. Je kunt in deze regio ook vliegvissen.

De Schotse laaglanden bied je de mogelijkheid om te vissen in de rivieren zoals de Tweed en de Spey. Wist je dat je hier heel goed kan vissen op zalmen? Dat is niet alleen een prachtige ervaring maar ook een mooie verhaal als je de koning van de vis hebt gevangen.

Vakantiehuizen zijn erg geschikt voor een visvakantie, ook kun je uiteraard op verschillende plekken vakantiehuizen huren zodat je ook op verschillende plekken en vissen kan gaan vissen.

Bekijk hier de vakantiewoningen voor een onvergetelijke visvakantie in Schotland

Denemarken

Denemarken heeft veel voordelen als het om vissen gaat, het land heeft een kustlijn van 7.000 kilometer waar je uitstekend kan vissen op makrelen en (grote) kabeljauwen. De kustlijn is nergens in Denemarken verder weg dan 50 kilometer. Naast de kust heb je ook nog prachtige plekken in de binnenland om te vissen.

Denk hierbij aan de rivieren en meren hier is het weer mogelijk om de zoetwatervissen te vangen zoals joekels van karpers. Een andere groot voordeel is dat je eenvoudig aan een visvergunning kan komen in Denemarken. Het lokale VVV-kantoor kan je hier zeker mee helpen. Met een vergunning kun je gratis vissen in de kustwateren.

Denemarken is het Europese land met de beste visstanden de vissen die je hier kunt vangen zijn ook heel divers naast de bovenstaande vissen kun je hier bijvoorbeeld ook zeeforel en de paling vangen. Ook vliegvissen is een mogelijkheid. In Denemarken zijn vele goede visplek, zoals op de vele eilanden, bij fjorden, langs rivieren en meren maar ook vanaf het strand.

Bekijk hier de vakantiewoningen voor een onvergetelijke visvakantie in Denemarken

Spanje

Het land Spanje heeft een groot aanbod met wisselen visstekken. Van brede rivieren zoals de Ebro, de uitgestrekte Middelandse Zee tot aan de bergbeekjes in het noord van Spanje. Door de verschillende plekken en leefomstandigheden voor de vissen is en aanbod van verschillende vissoorten ook groot.

In het Noorden en in de ruige binnenlanden van Spanje heb je veel plekken waar je uitstekend op forellen kan vissen. Denk hierbij aan een bosrijk gebied rondom een bergriviertje. Een goed voorbeeld hiervan is Selmo.

Zeevissen kan ook uitstekend in Spanje zowel vanuit het vaste land als één van de eilanden zoals  Mallorca bijvoorbeeld. Je kunt kan op jacht gaan naar Makrelen, maar ook gaan voor enorme zwaardvissen en tonijnen. Een unieke ervaring die je niet snel gaat vergeten.

Als laatste wil ik meer over de Ebro vertellen. Dit is een plek waar je één van de grootste meervallen van Europa kan vangen. Maar de modderige oevers bieden je ook de mogelijkheid om te gaan vissen op de baars, verschillende soorten karpers en de snoekbaars. Ook in de andere rivieren in Spanje kun je de snoek en de baars vangen.

Bekijk hier de prachtige vakantiewoningen voor een onvergetelijke visvakantie in Spanje

Ierland

In de Ierse meren zijn vele vissen te vangen waaronder de forel en de snoek. Ierland is namelijk niet voor niets een populaire bestemming voor de visser. Ierland heeft vele binnenwateren de populairste zijn de Westmeath, Erne en de Fermanagh. Maar ook de kust bied je vele mogelijkheden als het om het vissen gaat. Je kunt vanaf het strand en de rosten ook nog een gratis zonder vergunning vissen.

Naast dat Ierland zeer geschikt is om te vissen vind je hier ook een prachtige natuur en veel gezelligheid in de restaurants en de verschillende pubs.

Bekijk hier de prachtige vakantiewoningen voor een onvergetelijke visvakantie in Ierland

Noorwegen

In Noorwegen is vis een belangrijk ingrediënt als het om het eten gaat. Er wordt niet alleen veel vis gegeten de noren vissen over het algemeen ook graag. De mogelijkheden zijn er ook dat speelt zeker mee. In de fjorden en rivieren zijn vele soorten zoetwatervis te vangen. Noorwegen staat bekend om de goede visstand.

Vissen die je o.a. kunt vangen in Noorwegen zijn de kabeljauw, zalm, koolvis en de snoek. De vis mogelijkheden lijken wel onbeperkt in Noorwegen je kunt namelijk in de rivieren en meren vissen, bij de fjorden, op zee vanaf de boot maar ook vliegvissen. Ook een leuke plek om te vissen in de één van de bergmeren en beken hier vind je onder ander de beek- en de regenboogforel.

Bekijk hier de prachtige vakantiewoningen voor een onvergetelijke visvakantie in Noorwegen

Frankrijk

Frankrijk is ook een uitstekend land als het om visvakantie gaat. Er is een groot aanbod aan riviertjes, kanalen, meren en de zee. Dit maakt Frankrijk ook geliefd bij de vissers. In Frankrijk heb je wel een visvergunning nodig. Een visvergunning is geldig voor 7 aaneengesloten dagen en eenvoudig online te bestellen.

Het diverse landschap in Frankrijk geeft elke visser een mogelijkheid om te gaan vissen op de wijze die hij of zij het leukst en prettigst vind. De rivieren en beekjes doen het erg goed als het om het vissen gaat. Als je voor rivieren gaat kies dan voor kleine dorpjes, de visplekken zijn niet alleen vaak goed het is een prachtige ervaring.

Zeevissen kan ook vrij eenvoudig in Frankrijk. Diverse havens hebben verschillende middagen en dagen dat je gereorganiseerd kan vissen op zee vanuit een boot. Een vakantie boeken is ook niet lastig in Frankrijk je hebt vele mogelijkheden als het gaat om aanbieden van vakantiehuizen.

Bekijk hier de prachtige vakantiewoningen voor een onvergetelijke visvakantie in Frankrijk

Italië 

Italië is niet alleen een prachtig vakantieland maar ook zeer geschikt voor een visvakantie of een combinatie van vissen en Italië verkennen. Het land bied de visser vele mogelijkheden dit heeft te magen met de lange kustlijn, de vele meren en de prachtige rivieren. Door de verschillende viswateren zijn er ook vele verschillende vissen te vangen.

Hieronder vind je 3 prachtige plekken waar je uitstekend vakantie kunt vieren en kunt vissen.

De rivier de Po stroomt door het noorden van Italië en is ongeveer 650 kilometer lang. Dit is ok de plek waar al vele enorme meervallen gevangen zijn. Je kunt zelfs met een gids op pad gaan naar de beste visplekken om de grote meervallen te vangen. De Po is dus een leuke en unieke plek om te vissen.

Het Gardameer staat bekend om de vakanties maar ook vissen kun je hier uitstekend. zowel vanaf het boot midden op het Gardameer maar ook van het land in de omliggende beekjes en riviertjes.

De regio Puglia is ook een zeer goede plek om te gaan vissen en ook een heerlijk vakantiebestemming. Vanaf Puglia kun je zeer goed op zee vissen. Met de boot op jacht naar tonijn, zeebaars en andere mooi vissoorten.

Bekijk hier de vakantiewoningen voor een onvergetelijke visvakantie in Italië

Reacties
Categorieën