Wallonië
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/13/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Wallonië 2024

02/13/2024
5 min

Wallonië is gelegen in het zuiden van België en is voornamelijk Franstalig. Wallonië bestaat uit 5 provincies Belgisch Luxemburg, Luik, Namen, Waals-Brabant en Henegouwen. De Ardennen is gelegen in de provincies Luik, Belgisch Luxemburg en Namen en valt dus onder Wallonië. Niet alleen de Ardennen is geliefd in Wallonië, Wallonië heeft je nog veel meer te bieden.

Wat Wallonië jouw als vakantieganger te bieden heeft vind je o.a. in de reisgidsen die ik voor jou voor deze pagina op een rij heb gezet. De reisgidsen laten je de vele mogelijkheden zien in Wallonië maar ook de mooiste plekjes.

Om je een goed beeld te geven over de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de reisgids en via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Vakantiediscounter is een goede partner als het gaat om Wallonië. Het aanbod is ook zeer geschikt voor low-budget vakanties!

Wallonië en de Ardennen

Kristien Hansebout is verzot op Wallonië en de Ardennen. En dat laat ze zien in dit prachtig geïllustreerde boek. Ze selecteerde 365 authentieke plekken, waarvan je je soms afvraagt: 'Bestaat dit nog?'

Daarnaast ontwikkelde ze 32 nieuwe schilderachtige wandelroutes (203 km), 22 fietstochten (1,111 km), en 10 auto- of motortochten (861 km) in alle uithoeken van dit gebied, waardoor je jouw eigen ideale parcours kunt samenstellen. En waarom maak je dan niet gelijk een twee- of driedaagse tour en overnacht je dan niet in een Sphair, woonwagen, yurt of Dom'up?

Kristien Hansebout ademt toerisme. Met haar bedrijf Parkoers heeft ze zich erin gespecialiseerd om op maat voor klanten fietsroutes te ontwikkelen voor een optimale beleving van de regio.

Wandelboek onze natuur Ardennen en Wallonië

Wie het wil zien, kan er niet onderuit: ook in Wallonië is de natuur verbazend wild en verrassend dichtbij. Het multimediale project ONZE NATUUR heeft als missie dat fascinerende 'wilde België' in zijn volle glorie te laten zien: van aalscholver tot zwarte specht, om uiteindelijk jong en oud te inspireren en elke natuurliefhebber te doen inzien dat hij grenzeloos trots mag zijn op wat er zich dagelijks in onze natuur afspeelt.

  • 20 natuurwandelingen, weg van de platgetreden paden, voeren je naar de mooiste natuurparels van Wallonië en de Ardennen
  • Ontdek de verrassende variatie aan biotopen: van bos tot veen, van open ruimte tot verrassende stadsnatuur, van rotsen naar meanderende rivieren en snelle waterloopjes
  • Honderden foto's laten je kennis maken met onze rijke fauna en flora

Time to Momo - West-Wallonie

Wallonie: Oude industriesteden Charleroi,Tours en Mons veranderen in trendy hotspots. Rauw en hip tegelijk

Binnen Wallonië kennen we allemaal de Ardennen, maar het gebied in West-Wallonië (Henegouwen) laten we vaak links liggen. Terwijl dit deel heel interessant is. Het verandert in rap tempo van een provincie vol mijnsteden naar een provincie vol culturele centra. Zo is de voormalige steenkolenmijn Le Grand Hornu inmiddels Unesco Werelderfgoed en vind je er nu onder meer het museum voor hedendaagse kunst. Mons,culturele hoofdstad in 2015, is een stad vol vrolijke bedrijvigheid en straatkunst.

De fotograaf vangt het gebied precies in de overgangsfase van mijnstreek naar cultuurcentrum. Dat levert prachtige rauwe plaatjes op. Oude industriesteden Charleroi,Tours en Mons veranderen in trendy hotspots

Gids Van De Mooiste Dorpen Van Wallonie

Ontdek in deze officiële gids, die de vereniging ''De Mooiste Dorpen van Wallonie'' u graag voorstelt, de 23 dorpen die worden erkend om hun patrimoniale en landschappelijke rijkdbm en om hun geanimeerd maatschappelijk en verenigingsleven.

Pagina na pagina doorkruist u het landelijke Wallonië en komt u tot bij 23 uitzonderiijke plekjes die niemand onberoerd laten.

Spbren uit een ver of nabij verleden, hoogdagen uit het culturele leven of feestgebeuren, nuttige adresssen en wandeltips: ze brengen u naar het hart van pittoreske dorpen voor een authentiek ontspanningsmoment. Veel ontdekkingsplezier!

Vlak fietsen in de Ardennen en Wallonië

Met de fiets kom je op plekken waar je anders niet komt! Dit boek neemt je mee langs 17 routes die onder meer gebruik maken van de RAVels, de paden langs oude spoorwegen en jachtpaden. De trajecten zijn zo uitgedokterd dat alle wegen vrijwel vlak zijn, zodat iedereen ze makkelijk kan fietsen. Je ontdekt de mooiste plekjes met intrigrerende verhalen, de leukste cafeetjes en restaurants en krijgt ook tips voor originele overnachtingen.

De routes lenen zich perfect voor een fietsvakantie van enkele dagen of voor een mooie daguitstap. De dagtrajecten zijn zo uitgestippeld dat je – waar mogelijk – eindigt aan een treinstation zodat je met je fiets op de trein terug kan reizen naar de beginbestemming. De bijbehorende GPS-coördinaten begeleiden je feilloos langs de routes. Een handleiding voor een heerlijke trip door het prachtige landschap en cultureel erfgoed van De Ardennen en Wallonië.

Een culturele geschiedenis van Wallonië

''Een culturele geschiedenis van Wallonië'', een publicatie die tot stand kwam onder leiding van Bruno Demoulin, onderzoekt de problematiek van de Waalse culturele identiteit. Ze belicht de talrijke expressievormen van een Waals gevoel, op artistiek, muzikaal en andere vlakken, en is zowel interessant is voor specialisten als voor de geïnteresseerde leek.

Het rijkelijk geïllustreerde boek geeft de lezer een volledig historisch en thematisch beeld van de cultuur in Wallonië.

In het eerste historische gedeelte wordt haar geschiedenis grondig belicht door gespecialiseerde historici en kunsthistorici. De grote periodes, van de prehistorie tot de huidige tijd, komen rijkelijk aan bod.

Het tweede deel vertrekt van een thematische benadering van de Waalse cultuur en bestaat uit fascinerende essays over taal, literatuur, publicaties, muziek, podiumkunsten, plastische kunsten, fotografie en nog talrijke andere aspecten die de diversiteit van het culturele erfgoed van deze streek illustreren.

Knooppunter Groot Fietsboek Wallonië

Fietsen is genieten. Dat weten we bij Knooppunter als geen ander. Onderweg met je gezin of met vrienden wil je als fietser best wel wat zien. En daar speelt dit Groot Fietsboek Wallonië helemaal op in. Voor deze Knooppunter-fietsgids selecteerde Kristien Hansebout de mooiste rondritten: 50 kant-en-klare routes langs fietsknooppunten en over 'trage' RAVeL-paden, telkens met een lang en een kort parcours.

  • Met deze fietsgids als bron van inspiratie én de gebruiksklare Knooppunter-roadbooks op het stuur wordt elke fietstocht gewoonweg dubbel genieten.
  • 50 kant-en-klare fietslussen uitgezet over de Waalse fietsknooppuntennetwerken. Ideaal voor een veilige familietocht
  • Samengesteld door een doorgewinterde fietsauteur en Walloniëkenner
  • Dankzij de duidelijke fietskaartjes en tonnen wetenswaardigheden ga je goed voorbereid op pad
  • De downloadbare roadbooks geven altijd de meest actuele situatie weer
  • Speciale aandacht voor toffe stopplaatsen: authentieke cafeetjes, uitnodigende terrassen, fietsvriendelijke herbergen...

Reacties
Categorieën