Bretagne
Frankrijk
Ramon Kuiters
Frankrijk
01/24/2024
4 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor de Bretagne 2024

01/24/2024
4 min

Frankrijk. Bretagne is zeer geschikt voor je welverdiende vakantie en heeft de vakantieganger ook veel te bieden. Een prachtige combinatie van prachtige natuurgebieden, dorpen, zee en stranden en vele bezienswaardigheden waaronder culturele.

Als jij van plan bent om op vakantie te gaan of op vakantie gaat naar Bretagne raad ik je een reisgids aan. De reisgids kan je bij de voorbereiding helpen welke plekken het meest geschikt is voor jou maar ook tijdens je reis. Op deze pagina vind je de 7 leukste, handigste, en beste reisgidsen voor de Bretagne.

De reisgidsen worden uitgebreid beschreven doormiddel van een boekomschrijving en als extra heb ik een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft extra informatie over de reisgids zoals de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Ben je op zoek naar een onvergetelijke vakantie voor de Bretagne? Bekijk hier het aantrekkelijke aanbod van TUI Reizen

Reisgids Het echte Bretagne

Ille-et-Vilaine, de Côtes d’Armor, Loire-Atlantique… de namen klinken al even pittoresk als de streken waarnaar ze verwijzen. Een vakantie in het Franse Bretagne baadt ongetwijfeld in romantiek: idyllische kustdorpjes, overweldigende natuur en heerlijke nachten in intieme chambres d’hôtes.

Reizigers die in alle rust het échte Bretagne willen ontdekken, hebben met dit boek de ideale gids in handen. Maak kennis met de authentieke cultuur en geschiedenis van de Bretonnen en de ruwe pracht van het platteland. Laat je langs de kust en de Bretonse eilanden voeren, met hun typische vuurtorens in de branding. Ook het achterland verken je in enkele routes landinwaarts langs sfeervolle stadjes als Dinan, Locronan en Rochefort-en-Terre.

Een ‘toptien van reizigersvragen’ geeft je alle info die je nodig hebt om meteen te vertrekken. Een praktische reisgids met uitgewerkte wandelingen, autoritten en fietstochten, met kaarten, recepten en aanraders voor bijzondere overnachtingen. Geniet ervan!

Capitool reisgidsen - Bretagne

'Land van de zee' Bretagne staat vooral bekend door de lange, ruige kustlijn. De beroemde Mont-St-Michel is een van de opvallendste bezienswaardigheden aan de Bretonse kust. De vakwerkhuizen in Vannes en Dinan doen aan de middeleeuwen denken, terwijl in Nantes en St-Malo de woningen van reders laten zien hoe rijk deze in vorige eeuwen waren. Forten aan de kust, zoals dat in St-Malo hebben deze regio in Frankrijk fel verdedigd tegen aanvallen van land en via zee.

De Capitool Reisgids Bretagne In de reisgids Bretagne is deze regio opgedeeld in zes gebieden. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Met ook geschiedenis, accommodatie, restaurants, activiteiten in de buitenlucht en winkels en markten

Rother Wandelgidsen - Bretagne

De Rother wandelgids Bretagne beschrijft 50 geselecteerde wandelingen aan de kust en in het binnenland van Bretagne - prachtige zandstranden, wilde kliffen en ongerepte bossen.

De 50 wandelroutes zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en informatieve hoogteprofielen. Elke wandeling wordt voorafgegaan door een inleiding waarin jij informatie vindt over het gebied, de bezienswaardigheden, de recreatiemogelijkheden en eet- en slaapgelegenheid. De gedetailleerde wandelkaarten met hoogteprofielen zorgen voor een goed overzicht.

Een uitstekende wandelgids om mee te nemen op jouw vakantie naar Bretagne

De Groene Reisgids - Bretagne Noord

Met een selectie door onze auteurs ter plaatse:

 • De top 10 van Bretagne Noord in beeld
 • De 20 hoogtepunten van Michelin
 • Reisplanner voor 3 tot 7 dagen
 • 211 rondritten, wandelingen en excursies
 • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
 • 580 adressen voor elk budget
 • 47 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie

De Groene Reisgids - Bretagne Zuid

Met een selectie door onze auteurs ter plaatse:

 • De top 10 van Bretagne Zuid in beeld
 • De 20 hoogtepunten van Michelin
 • Reisplanner voor 5 tot 7 dagen
 • 105 rondritten, wandelingen en excursies
 • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
 • 680 adressen voor elk budget
 • 41 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie

ANWB Extra - Bretagne

ANWB Extra reisgids Bretagne – Frankrijk Beleef Bretagne met de vernieuwde reisgids ANWB Extra Bretagne! Golven van azuurblauw tot smaragdgroen, een blauwe lucht, zachtroze granietblokken. Deze beelden komen in je op als je het over Bretagne hebt.

De ANWB Extra reisgids Bretagne biedt naast veel praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Bezoek de forten en kastelen bij Rennes, fiets langs de megalieten van Carnac of neem een kijkje bij de parochies bij Guimiliau.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

CamperRoutes in Europa - Met de camper door Frankrijk Kustroute Normandië & Bretagne

Deze routegids beschrijft een reis langs de grillige kustlijn van Normandië en Bretagne. De invasiestranden en monumenten van D-Day worden in een apart katern beschreven.

CamperRoute Normandië & Bretagne Deze praktische reisgids bevat informatie op maat voor een individuele reis langs de spectaculaire kusten van Normandië en Bretagne. Het auteursechtpaar Mike en Loes Bisschops, met 30 jaar ervaring in de reisjournalistiek, neemt je mee op een boeiende zwerftocht langs dorpen en steden, burchten en kastelen, ruige kliffen, schilderachtige baaien en vissershaventjes.

Praktische zaken als ‘waar overnachten we en waar kunnen we lekker (en voordelig) eten?’ komen uitgebreid aan de orde. Deze uitgave in de reeks CamperRoutes bevat een speciaal katern met een overzicht van de indrukwekkende monumenten en invasiestranden van D-Day in Normandië. 200 pagina’s Sfeervolle en praktische tekst, goede reisinformatie, recensies van campings en camperplaatsen en honderden fraaie en verhelderende illustraties.

Reacties
Categorieën