|

De top 7 leukste bezienswaardigheden in Rotterdam 2023

Voor een stedentrip in Nederland wordt er vaak voor Amsterdam gekozen, maar waarom wordt Rotterdam vergeten? Rotterdam heeft juist veel te bieden dat Amsterdam niet heeft.

Rotterdam is 1 van de grootste havensteden van de wereld en heeft veel moderne  architectuur, zoals de kubuswoningen en de wolkenkrabbers. De skyline van Rotterdam is niet voor niet de mooiste van Nederland. Met de prachtige Erasmusbrug gebouwd in 1996 op de achtergrond.

Naast de prachtige bouwwerken heeft Rotterdam nog veel meer te bieden. Voor deze heb ik de 7 mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Met een beschrijving waarom je deze absoluut niet mag missen.

De 7 leukste bezienswaardigheden in Rotterdam!

De stad heeft een imposant uiterlijk met veel moderne en bijzondere gebouwen. Maar in de stad zijn er ook nog diverse gebouwen van voor de tweede wereld oorlog. Dit maakt de stad Rotterdam ook zo uniek.

Voor zowel een dagje als een weekend is Rotterdam erg geschikt, want vervelen is haast onmogelijk. Een weekend of een paar dagen is daarom ook echt aan te raden. Hieronder heb ik een aantal reisaanbieders en reisorganisaties voor je op een rij gezet die zeer geschikt als het gaat om een weekend of een paar dagen Rotterdam

De Markthal

Een opvallend bouwwerk in het centrum is de Markthal. De Markthal staat er sinds 2014 en is één van de mooiste overdekte markten van Europa.

Binnen de Markthal is het genieten van eten en drinken in alle mogelijke vormen: prachtige ingrediënten, mooie etenswaren om mee naar huis te nemen en de lekkerste wereldgerechten om ter plaatse te nuttigen. Daarnaast hangt er een hele gemoedelijke en gezellig sfeer.

Maar het gebouw zelf is alleen het bezoeken al waard. Vergeet vooral niet naar het plafond te kijken deze is fantastisch.

Euromast


Deze 185 meter hoog tellende toren van de stad Rotterdam is tevens de hoogste toegankelijke toren van Nederland. Naast de Erusmasbrug is ook de euromast een symbool van de stad.

Doormiddel van een glazen lift is het hoogste punt (185 meter) bereikbaar voor publiek, het lijkt als ware dat je in een bioscoop zit met uitzicht over de hele stad Rotterdam.

Op 112 meter heb je de mogelijkheid om via het platform de stad te bekijken. Op het platform staan diverse verrekijkers en informatie over de stad. Deze verdieping is ook zeker een aanrader.

Op 100 meter hoogte is het mogelijk een kamer te huren in het hotel. Dineren kun je op 96 meter hoogte. Ook is er een restaurant op de begane grond. Als je van nog meer uitdaging houdt kun je er ook voor kiezen om te abseilen van de Euromast. Dus mogelijkheden genoeg.

Dierentuin Blijdorp Rotterdam

Ongetwijfeld behoort deze dierentuin tot één van de mooiste en meest uitgebreide van Nederland. Sinds Diergaarde Blijdorp in 1938 op de huidige locatie zit, hebben er al vele uitbreidingen plaats gevonden.

Het park is in delen opgesplitst. De delen zijn: Oceanium, Arctica, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Europa en Azië. Verspreid door het park liggen een aantal horeca voorzieningen en is er een grote buitenspeeltuin voor de kinderen.

Het hoogtepunt van de dierentuin toch wel het Oceanium. In het overdekte waterwerelddeel, maak je een reis over de zeebodem en langs kustgebieden. Laat je omringen door o.a. haaien, roggen en zeeschildpadden.

Blijdorp heeft ook verschillende activiteiten. Zoals een vroege vogel ontbijt, rondleiding achter de schermen en een foto workshop.

De Kubus woningen.

De Kubuswoningen, ook wel paal- of boomwoning genoemd, liggen in de buurt van de markthal. De woningen zijn een ontwerp van architect Piet Blom. Hij wilde een soort dorp in de grote stad ontwerpen, waarbij hij de huizen zag als bomen en het hele complex als een bos. Vandaar de naam: Blaakse Bos.

De kubussen zijn als het ware gekanteld, waardoor drie zijdes naar de grond gericht zijn en drie naar de hemel. Op de (verkeersvrije) promenade onder de kubuswoningen bevinden zich kleinschalige bedrijven, winkels en hostel Stayokay Rotterdam.

Een van de huizen is ingericht als museum woning en is dagelijks voor een paar euro te bezoeken. Dit is zeker de moeite waard.

ss Rotterdam (stoomschip)

Het Stoomschip Rotterdam is de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd. Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam sinds 1959 vele wereldzeeën bevaren.

Het schip ligt nu permanent aangemeerd in de Maashaven in Rotterdam, bij Katendrecht. Aan boord is de historie van het schip goed voelbaar. Het jaren ’50 interieur en de vele kunstwerken werden tussen 2005 en 2008 zoveel mogelijk teruggebracht in de oude staat. 

Tegenwoordig kun je verschillende rondleidingen volgen op het stoomschip. Waaronder een rondleiding in de machinekamer.

Naast de rondleidingen heb je meer mogelijkheden op het imposante schip. Je kunt er heerlijk eten, een drankje drinken, feestjes houden, slapen, maar er is ook een Escape room.

Op de SS is er voldoende te doen om een middag of zelfs langer te genieten van het mooie unieke schip.

Het Museumpark

Het Museumpark is een mooi park gelegen ten Noordwesten van de Euromast. Het park is ontworpen door de architect Witteveen. Het park is tevens een openluchtmuseum, dit komt omdat er vele mooie kunstwerken staan.

Ook bevinden zich 6 prachtige musea in de nabij omgeving. Eén van de belangrijkste musea is het Museum Boijmans van Beuningen. Het is een museum voor de beeldende kunst met zowel oude, moderne en hedendaagse kunst. Ook vind je er één van de belangrijkste collecties van tekeningen in de wereld.

Het Nieuwe Instituut is een absolute aanrader. Dit is een museum voor de architectuur, design en de digitale cultuur, waar je van alles kunt leren over de Nederlandse architectuur.

De Kunsthal Rotterdam bestaat uit een expositieruimte, waar de collectie elke keer weer wisselt. De tentoonstellingen zijn op het gebied van kunst en cultuur en er zijn zo’n 25 verschillende exposities per jaar. Elke keer weer een nieuwe beleving.De kunsthal ligt aan de Witte de With straat dit is een hippe straat met restaurants, cafés, kunstgalerijen en winkel

Een bezoekje aan het Huis Sonneveld en het natuurhistorisch museum mag ook zeker niet ontbreken.

Het Kralingse bos en plas.

Misschien wel de grootste verrassing in Rotterdam!

Het Kralingse bos en plas is een goede plek om even tot rust komen. De Kralingse plas is een groot meer, waar allerlei watersporten worden beoefend zoals zeilen en kanoën en vissen.

Het park en het bos eromheen lenen zich voor heerlijke wandelingen of relaxen in de zon. Het aantal activiteiten en de mogelijkheden zou je doen verbazen.

Zo kun je er een klimbos vinden en is er een kajak en kano verhuur. Met mooi weer kun je heerlijk van het strand genieten. Een klein deel van het strand is een naaktstrand. Voor de kleintjes is er ook genoeg te doen, diverse speeltuinen en een kinderboerderij.

Ook is er een restaurant waar je een prachtig uitzicht hebt op de natuur en de achterliggende skyline. Het lijkt wel een natuurpark met vele activiteiten waar je een middag zonder problemen goed kan vermaken.

Vergelijkbare berichten