lange vliegreis
Overige vakantie + Tips
Ramon Kuiters
Overige vakantie + Tips
01/31/2024
4 min

De 7 tips voor een prettige lange vlucht / vliegreis 2024

01/31/2024
4 min

Vliegen is geen hobby voor veel mensen. Een korte vlucht valt in de meeste gevallen ook nog wel mee. Maar als je langer dan 6 uur moet vliegen kan de tijd erg langzaam gaan. Helemaal als je in totaal 20 uur of langer moet vliegen. Helaas kan ik de vlucht niet korter voor je maken, maar ik kan je wel 7 gouden tips geven die reis plezierige en comfortabele maakt. Zodat de tijd snel voorbij vliegt en jij eerder op je bestemming bent om naar je afspraak te kunnen gaan of juist lekker vakantie te vieren. 

Indien mogelijk en betaalbaar boek businessclass of extra beenruimte. Een beetje meer comfort kan al heel veel schelen. Zelf ben ik ruim 2 meter lang en boek ik standaard extra beenruimte als het mogelijk is. Dit maakt de reis echt prettiger. Anders voel ik mij echt een sardientje in een blikje. 

Wist je dat tegenwoordig overbodig is om te veel te betalen voor je vliegticket? Met KAYAK.nl kun jij de goedkoopste vliegtickets boeken voor een onvergetelijk reis. Met de tips hieronder kun je ook nog zorgen dat jij een prettig vliegreis krijgt. 

Comfortabele kleding

Trek kleding aan die comfortabel zit. Laagjes kleding kan erg handig zijn. Zodat je makkelijk iets uit kan doen of juist aan kan doen als je het warm of koud hebt. Het is aan te raden om geen polyester aan te doen, katoen is een betere keuze. 

Kies ook voor makkelijke schoenen waar jij goed op kunt lopen. Vaak moet je veel lopen op het vliegveld en  kies ook voor schoenen die je makkelijk uit kunt trekken, op een lange vlucht kan het prettig zijn om je schoenen uit te hebben. 

Qua sokken worden er voor lange vlucht vaak vliegtuigsokken aanbevolen. Ook wel compressie sokken genoemd. Deze sokken vallen net onder je knie, de sokken zitten strak en geven druk op je benen. Dit zorgt ervoor dat de bloedcirculatie in je benen word gestimuleerd, dit kan veel klachten voorkomen, 

Maaltijden, snacks en drinken. 

In het vliegtuig krijg je eten en drinken aangeboden of je hebt een mogelijkheid iets te kopen. Dit zijn vaste momenten, de kwaliteit van het eten wat wordt aangeboden kan erg verschillen per vliegtuigmaatschappij.

Het is verstandig om zelf iets van eten en drinken mee te nemen. Dan kun je zelf bepalen wanneer je drinken en eten gaat nuttigen. Fruit, snoeptomaatjes, mueslirepen, noten, koekjes, broodjes zijn vaak goede opties.  

Qua drinken kan ik een herbruikbare waterfles aanraden deze kun je steeds bijvullen. Vooral bij een lange vlucht kun je goed vocht gebruiken, je droogt namelijk uit tijdens een lange vlucht. De herbruikbare waterfles kun je ook goed de rest van je vakantie of reis gebruiken. Het is ook nog eens erg duurzaam

Een kopje koffie, glaasje wijn, of biertje wordt vaak als ontspanning gezien. Tijdens de vliegreis wordt dit vaak afgeraden. Alcohol kan je lichaam uitdrogen en tijdens een vlucht droog je al sneller uit. Pas daarom op dat je niet te veel alcohol drinkt. Koffie met cafeïne drinken kan ervoor zorgen dat je moeilijker in slaap valt. Als jij slapend de reis wil doorbrengen kan het verstandig zijn cafeïnevrije koffie te drinken of een rondje koffie over te slaan.  

Entertainment

Een vliegreis van 8 uur is al lang, helemaal als je niets te doen hebt of jij je verveelt. Dus entertainment is van harte welkom. Dit kan uiteraard van alles is ook afhankelijk van je eigen interesses. Je hebt veel mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn:

Buiten je eigen vermaak, is het ook mogelijk dat de vliegtuigmaatschappij entertainment aanbied. Dit is per maatschappij verschillend, vaak bieden de goedkopere vliegtuigmaatschappijen dit niet aan. Als het wel wordt aangeboden heb je oordopjes nodig. Deze worden verkocht in het vliegtuig businessclass krijgt het vaak (gratis) aangeboden. Gratis? Het zit uiteraard bij de prijs in. Uiteraard kun je ook je eigen oordopjes gebruiken.

Je hebt geen internet verbinding tijdens je vlucht. Dus het is verstandig als je een film of een aantal series wilt kijken deze van te voren te downloaden op je tablet of telefoon. Deze kun je dan zonder verbinding bekijken in het vliegtuig. 

Slaap attributen.

Als je wil gaan slapen in het vliegtuig bij hele lange vluchten is dit wel aanbevolen is het verstandig dat je goed voorbereid bent. Denk hierbij aan nekkussen en een oordoppen.

Een slaapmasker helpt je ogen rust te geven, voordat het goed donker wordt, dit zorgt ervoor dat je beter kunt slapen. In het vliegtuig kan veel om je heen gebeuren en is het ook niet helemaal donker dus een goed slaapmasker kan je hierbij helpen. 

Een nekkussen zorgt er voor dat je nek wordt ondersteund tijdens het slapen dit geeft je extra comfort. Wist je dat je het nekkussen ook als rugkussen gebruikt kan worden als je even een andere houding wilt tijdens je vlucht. 

Naast dat er veel gebeurt in het vliegtuig is er ook veel geluid en niet alleen van de motoren van het vliegtuig. Goede (slaap) oordopjes zijn dan ook misbaar als je niet met geluid kunt slapen. 

Blijf bewegen

Lang stilzitten is slecht voor je bloedsomloop. Ook al heb je weinig bewegingsruimte is het wel belangrijk om regelmatig te gaan bewegen. Je kunt bijvoorbeeld een klein wandelingetje maken naar het toilet die het verste weg is. Yoga oefeningen zijn ook goed voor de bloedsomloop. Of neem gewoon een extra plaspauze. 

Toilettas

Een Toilettas klikt misschien raar en neemt ook te veel ruimte in beslag in jouw hangbagage en je mag ook geen grote verpakkingen meenemen maar het kan wel handig zijn dat je een aantal toiletartikelen bij je hebt. Denk hierbij aan een crème, natte doekjes om je zelf even op te frissen, maar ook een mini deo kan erg prettig zijn. Vergeet geen oogdruppels  als je snel last krijgt van droge ogen. 

Contact met de buren

Als je uit elkaar zit, alleen reist naast een onbekend persoon, dan is het verstandig om deze persoon te begroeten, je moet namelijk de hele reis er naast zitten. Met een begroeting breek je vaak het ijs, dit kan handig zijn als je er bijvoorbeeld langs moet of als je een praatje wil maken. 

Wist je trouwens dat er verschillende vriendschappen en relaties zijn ontstaan, doordat mensen naast elkaar zaten in het vliegtuig. Een goed of gezellig gesprek kan er bijdragen aan een leuke vlucht, waardoor de tijd voor je gevoel ook sneller gaat.

Reacties
Categorieën