Trastevere
Italie
Ramon Kuiters
Italie
01/30/2024
8 min

De top 7 van de leukste wijken om te overnachten in Rome 2024

01/30/2024
8 min

Rome is één van de mooiste steden in Europa en een echte aanrader als het gaat om een stedentrip of een korte vakantie. Wist je dat Rome ook leuk is met kinderen, er is namelijk ook genoeg voor de kinderen in de Italiaanse hoofdstad te beleven. De populairste en bekendste bezienswaardigheid in Rome is Vaticaanstad.  De kleinste onafhankelijke staat ter wereld, dat omringd is door Rome.

Maar Rome heeft je veel meer te bieden dan alleen Vaticaanstad. Enkele voorbeelden hier van zijn: Het Colosseum,  De Trevifontein,  Sint-Pietersbasiliek en Pantheon. Met zoveel aantrekkelijk bezienswaardigheden kan het best druk zijn in Rome, van te voren reserveren is dan ook aanbevolen. De hotels in de binnenstad zijn vaak snel volgeboekt en duur. Hotels in de wijken buiten het centrum, zijn vaak minstens zo mooi, goedkoper en rustiger.

De verbinding met de metro is in het algemeen zeer goed en ook nog eens betaalbaar. Dit maakt het overnachten buiten het centrum nog aantrekkelijker. Maar voor welke wijken kun je het beste kiezen als je wilt overnachten in Rome?

Om hier antwoordt op te geven heb ik een top 7 samengesteld met de leukste wijken in Rome. De wijken worden uitgebreid beschreven en ik heb diverse tips toegevoegd waaronder tips voor hotels en restaurants. De allereerste tips is eens te kijken bij Prijsvrij de goedkoopste aanbieder van stedentrips naar Rome die ik kon vinden. Met zeer aantrekkelijke prijzen inclusief vliegreis.

Trastevere

Trastevere is een charmante wijk aan de westelijke oever van de rivier de Tiber in Rome . Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis en architectuur, die dateert uit de middeleeuwen. Het gebied wordt gekenmerkt door smalle geplaveide straatjes, kleurrijke gebouwen bedekt met klimop en verborgen pleinen. Trastevere is de thuisbasis van verschillende opmerkelijke bezienswaardigheden, waaronder de basiliek van Santa Maria in Trastevere, een van de oudste kerken in Rome, en de Villa Farnesina, een magnifieke renaissancevilla met prachtige fresco's . Bezoekers kunnen de fascinerende geschiedenis en architectuur van de buurt verkennen door een wandeling te maken of gewoon door de straten en steegjes te dwalen .

Trastevere staat ook bekend om zijn levendige eet- en drinkscene. In de buurt vindt u een verscheidenheid aan restaurants, cafés en bars die zowel traditionele Romeinse gerechten als internationale gerechten serveren. Bezoekers kunnen lokale specialiteiten proeven, zoals cacio e pepe, carbonara en supplì, een bal van gebakken rijst met een kleverige kaaskern . Voor degenen die op zoek zijn naar een avondje uit, heeft Trastevere tal van bars en pubs om uit te kiezen, variërend van trendy cocktailbars tot traditionele wijnbars .

Naast de geschiedenis en eetcultuur is Trastevere ook een centrum voor kunst en cultuur. De buurt herbergt verschillende kunstgalerijen en musea, waaronder het Museo di Roma in Trastevere, dat de geschiedenis en cultuur van de buurt laat zien . Bezoekers kunnen ook genieten van straatkunst en muurschilderingen langs de rivier de Tiber, waaronder de beroemde kunstinstallatie Lungotevere della Farnesina.

Trastevere is niet alleen een leuke wijk om te bezoeken maar ook een uitstekende wijk voor je overnachtingen. Una hotels Trastevere is één van de prachtige hotels, en is gelegen in het hart van Tratevere, een uitstekend en betaalbaar hotel. Van het hotel kun je niet alleen de wijk goed verkennen maar heel Rome.

Monti

De wijk Monti, gelegen in het hart van Rome, is een van de meest pittoreske buurten van de stad. Monti wordt gekenmerkt door zijn smalle straatjes en historische architectuur. De wijk is gelegen tussen het Forum Romanum en de Esquiline-heuvel, waardoor het een uitstekende locatie is voor het verkennen van oude Romeinse ruïnes en bezienswaardigheden. De naam van het district, wat 'bergen' betekent in het Italiaans, is een knipoog naar de heuvels rondom het gebied. Het Monti-district heeft een rijke geschiedenis en wordt beschouwd als een van de oudste gebieden in Rome.

Het Monti-district herbergt verschillende opmerkelijke bezienswaardigheden en architectonische wonderen. Het Forum Romanum, het centrum van het oude Rome, bevindt zich in de wijk . De Domus Aurea van Nero, ooit het paleis van keizer Nero, is een ander belangrijk herkenningspunt in het gebied . De wijk herbergt ook verschillende kerken en basilieken, waaronder de Basilica di Santa Maria Maggiore. De architectuur van het Monti-district is een mix van oude Romeinse, middeleeuwse en barokke stijlen, waardoor het een fascinerende plek is om te ontdekken voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

In de afgelopen jaren is het Monti-district een centrum geworden voor kunst, eten en het nachtleven. De wijk herbergt verschillende kunstgalerijen, waaronder de Galleria Sciarra en de Monti Gallery. Het gebied staat ook bekend om zijn levendige eetcultuur, met tal van restaurants en cafés die traditionele Romeinse gerechten en internationale gerechten serveren . 'S Nachts komt het Monti-district tot leven met trendy bars en clubs, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Er zijn weinig hotels in het oude centrum van Rome Monti Palace is één van de weinige. Dit 4 sterren hotel is zeer luxe met een bijzondere ligging. Het is niet het goedkoopste hotel maar zeker wel de moeite waard.

Testaccio

De buitenwijk Testaccio in Rome heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Oorspronkelijk was Testaccio een havengebied waar goederen de rivier de Tiber op werden vervoerd en gelost voor distributie door de stad. De naam van het district komt van Monte Testaccio, een heuvel die bestaat uit duizenden kapotte amforen die door kooplieden werden weggegooid nadat hun goederen waren uitgeladen. In de loop van de tijd ontwikkelde Testaccio zich tot een volksbuurt, met veel inwoners die werkten in het nabijgelegen slachthuis en andere industrieën. Ondanks zijn industriële wortels is Testaccio de afgelopen jaren een centrum geworden voor eten, kunst en cultuur, en trekt het bezoekers van over de hele wereld.

Tegenwoordig staat Testaccio vooral bekend om zijn bruisende nachtleven, met veel pubs, bars en clubs langs de straten. Het district is echter ook een bestemming geworden voor fijnproevers, met zijn beroemde markt met een breed scala aan verse producten, vleeswaren en kazen. Testaccio is ook de thuisbasis van verschillende musea en galerijen, waaronder het MACRO Testaccio museum voor hedendaagse kunst en de Centrale Montemartini, een industrieel archeologisch museum gehuisvest in een voormalige energiecentrale. Bezoekers kunnen ook de velemuurschilderingen (Street-Art) in de buurt verkennen

Prati

Prati is een wijk in het hart van Rome, aan de westkant van de rivier de Tiber. De wijk wordt begrensd door het Vaticaan in het westen en de renaissancemuur in het oosten. Prati is de 22e rione van Rome, geïdentificeerd door de initialen R. XXII, en maakt sinds 2013 deel uit van de Municipio I. Het district was ooit grasland, vandaar de naam Prati, wat velden en weiden betekent in het Italiaans.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Prati zwaar gebombardeerd en veel van zijn gebouwen werden verwoest. De wijk is echter in de naoorlogse periode herbouwd en heeft veel van zijn oorspronkelijke charme behouden.

Tegenwoordig is Prati een rustige wijk die bekend staat om zijn elegante gebouwen, brede straten en luxe winkels, maar ook boetieks, designerwinkels en speciaalzaken. Hoewel er weinig bezienswaardigheden zijn in de wijk zelf, maakt de centrale ligging van Prati het tot een populaire bestemming voor toeristen die Rome bezoeken.

De buurt is ook de thuisbasis van een aantal traditionele Romeinse restaurants en bars, waar bezoekers kunnen genieten van de lokale keuken en livemuziek. Prati is een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte van de meer toeristische gebieden van Rome en een uitstekende keuze als het gaat overnachtingen. Je bent vanuit Prati zo in Vaticaan-stad maar ook in het centrum van Rome. Bekijk het aanbod van KAYAK.nl eens hier vind je diverse hotels in de wijk Prati.

Quartier Coppedè

De wijk Quartier Coppedè in Rome is een uniek en charmant gebied dat opvalt door zijn bouwstijl en design. De wijk bestaat uit ongeveer twintig gebouwen ontworpen door Gino Coppedè, die begon met bouwen in 1913 en doorging tot aan zijn dood in 1926. Coppedè ontwikkelde zijn eigen eclectische bouwstijl waarin veel Art Deco-elementen en uitbundige decoraties verwerkt waren, waardoor de gebouwen in deze wijk echt uniek zijn . De door Coppedè ontworpen gebouwen lijken rechtstreeks uit een sprookje te komen, met hun grillige en fantastische ontwerpen, en de wijk wordt vaak gebruikt als decor voor films.

De wijk herbergt verschillende opmerkelijke gebouwen, waaronder de Fontein van de Kikkers en de Villino delle Fate, die bezoekers van alle leeftijden zeker zullen bekoren. De wijk is ook gunstig en dus ook een goede keuze als het om hotels en overnachtingen gaat.

De Joodse wijk Ghetto

Joodse wijk Ghetto in Rome is een historisch en cultureel belangrijk deel van de stad. De Ghetto werd in 1555 opgericht in opdracht van paus Paulus IV, die alle joden in Rome tot één gebied wilde beperken. De wijk was grotendeels omsloten door muren en poorten, en joden mochten het gebied 's nachts niet verlaten. De Joodse wijk lag in het historische centrum van Rome, vlakbij de rivier de Tiber en de Campo de' Fiori.

Ondanks de moeilijke levensomstandigheden in De Ghetto slaagde de joodse gemeenschap in Rome erin haar cultuur en tradities door de eeuwen heen te behouden. Tegenwoordig is De Ghetto de thuisbasis van de synagoge van de stad en is het een gebied met boetieks, koosjere restaurants en banketbakkerijen. Het behoud van de joodse cultuur en haar keuken zorgt voor enthousiaste bezoekers. Wandelen door de smalle straatjes en kleine winkeltjes van de Ghetto biedt een unieke ervaring, weg van de hectiek van de stad. De Joodse Wijk Ghetto is een plaats van joodse geschiedenis en cultuur in Rome en wordt daarom elk jaar door vele joden uit de hele wereld bezocht.

Pigneto

Pigneto is een wijk in het oostelijke deel van Rome die zeker de moeite waard is om te bezoeken, mede door de rijke geschiedenis wat nog steeds goed zichtbaar is in de wijk. De wijk is oorspronkelijk gevormd uit verschillende omringende borgata, of gehuchten, Pigneto werd gezien als een (arme) arbeiderswijk die vanaf 1870 langzaam fuseerde. In het verleden werd het gebied beschouwd als een sloppenwijk, maar de afgelopen jaren is het getransformeerd tot een centrum voor kunstenaars, moderne restaurants en trendy bars. De geschiedenis en ontwikkeling van het district hebben bijgedragen aan zijn unieke karakter en charme, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

De culturele betekenis van Pigneto in Rome blijkt uit de vele kunstgalerijen, straatkunst en het culinaire aanbod. De wijk wordt vaak "het Brooklyn van Rome" genoemd vanwege de levendige en creatieve sfeer. Bezoekers kunnen het culturele aanbod van het gebied verkennen door een bezoek te brengen aan Villa Gordiani, een oude Romeinse villa, of door de straatkunst te bewonderen die de muren van de wijk siert.

Eurostars Roma Aeterna is een goed voorbeeld van een prachtig en betaalbaar hotel. De Wijk Pigneto is een goede keuze als het gaat om overnachten. De wijk zelf heeft je veel te bieden en is uniek en vanuit Pigneto ben je ook snel bij de andere bezienswaardigheden in Rome. Het Eurostars Roma Aeterna is een 4 sterren accommodatie en zeer goed


Reacties
Categorieën