Portugal
Portugal
Ramon Kuiters
Portugal
02/05/2024
6 min

De top 7 met beste en leukste reisgidsen voor Portugal 2024

02/05/2024
6 min

Portugal voor vele het vakantieland. Qua afstand is het land goed te bereiken uiteraard met het vliegtuig. Met 2,5 uur kun je voet zetten op Portugese grond. Het land heeft veel voordelen waardoor het zeer geschikt is als vakantieland.

Portugal is één van de Europese landen met de meeste zonuren, ongeveer 3000 zonuren per jaar. Het leven is er goedkoop vooral als je het vergelijk met Nederland. Daarnaast is de natuur prachtig, vele bezienswaardigheden en de stranden behoren tot de mooiste van Europa. Kortom redenen genoeg om een vakantie te plannen naar Portugal.

Als je op vakantie gaat is een goede voorbereiding van groot belang, en hoe kun jij je beter voorbereiden dan met reisgidsen. Voor deze pagina heb ik de beste, leukste en handigste reisgidsen van Portugal voor je op een rij zet.

De reisgidsen worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. De link geeft onder andere de waardering en de recensie van de lezers weer. Via de link kun je ook eenvoudig de reisgids bestellen.

TIP: Op zoek naar iets bijzonders in Portugal? Bekijk dan eens de luxe vakantiehuizen van All in Portugal. Het assortiment is zeer aantrekkelijk en uniek! 

Capitool Reisgids Portugal

Geheel vernieuwd in 2020! Deze Capitool Reisgids Portugal helpt je bij het samenstellen van de perfecte reis.

Deze reisgids verdeelt Portugal in vijf regio’s: Lissabon, Midden-Portugal, Noord-Portugal, Zuid-Portugal en de Portugese eilanden. Slenter door de sfeervolle smalle straatjes van Alfama in Lissabon, ga eilandhoppen op de Azoren, proef port in de glooiende Dourovallei, relax op de gouden stranden van de Algarve of wandel over bloemeneiland Madeira; deze gids toont je de parels van Portugal.

  • Dankzij de prachtige fotografie waan je jezelf al op je bestemming
  • In het jaaroverzicht vind je een selectie van festivals en evenementen door het jaar heen
  • Gedetailleerde plattegronden helpen je bij het vinden van de weg
  • Opengewerkte illustraties tonen het interieur van must sees, zoals Palácio Nacional de Sintra, Mosteiro dos Jerónimos en Mosteiro de Santa Maria da Vitória
  • Ontdek de beste restaurants, mooiste accommodaties en leukste winkels
  • Achter in de gids vind je onmisbare praktische informatie voor een ontspannen reis

Met Capitool Reisgidsen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, met duidelijke plattegronden, prachtige foto’s en illustraties en handige tips. Met de Capitooltips geniet je van de mooiste uitzichten, maak je de beste vakantiefoto’s en ontdek je de bijzonderste plekjes. Jouw mooiste reis begint hier!

CamperRoutes in Europa - Met de Camper door Portugal

In de routegids 'Met de Camper door Portugal, reis je per camper of caravan langs steden, door natuurgebieden en bekijk je de grote monumenten van Portugal.

CamperRoute door PORTUGAL Het groene Noorden, met Porto en de Douro Kastelen, kerken en kloosters in Midden-Portugal De stranden en de historie van de Algarve In deze gids reis je mee met het auteursechtpaar Mike en Loes Bisschops, die met de camper door Portugal trokken, van Noord naar Zuid. Met hun ruim 30 jaar ervaring in de reisjournalistiek, nemen ze je mee op een boeiende zwerftocht langs kastelen, kerken en kloosters in alle delen van het land.

De geschiedenis van het katholieke Portugal, met zijn rijke en vaak oorlogszuchtige koningen, is overal tastbaar aanwezig. In monumenten met een unieke Portugese bouwstijl, bedevaartkerken met rijk versierde bordessen en honderden meters hoge trappen, en in kastelen van uitzinnige proporties.

Ook de populaire steden Porto, Coimbra en Lissabon komen uitgebreid aan bod, evenals de mooie rotskusten en stranden van de Algarve. Deze reisgids bevat 208 pagina’s met sfeervolle en praktische tekst, goede reisinformatie, recensies van campings en camperplaatsen en honderden fraaie en verhelderende illustraties. Met behulp van routekaarten is een snelle oriëntatie op de te rijden routes mogelijk.

ANWB wereldreisgids - Portugal

ANWB Wereldreisgids Portugal

De ANWB Wereldreisgids Portugal is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Portugal. Het land van schitterende kusten, levendige steden, aan traditie gehechte dorpen en ongerepte landschappen.

Maar ook van grote steden vol bezienswaardigheden, zoals Lissabon met zijn paleizen van wit marmer, huizen met kleurige tegels, romantische uitkijkpunten en de zilver glanzende Taag.

De uitgebreide reisgids Portugal telt meer dan 400 pagina's boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk. Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden.

Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een uitneembare kaart. Kortom: een onmisbare ANWB gids voor een geweldige rondreis door Portugal!

Portugal! Portugal! Portugal!

Lieke Noorman bezocht Portugal dertig jaar geleden voor het eerst, en bleef er komen. Nu gaat ze terug naar de mensen die ze toen leerde kennen, in de fadolokalen van Lissabon, of diep in het binnenland.

Maar bovenal ontmoet ze voor haar nieuwe mensen: de mannen van de stokvisvaart; de grootgrondbezitters en landarbeiders die na de revolutie van 1974 vochten om de zuidelijke provincie Alentejo; de nostalgici in het geboortedorp van de vroegere dictator Salazar; de bedevaartgangers in Fátima; de studenten in Coimbra, twintigers in een stad van tradities.
Portugal! Portugal! Portugal! is een boek vol nostalgie en levenslust, met herinneringen aan goede en niet zo goede oude tijden, dat steeds weer uitkomt bij het Portugal van nu.

Over Ankerplaats Amazone: ‘Met zo'n auteur in voorraad kan de reisliteratuur nog een hele poos mee.’ – Standaard der Letteren ‘Noorman heeft een trefzekere pen en staat graag stil bij betekenisvolle details. Hoewel ze op gezette tijden vlijmscherp uit de hoek komt, ademt haar hele bundel liefde voor en mededogen met de Amazonebewoners.’

De Morgen Over Tootje – Het leven in een uitvaartcentrum: 'Dit boek ziet er onschuldiger uit dan het is. [...] Noorman beschrijft alles fijnzinnig, niet spottend, maar met oog voor het absurde en gevoelige.’ – Marja Pruis, De Groene Amsterdammer ‘Haar gave voor observatie, sfeertekening en puntig portretteren blijkt Noorman allerminst verloren.’ – VPRO Gids

Rother wandelgids Algarve

De 50 mooiste kust- en bergwandelingen in de Algarve. Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

Lannoo's autoboek - Portugal on the road

De Algarve met haar bontgekleurde rotsformaties is veruit de bekendste bestemming van Portugal. Het is de zonnigste kust van Europa, waar het weer altijd goed is. Maar ook de afgelegen bergdalen en glooiende landschappen in het binnenland kunnen veel toeristen bekoren.

In de hoofdstad Lissabon en in Porto komen zowel hippe genieters als cultuurliefhebbers ruim aan hun trekken.

  • PLAN JOUW ULTIEME REIS Alle praktische informatie om jouw reis thuis tot in de puntjes voor te bereiden, inclusief de beste overnachtingsmogelijkheden.
  • VERKEN DE PERFECTE REISROUTES Alle reisroutes, opgedeeld in dag etappes en perfect uit gestippeld voor een reisschema op maat.
  • EXPLOREER ALLE HOOGTEPUNTEN Ontdek de opwindendste bezienswaardigheden en de tips voor uitstapjes en bezoeken.

Rustiek Kamperen in Spanje en Portugal

De serie Rustiek Kamperen heeft in de afgelopen tien jaar een cultstatus verworven bij liefhebbers van kleinschalig kamperen in de natuur. Met deze gids heb je de beste selectie van rustieke campings in Spanje en Portugal bij de hand. Het goede klimaat en de prachtige en veelzijdige natuur zijn uitermate geschikt voor een kampeervakantie.

Van de groene Pyreneeën tot de witte dorpen in Andalusië en van de Algarve tot Porto, overal is wel een prachtig gelegen, natuurlijk terrein gevonden. Hierbij is gebruik gemaakt van duidelijke selectiecriteria met de nadruk op rust, ruimte, omgeving, ontvangst, kleinschaligheid en sfeer.

Geen camping is gelijk aan de andere. Je zult piepkleine basale campings aantreffen, prachtige natuurcampings en soms verrassend comfortabele terreinen. Wat deze 100 campings allemaal gemeen hebben, is het predicaat rustiek: ver van de drukte, de massaliteit en de onpersoonlijkheid.

Reacties
Categorieën