Luxemburg
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/03/2024
4 min

De top 7 van de beste vakantie reisgidsen voor Luxemburg 2024

02/03/2024
4 min

Luxemburg is één van de 3 landen van de Benelux. Het land is één van de kleinste landen van Europa en je hoort maar weinig dat mensen naar Luxemburg op vakantie gaan. Toch zijn er veel redenen om toch te kiezen om op vakantie te gaan naar Luxemburg. 

De natuurgebieden en landschappen zijn adembenemend, het land is zeer geschikt voor de fietser. Naast de vele kilometers aan fietspaden heb je ook ruim 700 kilometer aan mountainbike paden. Ook de wandelaar komt in Luxemburg aan zijn trekken met de vele mogelijkheden. 

Luxemberg-stad hoofdstad van Luxemburg staat misschien niet veel in de lijstjes van mooiste steden voor een citytrip maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. De stad wordt ook wel de ¨stad van twee verdiepingen¨genoemd. Dit komt vanwege de hoogte waarop het oude centrum ligt.

Het groothertogdom Luxemburg is misschien niet zo goot toch is het verstandig om je goed voor te bereiden als je op vakantie gaat naar dit prachtige land. Een goede voorbereiding kan uitstekend met een reisgids. Om je hierbij te helpen ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste en handigste reisgidsen voor Luxemburg. 

De reisgidsen worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geeft naast extra informatie over de reisgids ook de waardering en recensies van de lezers weer. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen. 

Reishandboek Luxemburg

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden Dramatische rotswanden en lieflijk groene dalen. Vrolijke wijndorpen langs de Moezel. Een hoofdstad op een rots. En een voormalig mijngebied waar je nu nieuwe natuur vindt en een mix van nostalgie, industrieel toerisme en hipster-clubs. Welkom in Luxemburg, het kleine groothertogdom met zijn grootse verleden. Dit unieke land nodigt uit tot veelsoortige vakanties. 

Je kan er eindeloos wandelen, op lokale, nationale en internationale routes. Klimmen, fietsen, kanoën en zwemmen. Luxemburg-stad is een populaire bestemming voor een stedentrip. Langs de Route du Vin leer je de frisse wijnen van het land kennen. Voor een kuurvakantie ga je naar Mondorf-les-Baines. En houd je van kastelen, burchtruïnes en paleizen? Plak dan gerust een extra week aan je vakantie vast. 

 • Veel achtergrondinformatie 
 • Praktische informatie: zoals accommodaties, vervoer, gezondheid en geldzaken 
 • Alle bezienswaardigheden 
 • Kaarten en plattegronden in kleur

Lannoo's Autoboek-Nederland, België en Luxemburg

 • De mooiste uitgestippelde autoroutes loodsen je langs de prachtigste plekken in Nederland, België en Luxemburg
 • Gedetailleerde stadsplattegronden en gebruiksvriendelijke atlas
 • Handige geografische indeling en sterrenquotering

Zo verbonden als Nederland, België en Luxemburg zijn door hun gedeelde geschiedenis, zo verschillend presenteren deze drie koninkrijkjes in hartje Europa zich.

Nederland pakt uit met zijn zandstranden en duinen, de windmolens, grachten en tulpenvelden en grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. België hoeft daar zeker niet voor onder te doen. Want wie kent Brussel, Antwerpen, Brugge en de Vlaamse Meesters niet? Maar België staat evengoed voor oude stadscentra met machtige belforten, voor uitzonderlijke, stille begijnhoven en ongerepte natuur in de groene Ardennen

En dan is er nog het kleine Groothertogdom Luxemburg, dat trots is op zijn zelfstandigheid en kan pronken met een bonte patchwork van mooie landschappen en cultureel erfgoed.

ANWB Extra - Extra Luxemburg

Beleef Luxemburg met de vernieuwde reisgids ANWB Extra Luxemburg! Het compacte Europese land bestaat uit tal van aantrekkelijke regio’s, zoals het romantische Mullerthal, de Luxemburgse Ardennen, maar ook het dal van de Moezel met zijn gezellige wijndorpen. 

De ANWB Extra reisgids biedt naast veel praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Dwaal door het Musée National d’Histoire et d’Art, bezoek de tuin de Wiltz of rijd de ‘Route du Vinʼ langs de Moezel. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Luxemburg Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor Luxemburg! Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart en 16 bladzijden met plattegronden. 

Met ‘insider tips’ om het échte Luxemburg te ontdekken: de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: 

 • Sightseeing
 • Eten & drinken
 • Winkelen  
 • Uitgaan
 • Verblijf
 • Routes & tochten
 • Voor kinderen 
 • Feesten, festivals & evenementen 
 • Internet tips
 • Praktische info van a tot z
 • Een taalgidsje 
 • Plattegronden en straatnamenregister.

Groene Michelingids - Luxemburg stad weekend

De 3-sterrengids voor een geslaagde citytrip Voor wie slechts één compacte stadsgids in zijn tas wil stoppen en toch geen enkele bezienswaardigheid of topadres wil missen. 

Dé gids om Luxemburg écht te ontdekken: de plaatsen waar u de stad in zijn authenticiteit proeft, de evenementen van het ogenblik, de heerlijkste shoppingadressen? En daarbovenop, een handige kaart van het openbaar vervoer en een uitneembaar stadsplan waarop alle in de gids besproken restaurants en hotels zijn aangeduid.

Wegenkaart 2. België/Luxemburg

Met de gedetailleerde en nauwkeurige ANWB Wegenkaart België * Luxemburg op schaal 1:300.000 (1 cm = 3 km), ga je goed voorbereid op autovakantie. De kaart bevat een uitgebreid plaats- en straatnamenregister en stadsplattegronden van Brussel en Luxemburg. In de legenda vind je uitgebreide toeristische informatie.

De compacte wegenkaart is gemaakt van een stevig, duurzaam materiaal, waardoor hij veelvuldig kan worden in- en uitgevouwen.

De ANWB Wegenkaart is al jaren de best verkochte wegenkaart in Nederland. Met meer dan 65 kaarten is er een kaart voor bijna elke bestemming.

Luxemburg Wandelboek

Met een Dicht-bij-huisgids in de rugzak ben je meteen klaar om eropuit te trekken! Weidse landschappen, verscholen dorpjes, eeuwenoude bossen, onbekende natuurgebieden... Elke gids is samengesteld door een ervaren wandelauteur die je de 20 mooiste wandelingen in de provincie presenteert.

Reacties
Categorieën