Albanië
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/24/2024
5 min

De top 7 van de beste en leukste reisgidsen voor Albanië 2024

01/24/2024
5 min

Albanië is een vakantieland in opkomst, hier vind je nog fijne rustige plekjes waar je kunt genieten van al het moois zonder massa toerisme voor een betaalbare prijs. Albanië is een land dat geschikt is voor vele soorten vakantiegangers, je vind hier prachtige stranden die zeer geschikt zijn voor een zon, zee en strand vakantie. Maar ook culturele bezienswaardigheden en een (ongerepte) natuur maakt het land ook zeer geschikt voor de natuur- en cultuurliefhebber. 

Als je op vakantie gaat naar het nog onbekende vakantieland Albanië is een goede voorbereiding wel belangrijk. De reisgidsen van tegenwoordig kunnen je hier goed bij helpen. Voor deze pagina heb ik een top 7 samen gesteld met boeken en reisgidsen die ideaal zijn voor een goede voorbereiding en tijdens je reis in Albanië. 

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie, maar ook de waardering en de recensies van de lezers weer. Via de link kun jij eenvoudig de reisgids kopen. 

Tip: Als je op vakantie wilt naar Albanië raad ik je aan om een te kijken bij Vakantiediscounter.nl. Hier vind je niet alleen een groot aanbod van hotels en reizen maar ook nog eens tegen aantrekkelijke tarieven!

Dominicus - Albanië

Ontdek Albanië op vakantie met deze Dominicus-reisgids en verken de Alpen, Tirana, de Rivièra, Gjirokastër en meer. Doorkruis het mysterieuze hoogland tussen Valbonë en Theth, dwaal over de eeuwenoude citadel van Krujë en de Kaap van Rodon, daal af in het zieke brein van oud-dictator Hoxha in Tirana’s BunkArt, volg het overwoekerde keienpad van de historische Via Egnatia, ervaar het werelderfgoed van Gjirokastër, Butrint en Voskopojë, laat je culinair verrassen bij Mrizi i Zanave, Huqi en Gjepali, en ontdek hier alle bezienswaardigheden. 

Beleef de ultieme vakantie in Albanië, een land dat zowel per auto als vliegtuig bereikbaar is vanuit Nederland of België. Deze reisgids zit boordevol praktische informatie, historische achtergronden, handige overzichtskaarten, sfeervolle foto’s en uitgebreide culturele achtergrondinformatie, is altijd up-to-date en geschreven door een Nederlandstalige expert. 

Yvonne van Osch is tekstschrijver, gespecialiseerd in kunst, cultuur, reizen en het persoonlijk verhaal. Ze houdt een blog over Albanië bij.

Albanië

Wat is de waarheid over Albanië? Qua natuur is het een woest land. Het heeft ongerepte plekken waar maar heel weinig mensen komen. Je vindt er een prachtige kustlijn met enorme stranden en een cultuur vanaf de Illyriërs tot heden. 

De mensen in Albanië zijn gastvrij en vriendelijk. Je kunt er indrukwekkende opgravingen en kastelen en prachtige natuurfenomenen, zoals de Syri i Kaltër, de Komani-canyon en de Albanese Alpen, bezoeken. Zoek je de stilte en de vrijheid? Gevrijwaard van massatoerisme? Met een prachtige flora en fauna? Dan is Albanië het land voor jou! 

Met deze, volledige gids in de hand geeft Paul Wennekes je de gelegenheid om zelf lyrisch te worden over het onontdekte, boeiende Albanië! 188 pagina's

Albanië - In geuren en kleuren

Dit is een boek voor iedereen die voor het eerst kennismaakt met een mooi, interessant, maar onbekend Europees vakantieland. 'ALBANIË - In geuren en kleuren' is een selectie uit de wekelijkse blogs die Gerda Mulder schrijft voor reisbureau travellingalbania.com. Ze gaan over een breed scala aan onderwerpen, zoals bergwandelingen, restaurants, wijnen, klederdrachten, schrijvers, fototentoonstellingen en musea. 

Gerda Mulder reist voor haar blogs door heel het land en verwerkt in haar verhalen altijd vroegere belevenissen – in het Albanië van de jaren tachtig en negentig – en haar belangstelling voor de fotografie, kunst, architectuur, geschiedenis en literatuur van het land. Ook de manier waarop Albanië met zijn culturele erfgoed omgaat, heeft haar warme belangstelling. 

In dit boek verhalen over: 

  • Haar lievelingsstad Shkodra 
  • De stranden van het Noorden en het Zuiden 
  • De mooiste Ottomaanse steden: Berat en Gjirokastra 
  • Byzantijnse forten zoals die van Shkodra, Berat en Gjirokastra 
  • Archeologische sites van Butrint en Apollonia 
  • Oude fabrieken en elektriciteitscentrales 
  • Boottochtjes door lagunes, over meren en rivieren 
  • Haar favoriete natuurgebieden 
  • De Nederlandse vredesmissie in Albanië 1913 - 1914. 

Gerda Mulder bezoekt Albanië al geruime tijd. Vanaf het prille begin was ze getuige van de groeiende belangstelling voor het land en de opkomst van het toerisme. Haar werk bij het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam stimuleerde alleen maar haar belangstelling voor de fotografie. 

Ze maakte samen met Herman Zonderland een boek over het dorpje Theth in Noord-Albanië, schreef reisgidsen over Albanië en Kosovo en werkte mee aan fotoboeken en historische publicaties over Albanië. Herman Zonderland en Bert Spiertz zijn fotografen die veel in Albanië hebben gewerkt; paraglider en fotograaf Alket Islami maakte veel luchtfoto's

Albanië

Albanië

Laat je verrassen! Warme stranden. Veel zon. Ongerepte natuur. Lekker eten. Gastvrije mensen. Mooie tradities. Fijne Steden. Groots cultureel erfgoed.
En.... Rakija. Gezondheid!

Gëzuar!

Reizen door Albanië en Macedonië

Hoe zou het zijn als ik wakker zou worden en tegen mijn slaperige vrouw zou zeggen: 'Zullen we straks op reis gaan, bijvoorbeeld naar Macedonië?' Terwijl we geen gidsen en romans zouden lezen, en geen landkaarten zouden kopen...

En zo ging Dolf de Vries op weg. Eerst naar Macedonië en daarna naar Albanië. Het ene land in de nasleep van brandende conflicten en het andere land opkrabbelend uit een jarenlang communistisch regiem.

In dit fascinerende boek verhaalt de auteur over zijn bevindingen terwijl hij moeizaam zijn weg zoekt over slechte wegen, veel cultuurschatten ontdekt en de mensen onderweg vraagt naar hun belevenissen, ervaringen en hoop voor de toekomst.

Odyssee Reisgidsen - Tirana

De oude markt is gerenoveerd. Jongeren bezoeken trendy cafés die vol staan met folklore en kunst uit de communistische periode. Er zijn onthullende tentoonstellingen gemaakt over het beladen verleden.

Bruisende metropool Tirana is ideaal voor een stedentrip. Overnachtingen en maaltijden zijn goed en goedkoop, de bewoners meer dan gastvrij. De stad heeft zich in relatief korte tijd ontwikkeld van een geïsoleerde en saaie Europese hoofdstad tot een bruisende metropool. Tirana heeft een centrum met een Ottomaanse moskee en kleurrijke klassieke panden rondom.

De binnenstad heeft een Italiaanse uitstraling, met terrassen, parken, levendige markten en winkeltjes. De brede en met schaduwrijke platanen omzoomde Martelaren van de Natie Boulevard die dwars door de stad loopt biedt een kennismaking met Italiaanse, communistische en moderne architectuur. In het zuiden van de stad is de voormalige hermetisch afgesloten woonwijk voor leden van de communistische partij Blloku een nieuw uitgaanscentrum geworden.

Tirana heeft enkele goede musea en een rijk cultureel leven en ligt in een schitterende omgeving met bergen en meren en middeleeuwse forten.

Ontdek Albanië

Ontdek Albanië: praktisch taalgidsje om je als toerist te redden in dit mooie land. Buiten de grote steden wordt nog weinig Engels gesproken en je kunt ook niet overal on-line. Dan is het handig om een taalhulp bij je te hebben. Tot ziens in Albanië!

Reacties
Categorieën