Willemstad Emmabrug
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
01/28/2024
4 min

De top 7 van de leukste bezienswaardigheden in Willemstad 2024

01/28/2024
4 min

Willemstad in Curaçao is de hoofdstad en heeft ongeveer 140 duizend inwoners. De hoofdstad is verdeeld in 2 stadsdelen Otrobanda en Punda in beide stadsdelen vind je diverse interessante bezienswaardigheden. Wat er ook zeker niet ontbreekt in Willemstad zijn mooie hotel. In de top 7 van mooiste hotels op onze blog staan diverse hotels in Willemstad. De hotels zijn gelegen aan Mambo Beach en Jan Thiel strand. 

Zoals je net gelezen hebt zijn er ook diverse bezienswaardigheden, de 7 leukste bezienswaardigheden heb ik voor jou op deze pagina op een rij gezet en uitgebreid beschreven. Dit allemaal om je een goed beeld te geven van de bezienswaardigheden in Willemstad. 

Op vakantie naar Willemstad? 

Curaçao is een geliefde vakantiebestemming geworden, dit zie je ook terug in het aantal aanbieders van reizen naar Willemstad en Curaçao. Het aanbod van reizen en accommodaties lijkt soms best veel op elkaar. De aanbieders die er boven uitspring voor de bestemming Willemstad zijn Tui reizen, Vakantiediscounter.nl en Corendon.nl. Vakantiediscounter is een echte low-budget aanbieder maar heeft ook luxe reizen in het assortiment. Het voordeel van Corendon en Tui reizen zijn dat ze eigen vliegtuigen hebben en ook eigen personeel in Curaçao. 

Handelskade


De Handelskade is gelegen in de wijk Punda en is één van de meeste bekende en gefotografeerde plekjes van Willemstad en Curaçao. De kleurrijke huisjes hebben een koloniale sfeer en architectuur. Het meest populaire gebouw van de Handelskade is het historische gebouw Penha uit 1708. 

De Handelskade was ooit het centrum van Willemstad, het winkelgebied van tegenwoordig ligt achter de Handelskade. Op de foto´s die je vast ooit wel eens langs hebt zien komen lijkt de Handelskade best groot in werkelijkheid is het nog geen 100 meter. Maar ondanks dit is het zeker de moeite waard om de Handelskade zelf te bewonderen als je in Willemstad of Curaçao bent. 

Mikvé Israel-Emanuel synagoge

De Mikvé Israel-Emanuel-synagoge is de oudste synagoge op het westelijk halfrond die nog in gebruik is. De houten synagoge dateert uit 1732 is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Curaçao.

De synagoge is niet alleen een plaatje van de buitenkant met de minaret, de binnenkant maakt ook veel indruk met de marmeren vloeren, stenen muren en gouden kandelaars. De binnenplaats van de synagoge heeft azuurblauwe glas-in-loodramen en een mahoniehouten Heilige Ark.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Synagoge erg beschadigd en is na de oorlog gerestaureerd en heropend  in 1953 als Nationaal Monument. 

Maritiem Museum

Het Maritiem Museum is één van de musea in Willemstad, het museum is gelegen in de oude wijk Punda en is gevestigd in mooi geel pand aan de Villa Maria. Het Museum vertelt je het verhaal over de geschiedenis van het eiland en de zee er rondom heen. Ook wordt meer vertel over de invloed  Nederlandse West-Indische Compagnie op het eiland. Het is een interessant museum voor iedereen die meer over de geschiedenis of geïnteresseerd is in de geschiedenis. 

Drijvende Markt

Naast de drijvende brug heb je ook nog een drijvende markt in Willemstad. Deze markt vind je om de hoek van de Handelskade in het Waaigat aan de Sha Caprileskade. 6 dagen in de week komen verschillende bootjes aan de Sha Caprileskade met vis, groente en fruit. Naast de verse producten worden er ook Venezolaanse producten verkocht. 

Het leuke aan de drijvende markt is dat alles kleurig is uitgestald, er hangt ook nog eens een heerlijke sfeer rond de kade. Een leuke bezienswaardigheid om eens te bekijken als je in Willemstad bent. 

Kura Hulanda Museum

Het Kura Hulanda Museum is het bekendste museum in de Caribbean. Kura Hulanda betekend ¨Nederlandse binnenplaats¨ in het Papiamento.  In 1999 werd het museum geopend door Jacob Gelt Dekker, het museum is gevestigd in het voormalige slaven- en koopmanswoning. Het museum is gewijd aan de slavenhandel. 

Je krijgt een beeld van de bizarre daden van de slavenhandelaren, zoals hoe de slaven werden behandeld en gehouden. Ook de afschaffing van de slavernij wordt duidelijk behandeld in het museum. Bij het museum is ook een sculpturentuin en worden er archeologische voorwerpen tentoongesteld. 

Koningin Emmabrug

De prachtige Koningin Emmabrug is gelegen over de Sint Annabaai en is de enige houten drijvende burg ter wereld. Dit maakt De Emmaburg ook tot een populaire bezienswaardigheid in Willemstad. Deze pontonbrug wordt ook wel de pontjebrug genoemd en drijft op 16 pontons. De Koningin Emmabrug komt uit 1888, maar is nog in een zeer goede staat. 

De brug heeft 2 motoren, zodat de brug opzij kan als er een grote boot komt langs varen. De Emmabrug verbind de 2 stadsdelen Otrobanda en Punda met elkaar. De Koningin Julianabrug is ook een verbindende brug tussen de twee stadsdelen en is geschikt voor auto´s. 

Fort Nassau

De laatste bezienswaardigheid in de lijst van mooiste bezienswaardigheden in Willemstad is zeker niet de minste. In 1797 is er begonnen aan de bouw van Fort Nassau, destijds werd het Fort, Fort Republiek genoemd. Het fort heeft een rijke geschiedenis met o.a. de bezetting van de Britten tussen 1807 en 1816. Sinds dat het fort weer werd bezet door Nederland is het vernoemd na de Koninklijke Familie. 

In 1816 is er voor het laatst een schot gelost vanaf het fort en is het nooit meer gebruikt als Militair doeleind. Sinds 1958 dient het fort als een restaurant. Het leuke aan het fort is dat het nog grotendeels in originele staat is. 


Reacties
Categorieën