Eifel
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/23/2024
4 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor de Eifel 2024

01/23/2024
4 min

De Eifel het vakantiegebied voor de natuurliefhebber. Je hebt in de Eifel vele bekroonde fiets- en wandelroutes. Maar ook het Nationale Park de Eifel is zeker de moeite waard. Uiteraard heeft de Eifel je nog veel meer te bieden dan alleen de natuur, wat dacht je van de steden, dorpen en de andere bezienswaardigheden.

Als jij van plan bent of al een vakantie hebt geboekt naar de Eifel Duitsland dan is een goede reisgids een echte aanrader. Op deze pagina vind je de 5 beste, leukste, mooiste en handigste reisgidsen van dit moment speciaal voor de Eifel. 

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een officiële boekomschrijving ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids snel en eenvoudig kopen / bestellen. 

TIP: Bekijk hier de prachtige reizen en accommodaties naar de Eifel van TUI Reizen!

Een huis in de Eifel

Anja Krabben heeft een (tweede) huis in de Eifel. Om het weekend rijdt ze – met man en kat – vanuit de Randstad ná de spits daar naartoe en komt ruim voor middernacht in een geheel andere wereld aan. 

Met bergen, Caspar David Friedrich-bossen, vulkaanmeren, prachtige uitzichten, oude kasteelruïnes, heel veel kapellen, steeds meer windmolens, rustige dorpen en vriendelijke mensen, die de deur niet bij elkaar platlopen maar wel samen de Maibaum opzetten en elk jaar de winter verjagen met een groot Burgfeuer.

In dit boek beschrijft ze natuur en cultuur van de Eifel, de eigenaardigheden van de inwoners van deze rustige streek en andere typische Eifeler zaken. Tevens heeft ze Nederlanders geïnterviewd die permanent in de Eifel wonen en vaak ook werken, in hun eigen watermolen, motorhotel of boerenbedrijf. 

Verder bevat het boek beschrijvingen van bijzondere plekken, zoals een muizenvalmuseum, een sprookjesachtig kasteel dat al meer dan 850 jaar het eigendom is van één familie, pittoreske wijngebieden en vreemde vulkaanverschijnselen. En er worden praktische tips gegeven over het kopen van een huis in deze prachtige en rustige streek. 

Bovenal is Een huis in de Eifel een 'lekkermakertje', een Augenöffner voor mensen die een tweede huis willen aanschaffen – of een ontspannen vakantie willen – , maar nog niet aan de 'Duitse Ardennen' hebben gedacht. Grote kans dat ze na lezing van dit boek denken: de Eifel, dáár moet ik heen!

Rother wandelgids Eifel

56 uitgelezen wandelingen in de Eifel, de Ahr- en Moezelvallei en de Hoge Venen in Klein-Zwitserland.

- Betrouwbare routebeschrijvingen
- Gedetailleerde wandelkaarten
- Informatieve hoogteprofielen
- Downloadbare GPS-tracks via de website van Uitgeverij Elmar

Eifel en Moezel

Zo dichtbij huis en toch zo buitenland. Nederlanders en Vlamingen zijn dol op de Eifel en het Moezeldal. De bergen, gevarieerde landschappen, talrijke kastelen en kloosters, vele lieflijke dorpen en stadjes van de Eifel trekken bezoekers in alle jaargetijden. De welgevormde Moezel kronkelt tussen de steile hellingen met wijngaarden en langs historische dorpen en steden als Trier, de oudste stad van Duitsland. Zij mondt tenslotte uit op een inmiddels iconische plek bij Koblenz in de Rijn. Cochem kennen velen, maar plaatsen als Piesport of Beilstein? 

In deze reisgids passeren de plekken waar iedereen wil komen, maar zeker ook minder bekende fraaie oorden. Daarnaast komen randgebieden zoals een aangrenzende deel van het Rijndal en Saardal voorbij. Er is aandacht voor wijn, vergezichten, natuur, wandelen, culturele bezienswaardigheden, geschiedenis en nog veel meer, kortom datgene wat Eifel en Moezeldal zo boeiend maakt. 

Elio Pelzers is een ervaren reisjournalist, die zich zowel dichtbij huis als in verafgelegen streken thuis voelt. Hij komt al van vanaf zijn jeugd regelmatig in de Eifel en het Moezeldal. Hij volgde onder andere de lerarenopleiding biologie en aardrijkskunde en werkt(e) onder meer in deeltijd voor het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Gelders Archief

Eifel Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor de Eifel! Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart achter in het boek en 14 bladzijden met plattegronden. 

Met ‘insider tips’ om de échte Eifel te ontdekken, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: 

 • Sightseeing
 • Eten & drinken
 • Winkelen
 • Uitgaan
 • Verblijf
 • Routes & tochten, 
 • Voor kinderen
 • Feesten
 • Festivals & evenementen
 • Internet tips
 • Praktische info van a tot z
 • Een taalgidsje, 
 • Plattegronden en straatnamenregister.

ANWB actief - Eifel, Moezel

Dé reisgids voor de actieve vakantieganger. Met dagtochten, wandelingen en fietsroutes, waarvan de beginpunten zijn voorzien van navigatiecodes voor Garmin of TomTom.
De ANWB Actief gids Eifel, Moezel is bedoeld voor actieve reizigers die binnen Europa op vakantie gaan en ter plekke de omgeving willen verkennen door het maken van dagtochten per fiets, te voet of met de auto. De wandel- en fietsroutes zijn voorzien van handige GPS-tracks.

Voor een vakantie dicht bij huis in een gebied met een rijke geschiedenis en een afwisselend landschap is deze gids een prima reisgenoot. U vindt hierin o.a. beschrijvingen van plaatsen in het gebied die de moeite waard zijn, zoals Aken en Manderscheid.

De dagtochten zijn voorzien van gedetailleerde kaarten en bovendien worden lengte, duur, moeilijkheidsgraad en horecavoorzieningen vermeld. Voorts bevat de gids ook nog een handig ABC met praktische informatie.

Reacties
Categorieën