FarmCamps Op Flakkee
Campings
Ramon Kuiters
Campings
02/01/2024
11 min

De 7 leukste boerencampings met het verhuur van glamping tenten 2024

02/01/2024
11 min

Boerencampings en het huren van een complete tent (glamping) is nog nooit zo populair geweest. De Boerencampings zijn niet alleen maar een kampeerplaats met enkele voorzieningen zoals toilet en de wc. Tegenwoordig zijn er diverse faciliteiten en activiteiten die o. a direct met het boerenleven te maken hebben. 

Dat de boerencampings met paddenstoelen uit de grond komen, heeft ook te maken met de verdiensten van de boer, veel boeren zoeken naar extra inkomsten en kiezen geregeld voor een camping op de boerderij. De keuze voor een boerencamping is ook goed te verklaren, de rust, een keer iets anders, kennis maken met de boerderij en het boerenleven, niet alleen leuk maar ook nog eens educatief. 

Nederland heeft vele boerderijcamping, het mag een boerderijcamping genoemd worden dat er op het erf / grond van de boerderij een camping is. er zit veel verschil in de verschillende campings, qua grote, luxe, maar ook in de voorzieningen en faciliteiten. Je kunt bij veel campings een kampeerplaats huren maar ook tenten en accommodaties. Voor deze blog ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste boerderijcampings in Nederland. 

De boerderijcampings worden uitgebreid beschreven zoals de voorzieningen, faciliteiten, de accommodaties maar ook de omgeving en de eventuele bezienswaardigheden. 

Het Wesselink in Salland ligt in Schalkhaar een klein plaatsje in de gemeente Deventer. Een mooie centrale ligging in Overijssel tussen het Nationaal park de Sallandse Heuvelrug en het Nationaal Park de Hoge Veluwe. 

De Boerderij heeft ongeveer 60 melkkoeien, het aantal wordt elkaar jaar gevuld met kalfjes.  Naast het melk veebedrijf is er ook een camping met luxe tenten. De tenten liggen aan de bosrand met een mooi uitzicht over de weilanden. Met een beetje geluk graven de koeien voor jou tent in het weiland een mooier uitzicht is er bijna niet. 

Je kunt een kijkje nemen op de boerderij met de luxe geautomatiseerde stallen, waar koeien zelf kunnen kiezen of ze naar binnen of buiten gaan. Met diverse werkzaamheden kan boer Henk wel een beetje hulp gebruiken zo als de stallen schoonhouden de kalfjes voeren etc. 

Buiten het werken moet er ook gespeeld worden en dit is mogelijk op de boerderij. Je kunt er skelteren, hutten bouwen, is er ook een waterplaats waar de kinderen met mooi weer heerlijk kunnen spetteren. Onder de oude beukenboom vind je een reuze schommel waar je met het hele gezin lekker kunt uitrusten. Ook een trampoline ontbreekt niet op de camping uiteraard is er nog veel meer te beleven voor de kinderen zoals de dierenweide. Naast koeien vind je er ook pony's, schapen, kippen en konijntje. 

Ook in de omgeving is er genoeg te beleven wandelen en fietsen kun je hier uitstekend mede door de nationale parken die je in de buurt vind. Als je niet zo van de natuur bent hoeft jij je zeker niet te vervelen. Deventer is een levendige stad met vele mooie evenementen zoals de boekenmarkt, en in de zomer de wekelijks brocante markt op de zaterdagen. Maar ook Koningin Julianatoren, Avonturenpark Hellendoorn, de Zand sculpturen en de Apenheul zijn in de buurt.

De tenten die te huur zijn op de boerderij camping zijn boerententen van 6 en 10 personen. Je hebt tenten met een eigen sanitair buiten naast de tent, maar ook tenten met de sanitair mogelijkheden in de boerderij. De tenten zijn van alle gemakken voorzien zoals: een keukentje, en een lekkere zithoek voor een onvergetelijke vakantie. 

Bekijk hier de prachtige camping en de glamping tenten

FarmCamps Op Flakkee

Bij FarmCamps op Flakke vind je naast de boerderijcamping ook een melkveebedrijf. Die veebedrijf is een walhalla voor de koeien naast de keuze waar ze willen verblijven binnen of buiten hebben ze ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van de koeienmatrassen. Op de boerderij is er ook veel aandacht voor de duurzaamheid die zie je ook terug in de stal en ze verbouwen hun eigen ruwvoer voor de koeien. 

De ligging van de boerderij is echt een pluspunt. Het ligt op een rustige plekje op het eiland Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland) middenin de polder. Dichtbij het Haringvliet en het gezellige stad Middelharnis. Het eiland is van driekanten omringd door water: De Noordzee, het Grevelingenmeer en het Haringvliet. Het strand heeft een lengte van 25 kilometer dus altijd wel een gezellig of rustig plekje te vinden om te genieten aan de zee. 

Naast de 150 koeien zijn er ook kalfjes en pinten op de boerderij. In de knuffelschuur vind je veel konijnen die graag jouw aandacht willen. Andere dieren op de boerderij is Puck de boerderijhond, een aantal boerderij katten Shetlanders en geitjes.

Ook aan activiteiten en faciliteiten ontbreekt het niet. Je kunt boer Huibert helpen met diverse werkzaamheden zoals koeienmelken, dieren voeren, pony rijden en verzorgen. Ook aan spelen geen gebrek met een mooie grote speelweide, een hooi hooi speelschuur, een coole boomhut etc. 

In totaal staat er 20 tenten verdeeld over 4 veldjes deze grenzen allemaal aan de speelweide dus je houdt zicht op de kinderen. Er zijn verschillende tenten zoals de luxe Farmtent met toilet in de tent (douchen doe je in het spiksplinternieuwe sanitairgebouw). Andere keuzes zijn: de luxe Ranchtent met de gave Hooi Hooi Badtrailer met bad en douche naast je tent, of de nog luxere Barntent met eigen badkamer in de tent

Bekijk hier de prachtige camping en de glamping tenten

FarmCamps BoeBaDoe!

FarmCamps BoeBaDoe is een paraltje, ooit was dit alleen een melkveehouderij, tegenwoordig is het een van de activiteiten op de boerderij. Naast de koeien is er meer te beleven zoals de boerderijcamping. Maar ook paarden spelen een belangrijke rol. Je kunt namelijk ook pony rijlessen volgen in de mooie buitenbak. 

Als je niet genoeg van de dieren krijgtwant die lopen hier genoeg mag je boer Bart ook altijd helpen met het verzorgen van de koeien of Floor met de pony's en de klein dieren. Je vind hier 100 koeien en kalfjes, diverse pony's en paarden, ezels, varkens, geiten, konijnen, cavia's kippen, poesjes en 2 boerderij honden. veel van deze dieren mag je ook knuffelen. 

Ook aan speelmogelijkheden geen gebrek. Er is namelijk een natuurlijke speelweide waar de kinderen tijd te kort komen. Ook zijn er skleters, een glijbaan en zand- en waterpret. 

Je kunt verblijven in één van de 8 luxe tenten. Je hebt keuze uit een 4-persoons Barntent en de 6-persoons Barntent met veel comfort en extra's voor een heerlijk en een onbezorgde vakantie.

Hierboven heb je de pluspunten van de boerderijcamping gelezen en nog niet eens van de omgeving. De boerderijcamping is gelegen in Beringe in Noord-Limburg. Een perfect uitval basis voor een dagje Toverland of het Nationaal Park de Groote Peel, een van de mooiste nationale parken van ons land. Waar je heerlijk kunt genieten van de prachtige natuur. Uiteraard is er nog veel meer te doen in de omgeving. 

Bekijk hier de prachtige camping en de glamping tenten

Campingboerderij Mariahout in de Hei

In het dorpje Mariahout in Noord-Brabant vind Campingboerderij Mariahout in de hei. Vanuit de camping heb je uitzicht op het bos wat ook het  Hertenkamp genoemd wordt omdat vier vele herten leven. regelmatig zie je in de weilanden ook herten huppelen. 

Mariahout in de Hei is een alpaca boerderij. Naast het bewonderen van de alpaca's worden er ook verschillende activtietien gehouden met alpaca's waaronder het wandelen en de meet en feeds.  Naast de alpaca's vind je ook nog schapen, geitjes, pony's en konijnen op de boerderij. Je kunt ook een privé konijntje huren tijdens je verblijf of er mee knuffel in de knuffelschuur. 

Je mag Boer Jos helpen op de boerderij zoals met het voeren van de dieren. Als je zin hebt en durft is er ook een moeilijk om pony te rijden. Heb je zelf een pony thuis? deze mag je ook meenemen zodat je tijdens je vakantie er toch voor kunt zorgen. 

er is veel te beleven op de boerderij zoals een tochtje met de huifkar die getrokken wordt door een oldtimer tractor. Uiteraard zijn er ook speelmogelijkheden op de camping. Er is ook een terras waar je heerlijk kunt lunch of een taartje eten. 

Je kunt 3 soorten luxe tenten huren voor 6 persoons. Met een badkamer in de tent, met een privé sanitair naast de tent en een tent met een sanitair mogelijkheid in de boerderij. De tenten bieden je veel comfort zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie

De omgeving heeft je ook veel te bieden. De wandel mogelijkheden lijken wel onbeperkt, maar ook fietsen en mountainbiken is in de omgeving een aanrader. Uitstapjes in de buurt zijn Strandbad Enode, De Efteling, Beekse bergen en Billy Bird Park Hemelpark. Maar ook grote steden als Den Bosch en Eindhoven zijn in de buurt. 

Bekijk hier de prachtige camping en de glamping tenten

FarmCamps Hoeve Sonneclaer

FarmCamps Hoeve Sonneclaer is een melkveebedrijf maar heeft naast de koeien en de camping ook een ijsmakerij. In deze ijsmakerij word verse biologische ijs gemaakt. Naast ijs kun je hier ook verse melk, eieren kopen. 

Naast koeien en kippen lopen er ook 4 pony's  konijnen, schapen, bijen (bijenkassen), katten, een boerderijhond en geiten. Je mag op de boerderij helpen met bepaalde werkzaamheden, maar je mag uiteraard ook gaan spelen. Er staan skelters beschikbaar, maar je kunt ook spelen in de speelschuur of met water en zand kliederen en spetteren bij de waterspeelplaats. 

Naast de boer helpen zijn er meer activiteiten op en om de boerderij zoals een huifkartocht aan het bos in de buurt. Er is boerengolf en een vette tractor banden klimtoren, aan speelmogelijkheden echt geen gebrek. 

In totaal zijn er 25 luxe tenten verdeeld over de ruime velden achter de boerderij. Je hebt keuze uit Lodgetenten, Ranchtenten en Safaritenten. De tenten hebben allemaal uitzicht op het midden van het veld waar een aantal speelvoorzieningen en het kampvuur zijn.

Er is ook nog een mogelijkheid om met eigen kampermiddelen te komen je kunt dan een plekje huren op het middelste veld in de kleine boomgaard.

Deze prachtige boerencamping is gelegen in Fluitenberg Drenthe dichtbij Hoogeveen. In de zomer zijn er vele activiteiten in de buurt zoals Dwingeloo, Diever, Meppel en Hoogeveen. Het Nationale Park het Dwingelderveld ligt dichtbij het park is uitermate geschikt voor heerlijk wandeling. Maar voor gezinnen is attractiepark slagharen ook een echte aanrader. 

Bekijk hier de prachtige camping en de glamping tenten

Bekijk hier de website van campingboerderij Sonneclear

Campingboerderij Hoeve de Betuwe

Hoeve de Betuwe ligt in het plaatsje Dreumel, in Gelderland, op de rand van de Betuwe. Een prachtige locatie in het Land van Maas en Waal. De boerderijcamping is gevestigd naast een biologische boerderij. De Biologische boerderij bestaat uit onder andere melkkoeien. Naast de koeien is er ook landbouw aanwezig met producten zoals: pompoen, zoete maïs, groene bonen, suikerbieten en wortelen.

Andere dieren die je op de boerderij kunt vinden zijn herten, alpaca's, konijnen en kippen. Kinderen mogen de boer helpen met de koeien uit de weide halen maar ook de kalfjes melk geven. Maar de andere dieren moeten uiteraard ook voer hebben ook hier mag bij geholpen worden. Dus ook genoeg werkzaamheden voor de kinderen. Als daar tijd voor is naast het spelen. 

De grote indoor speelschuur is een plek waar kinderen zich uren kunnen vermaken met een klimhoek, tractor banden, touwen en nog veel meer. Ook buiten zijn er nog genoeg speelmogelijkheden zoals voetballen, knuffelen met de dieren, een eigen hut bouwen, spelen in het hooi etc. 

Qua verhuur zijn er diverse mogelijkheden in totaal zijn er 3 types 6 persoons tenten te huur. Deze luxe tenten bieden je veel comfort het grote verschil zit in de badkamer / sanitair. Je hebt keuze voor een badkamer in de tent, een tent met een eigen sanitair buiten de tent en een tent met een algemeen sanitair in de boerderij. Ook is er een mogelijkheid om de boerenscchuur te huren dit is een groepsaccommodatie voor 12 personen. Gezellig met een hele groep of de familie. 

De Boerderijcamping licht in feite tussen Den Bosch en Nijmegen beide steden zijn leuk om te bezoeken. De direct omgeving van de boerderij leent zich perfect voor fietstocht en wandelingen. In de buurt vind je ook het driedijkenpunt. Het punt waart de  Waaldijk, Maasdijk en Heerewaardense afsluitdijk samenkomen. In de buurt zijn er ook diverse vismogelijkheden. In Dreumel zelf vind je een openluchtzwembad. Kortom geen reden om je te vervelen tijdens je vakantie. 

Bekijk hier de prachtige camping en de glamping tenten

Campingboerderij Hoeve Meskenwier

De laatste maar zeker niet in de minste is Camping Boerderij Hoeve Meskenwier. Deze campingboerderij ligt in Akkrum in de provincie Friesland. De Boerderij is 240 jaar oud en heeft een prachtige locatie omgeven door water. De ideale plek om tot rust en het water van Friesland te verkennen. Vanuit de tenten kun je bij helder weer wel 2 kilometer ver uitkijken over de weiland en loop je zo naar het riviertje dat direct toegang heeft tot de Friese Meren. De Boerderij heeft ook een eigen insteekhaven dus je kan je eigen boot meenemen of bijvoorbeeld gratis gebruik maken van de kano.  Ook een goede plek om te zwemmen. 

De Hoeve Meskenwier is een traditionele kop-hals-romp boerderij met jongvee (jonge koeien) die tweemaal daags worden gevoed in de stal. De kinderen morgen de boer helpen met het voeren van de koeien. Naast koeien vind je ook geitjes, konijnen en een pony. Deze dieren mogen geknuffeld worden. 

Ook zijn er genoeg speel mogelijkheden voor de kinderen je hebt een speelveld die je ook kunt zien vanaf de tenten. Hier vind je een zandbak, waterpompen, trampoline, en een reuze wip-wap. 

De tenten hebben veel privacy en uitzicht dit komt mede doordat de paden achter de tenten lopen. Je kunt 3 types Boerenbed tenten huren. De tent hebben veel comfort en zijn 6 persoons. Het verschil is de badkamer. één van de types heeft een eigen badkamer in de tent, de andere heeft een eigen sanitair naast de tent en het 3de type tent heeft een gezamenlijk sanitair in de boerderij. 

Vlakbij de boerencamping ligt het nationaal Park De Alde Faenen en het natuurgebied  De Deelen. Deze gebieden zijn ideaal voor de natuur liefhebber maar ook voor de wandelaar en de fietser. Door de mooie ligging in Friesland heb je vele mogelijkheden als het om uitstapjes gaat. Duine Zathe Appelscha een attractiepark voor jongere kinderen, Aqua Zoo Leeuwarden maar ook een dagje Ameland zijn enkele van de vele mogelijkheden. 

Bekijk hier de prachtige camping en de glamping tenten


Reacties
Categorieën