Duiken
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/07/2024
4 min

De top 7 van de beste boeken over duiken 2024

02/07/2024
4 min

Duiken en snorkelen is een zeer geliefde activiteit tijdens je vakantie. Er zijn vele bestemmingen die uitermate geschikt zijn als duikvakantie. Dit geldt zowel voor bestemmingen in Europa als erbuiten. Op zoek gaan naar informatie en de juiste plekken om te duiken kan uiteraard op het internet, maar een goed boek is vaak makkelijker. 

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 beste boeken over duiken. De boeken zijn heel divers en om je een goed beeld te geven heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. 

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het boek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek over duiken eenvoudig en snel bestellen. 

Tip: Bekijk het aanbod van Tui Reizen eens als het gaat om duikvakanties. Bij Tui vind je ook diverse bestemmingen die zeer geschikt zijn voor het snorkelen. 

Duikatlas wrakduiken

Als duikers het woord ‘wrak’ horen, dwalen hun gedachten af naar de geschiedenis van het schip, de dramatische gebeurtenissen die tot het zinken ervan leidden en hoe en wanneer het werd gevonden. 

Wrakken zijn om verschillende redenen interessant voor duikers: het zijn tijdcapsules die een moment vereeuwigen en levende laboratoria die koraalgemeenschappen en andere zeedieren een toevluchtsoord bieden. Ze vormen bovendien vaak een uitdaging voor duikers en bieden waardevolle oefenmogelijkheden om met moeilijke omstandigheden om te gaan
Een combinatie van gevechtshandelingen, slecht weer en menselijke fouten hebben duizenden wrakken opgeleverd, vooral tijdens de twee wereldoorlogen. 

Dit boek geeft informatie over de interessantste exemplaren op de wereld en beslaat het hele spectrum duikplaatsen – van ondiepe duiken op kunstmatige riffen tot spectaculaire afdalingen naar belangrijke wrakken zoals de Lusitania, de Andrea Doria en het scheepskerkhof van Scapa Flow en Chuuk. De indeling van het boek is regionaal, per zee of oceaan, en de duikplaatsen zijn onderverdeeld volgens de territoriale wateren waarin ze liggen. Elk onderdeel is geschreven door een ervaren duiker en wrakkenfanaat.

Duiken voor Dummies

Ontdek een geheel nieuwe, maar bovenal fascinerende wereld! Alles wat je wilt weten over de duiksport vind je in 'Duiken voor Dummies'. Welke opleidingen zijn er en wat voor materiaal heb je nodig? Hoe duik je veilig en hoe zit het op medisch gebied? We nemen je mee naar de mooiste duikplekken ver weg, maar blijven ook dicht bij huis: in eigen land kun je namelijk schitterend duiken! Hoe je alles kunt vastleggen met je eigen onderwatercamera mag natuurlijk niet ontbreken. Ook lees je alles over vervolgopleidingen en extreem duiken. 

Judith Rietveld is eindredacteur bij het vaktijdschrift Duiken. Ze is PADI en GUE gebrevetteerd en gaat regelmatig op pad voor haar werk om zowel in binnen- als buitenland te duiken.

Het Handboek Scuba-Duiken

Of u nu meer wilt weten over de beginselen, of gevorderde technieken zoekt om uw vaardigheden te verbeteren, deze gids helpt u om zo veel mogelijk van het duiken te genieten. Met tips voor veilig duiken, etiquette en de elementaire theorie achter het duiken bestrijkt dit boek alles wat u moet weten om door te kunnen naar het volgende niveau. Met meer dan 350 kleurenfoto's en tekeningen.

Avontuurlijk Duiken

Een fascinerende gids voor extreme duikervaringen met onder andere haaien, dolfijnen, schildpadden, roggen, kwallen en zeeslangen maar ook naar grotten en scheepswrakken.
Prachtige foto’s en inspirerende informatie onthullen de opwindende onderwaterwereld. Dit alles tezamen met de spannende verhalen over ontmoetingen met haaien maakt dit boek tot een waardevol bezit voor een ieder die de onderwaterwereld wil ontdekken.

Handboek Duiken

 • Het kiezen, gebruiken, onderhouden en opslaan van uitrusting.
 • Illustraties en diagrammen die de theorie en de praktijk van duiken uitleggen.
 • Technisch duiken, waaronder het gebruik van rebreathers, duiken in sterke stroming, nachtduiken en duiken in afgesloten ruimten (grotten, ijs en scheepswrakken).
 • Onderwaterfotografie, onderwaterarcheologie en marine-biologisch onderzoek.
 • Gevaarlijke onderwaterorganismen en wat u moet doen in een noodgeval

Praktische Duikgids Maleisie Singapore

De Praktische duikgids voor Maleisië en Singapore is een onmisbare gids voor duikers en snorkelaars van elk niveau. in tekst en prachtige kleurenfoto's geeft dit boek praktische informatie over de beste plaatsen waar u getuige kunt zijn van de wonderen van de onderwaterwereld. Dit boek geeft begrijpelijke informatie over duikplaatsen in een van de mooiste duikgebieden ter wereld. Daarnaast zijn fascinerende bezienswaardigheden boven water beschreven voor degenen die de kust in de omgeving willen bekijken.


Elke locatie krijgt een kwaliteitsaanduiding met een aantal sterren, gebaseerd op:

 • Locatie en bereikbaarheid 
 • Bijzonderheden - diepte 
 • Flora en fauna
 • Wetenswaardigheden over de omgeving
 • Duikfaciliteiten 
 • Verblijf 
 • Uit eten 
 • Noodgevallen 
 • Bezienswaardigheden
 • Praktische gegevens over vervoer - onderwaterfotografie 
 • Tips over veiligheid en gezondheid
 • Gedetailleerde kaarten in kleur
 • Duiklocaties 
 • Belangrijke scheepswrakken 
 • Riffen

Handboek Duiken

Handboek duiken

Met dit handboek leren beginners snel en veilig duiken. Voor gevorderden is het een compleet naslagwerk om hun kennis van het duiken op peil te houden. Handboek duiken bevat vele praktische tips en alle belangrijke feiten over het lichaam, apparatuur, kleding, risico's, duikerziekten en techniek. Ook het duiken met kinderen en het nitroxduiken worden uitvoerig behandeld. Onmisbaar om goed en veilig te duiken.

Reacties
Categorieën