Corralejo
Europa
Ramon Kuiters
Europa
01/25/2024
6 min

De 7 leukste surfplekken in Europa 2024 (surf spots)

01/25/2024
6 min

Bij surfen wordt vaak aan witte stranden en verre bestemmingen gedacht. Maar wist je dat je in Europa en Nederland ook zeer goed kan surfen. De ene plek is natuurlijk leuke en geschikter om te surfen dan de andere maar er zijn zeker vele mogelijkheden. 

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 hotspots als het gaat om surfen. De surfplekken worden uitgebreid beschreven en uiteraard worden en vele tips gegeven. Dit allemaal om je een goed beeld te geven van de surfplekken. 

Biarritz - Frankrijk

Biarritz is misschien niet bij iedereen bekend maar wel een hotspot als het gaat om surfen. De surfplek Biarritz is gelegen tegen de Spaanse grens en is een perfecte plek om te surfen. De hoogste golfen vind je hier vooral in de wintermaanden, de zomer daarin tegen is perfect voor de beginner, goede omstandigheden en heerlijk weer wat wil je nog meer. 

Biarritz is gelegen in een mooie baai en het grote strand ligt bij het centrum, het centrum biarritz trekt zomers ook veel toeristen aan. Het surfen in Europa en vooral in Biarritz moet populair geworden zijn door de Amerikaanse filmregisseur Peter Viertel die in de zomer van 1957 een film maakte in Biarritz. Toen hij de hoge golfen zag liet hij zijn surfboard uit Californië overkomen om te kunnen surfen. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Biarritz en laat je verrassen

Corralejo - Fuerteventura (Spanje)

Fuerteventura is een prachtige plek om te surfen, de bijnaam is ook niet voor niets ¨Het Hawaii van Europa¨. De bijnaam komt mede door de witte zandstranden en de heerlijke golven. Wat een fijne bijkomstigheid is, is het klimaat op het Canarische eiland. 

De beste plek op het eiland om te surfen is Corralejo in het noorden van het eiland Fuerteventura. Correlejo wordt vaak gezien als watersport hoofstad van Europa en is dan ook in trek bij vele watersport liefhebbbers en niet alleen windsurfers en kitesurfers. 

Ook buiten Correlejo zijn er goede plekken om te surfen, om deze te verkennen en te ontdekken is een huurauto wel aanbevolen op het eiland. Zo kan jij je simpel en snel verplaatsen naar jou favoriete surfplek. 

Niet alleen surfen en de andere watersport activiteiten zijn geweldig op het eiland, het eiland is ook zeer geschikt voor je vakantie en heeft je ook naast het surfen veel te bieden.  

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Corralejo en laat je verrassen

Nazaré - Portugal

Nazaré is ook een uitstekende plek om een paar dagen te surfen. Deze surfplek staat bekend om zijn hoge golven. Wist je dat hier ooit al eens een hoge golf 24,4 meter is geweest. Nazaré is dus ook zeer populair bij de big wave surfers. Gelukkig zijn er niet elke dag zulke hoge golfen en kan er door de regel goed gesurft worden in Nazaré. Toch is de plek niet aan te raden aan de beginnen de surfer en is het meer iets voor de gevorderde en ervaren surfers

Nazaré ligt ongeveer in het midden van Portugal en is op zichzelf al een prachtige plaats met mooie stranden en een mild klimaat. Leuk aan Nazaré is dat je hier nog de oude vissertradies terug vind. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Nazaré en laat je verrassen

Hossegor - Frankrijk

Hossegor is niet alleen een bekende surfplek maar ook een geliefde badplaats aan de zilverkust van Frankrijk (Cote d’ Argent). De stranden zijn ontzettend breed dat altijd fijn is voor de surfer. Daarnaast vind je hier ook diepe kloven en zandbanken die maakt het nog interessanter voor de surfer. Met de juiste omstandigheden kunnen hier hele hoge golven ontstaan.

Dat Hossegor een goede plek is om te surfen kun je wel zien aan de wedstrijden die hier gehouden worden. Zoals de Gravière de Quicksilver Pro. Dit is één van de wedstrijden voor de wereldtitel. 

Bij Hossegor zijn er plekken die geschikt zijn voor de beginnende surfer maar ook plekken waar alleen ervaren surfer zich goed mee kunnen redden. Laat je daarom ook goed inlichten vooral als je een beginnende surfer bent.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Hossegor en laat je verrassen

Bundoran - Ierland

Eén van de verrassingen in de lijst is Bundoran in Ierland. Ierland is niet de plek waar je het eerste aan denkt als het om surfen of exotische bestemming gaat. Toch is surfen en Ierland een zeer goede combinatie vooral als het om Bundoran gaat. 

Bundoran is een zeer geliefde surfplek en is een stadje in het noorden van Ierland. Je vind hier een bijzondere surfcultuur en kennen ze hier een aprés-surf. Na het surfen het bezoeken van één van de pubs en een lekkere pint drinken of iets anders. 

Bundoran is wel een stuk minder zonnig dan veel andere bestemming in de lijst van de beste surfplekken in Europa. Dit betekent niet dat er geen golven zijn. De golven worden vaak vergeleken met Hawaii en Californië. Als je voor de golven gaat en niet voor het heerlijk weer dan is Burdoran een uitstekende plek en de surfcultuur die hier heerst maakt ook veel goed en geeft je ook zeker warmte. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Bundoran en laat je verrassen

Ericeira - Portugal

Ericeira in Portugal is een walhalla voor de beginnende surfer. In Ericeira vind je 8 kilometer aan kust met uitstekende surfcondities. Vooral in de zomer met het heerlijk weer is het een uitstekende plek om te beginnen met surfen of je surf skills verder uit te bereiden. 

Ericaire is het eerste officiële surfreservaat van Europa, dit heeft de Portugese regering besloten, en beschermt hiermee de uitstekende surfcondities van het stadje dat ooit een verlaten vissersdorp was. 

In Ericeira hangt tegenwoordig een heerlijk surfcultuur en sfeer waardoor het voelt dat je op een surfparadijs bent terecht gekomen. Een leuk weetje is dat je bij de 8 kilometer lange kustlijn 10 prachtige surfspots hebt dus je hebt ook nog iets te kiezen als het om het surfen gaat. Buiten het surfen en de surfcultuur kun je genieten van de prachtige natuur en landschappen rondom Ericeira. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Ericeira en laat je verrassen

Klitmøller - Denemarken

Klitmøller is gelegen in Denemarken ook niet een bestemming waar je meteen aan denkt als het om het surfen gaat. Toch is dit een uitstekende plek voor de surfer, voor zowel de beginnende surfer als de ervaren surfer. 

Klitmøller is een klein dorpje aan de Deense kust gelegen in noorden van Denemarken. De golfen zijn hier super, Klitmøller wordt niet voor niets ook wel het ¨koude hawaii¨ genoemd. Koud kan het hier namelijk zeker zijn, vaak heerst hier een ijzige wind. Dat is dan ook een nadeel van Klitmøller. 

Buiten de temperatuur en de kou (waar je je tegen kleden kan) zijn de surfcondities zeer goed. Eind Augustus is misschien wel de beste tijd om naar Klitmøller te komen omdat er dan ook een prachtig festival gehouden wordt. Het Soulfiles Festival. dit festival zorgt voor Caribische sferen en wie weet zorgt het festival ook wel voor Caribische warmte

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Klitmøller en laat je verrassen

Reacties
Categorieën