|

De 7 leukste hemelvaartsmarkten tijdens Hemelvaartsdag 2024

Hemelvaartsdag is een officiële feestdag in Nederland, ondanks dat het een feestdag is, zijn niet alle beroepsgroepen vrij, het grootste gedeelte van Nederland heeft wel een vrije dag. Op Hemelvaartsdag zijn diverse activiteiten, zodat jij je op jouw vrije dag niet hoeft te vervelen.

Op Hemelvaartsdag zijn er veel markten in Nederland, van hele grote tot kleinere markten, de meeste markten zijn ook zeer goed bezocht en hebben naast tientallen kraampjes ook vaak vele randactiviteiten dit maakt het vaak extra gezellig en leuk.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de top 7 van leukste markten op 9 mei 2024 Hemelvaartsdag. Om je een goed beeld te geven worden de markten uitgebreid beschreven.


Lambertusmarkt Oldemarkt

De Lambertusmarkt wordt in 2022 voor de 49ste keer gehouden en is een begrip in de omgeving. Jaarlijks trekt deze markt met Hemelvaartsdag ruim 25.000 bezoekers. Naast de ruim 175 kramen voornamelijk in de hoofdstraat van het dorp zijn er ook nog vele andere activiteiten.

Op het marktplein is een kinderparadijs met diverse attracties en ander vermaak voor de kinderen. Op het gebied van muziek is er ook veel naar te luisteren. Op verschillende locaties is live muziek.

Kortom een markt met veel mogelijkheden in de kop van Overijssel. Als je toch in Oldemarkt ben breng dan ook een bezoekje aan de waterbuffel boerderij in het Dorp. Naast dat je hier waterbuffels kunt bewonderen is er ook een kinderboerderij en een landwinkel.


Hemels Mooi Delden

Ook in Overijssel vind je Hemels mooi Delden. Delden ligt in de buurt van Hengelo. De markt tijdens Hemelvaartsdag wordt druk bezocht door vele bezoekers uit de omgeving. Naast een warenmarkt met veel diversiteit. Wat de markt zo leuk maakt is dat er ook veel originele en handgemaakte producten van lokale en regionale kunstenaars aanwezig zijn. De ondernemers uit Delden zijn ook aanwezig op de markt met hun handelswaar. Door het grote aanbod is er altijd wel iets leuk voor je te vinden.

Naast de vele verschillende kraampjes zijn er ook diverse leuke attractie, gezellige terrassen waar jij even kunt uitrusten of kunt genieten van een hapje of een drankje en niet onbelangrijk er zijn er diverse podia met live muziek. Je hoort veel jazz muziek bij de Zwaan, op het Ressingplein is een Hollands Festival maar er is ook een biergarten en Rock & Roll.

Tijdens deze dag is de oude traditie het dauwtrappen ook mogelijk. Door het grote en het diverse is aanbod is Hemels mooi Delden geschikt voor jong en oud.


Oude Ambachten Markt Soest

De Oude Ambachten markt in Soest is een andere markt dan je in de meeste plaatsen vind tijdens Hemelvaartsdag. Je vind hier ruim 100 oude ambachten. Deze ambachtslieden laten je de oude ambachten zien. Bij diverse oude ambachten mogen kinderen of volwassenen het zelf ook proberen.

Naast de oude ambachten is er nog veel meer te beleven in Soest. Je hebt hier diverse spelen voor kinderen waaronder springkussens en een kinderboerderij, een gezellig Horecaplein met gevarieerd muziek. Ook aan traditioneel muziek is er geen gebrek zoals aan koren. Bij muziek hoort uiteraard ook een dans en in Soest kun je tijdens de Hemelvaartsdag genieten van de traditionele dansen die weer goed aansluiten bij de sfeer en de muziek tijdens de oude ambachten markt.

Dit is nog niet alles maar dat is juist leuk om zelf te ontdekken op hemelvaartsdag


Bartholomeüsmarkt Meerssen

Op Hemelvaartsdag word er al jaren een prachtige markt gehouden in Meerssen. Deze Bartholomeüsmark wordt gehouden rondom de oude basiliek en Markt van Meerssen. Het aanbod van deze grote markt is gevarieerd en dit allemaal op een prachtige locatie. Naast de warenmarkt is er ook een aparte rommelmarkt waar ook veel publiek op af komt.

Naast de beide markten is er nog meer te beleven in Meersen,, het ontbreekt hier zeker niet aan entertainment die maakt juist Meersen met Hemelvaartsdag aantrekkelijk om te bezoeken.

Een traditie tijdens deze markt dat de schutterij St. Remigius de traditionele Mei-den gaan planten bij de basiliek.


Hemelvaartsmarkt Eenrum

In het hoge noorden zijn diverse Hemelvaartsmarkten Eenrum is er hier één van. Deze grote markt trekt bezoekers uit Groningen en de andere noordelijk provincies. Je vind hier onder andere 120 gevarieerde kramen die opgesteld staan in verschillende straten in Eenrum. Naast de vele kramen zijn er ook een tal van andere activiteiten en ontbreekt live muziek ook niet.

De markt is al sinds 1977 en trekt onder normale omstandigheden ruim 20.000 bezoekers. Naast de markt en de activiteiten is de Eenrumer molen ook een bezoekje aan de diverse galerie in Eenrum. Wil jij de markt in één oog op slag en genieten van boven af beklim dan de Eenrumer Toren.


Grensmarkt Dinxperlo

Het grensdorp Dinxperlo heeft een bijzonder markt op Hemelvaartsdag. De Hemelvaartsmarkt in Dinxperlo trekt niet alleen veel bezoekers uit Duitsland maar ook standhouders. Door het grote aanbod van Duitse en Nederlandse standhouders, krijg je ook veel diversiteit met de mooiste producten uit beide landen.

Naast de grote markt zijn er ook een tal van activiteiten in het dorp veel georganiseerd door de verenigingen in Dinxperlo. De markt wordt gehouden langs de Heelweg en een gedeelte van de Hogestraat. De grens markt is ontstaan na de eerste wereldoorlog in 1914-1918, de huidige vorm van deze grensmarkt is sinds 1981.


Hemelvaartsmarkt Gieterveen

Gieterveen ligt in Drenthe en is echt een begrip als het gaat om Hemelvaarsmarkten in het Noorden. Met ruim 30.000 bezoekers is het ook één van de drukte markten in het noorden. Je vind een grote lint van kramen met non-food en food producten. Naast de gewone warenmarkten is voor vele het hoogtepunt de grote vlooienmarkt.

De vlooienmarkt zorgt niet alleen voor veel extra bezoekers, maar ook voor vele handelaren die ´s morgens al vroeg van de partij zijn voor de mooiste koopjes. De PKN Kerk heeft haar eigen boekenmarkt zeer geschikt voor de boekenliefhebber. Ook een aanrader is de molen “de Eendracht” waar men vers brood bakt uit de leemoven.

Dit allemaal zorgt ervoor dat Hemelvaartsmarkt Gieterveen één van de leukste markten voor Hemelvaartsdag is.Vergelijkbare berichten