vakantie doeboek
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/09/2024
3 min

De top 7 van de leukste kinder vakantie doeboeken 2024

02/09/2024
3 min

De meeste kinderen vermaken zich goed tijdens de vakantie, toch zijn er vaak verloren uurtjes en vergeet ook de reis naar de vakantiebestemming niet. Vakantie doeboeken kunnen een goede oplossing zijn, ze nemen weinig ruimte in, je hebt geen batterijen nodig, veroorzaakt geen geluiden, daarnaast zijn de boeken erg leerzaam en erg divers. 

De doeboeken bevatten leuke spelletjes, opdrachten korte verhaaltjes en nog veel meer. Je hebt doeboeken voor verschillende leeftijden er zijn zelfs vakantie doeboeken voor volwassenen. De doeboeken zijn uiteraard ook te gebruiken buiten de vakanties maar ook zeer geschikt om mee te nemen op je reis. 

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste vakantie doeboeken voor kinderen. De vakantieboeken zijn voor verschillende leeftijd voor de jongere kinderen maar er zijn ook leuke vakantiedoeboeken voor kinderen t/m 12 jaar. 

Om je een goed beeld te geven worden de doeboeken uitgebreid beschreven. Naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over het boek, via de link kun je het doeboek ook eenvoudig en snel bestellen. 

Young Scientist Vakantieboek Zomer

Waarom lopen mensen op twee benen? Waar komt het getal 0 vandaan? En hoe komt het eigenlijk dat je ziek wordt? De zevende editie van het vakantieboek van Young Scientist neemt je mee langs ontdekkingen die onze kijk op de wereld hebben veranderd. Van de ontdekking dat minuscule wezentjes ziektes veroorzaken tot de komst van het internet. 

Van de aarde die om de zon bleek te draaien tot het idee dat elektrische signalen in je brein je gedrag bepalen. Dit zomerse doeboek voor kinderen van 8 tot 12 jaar staat vol interessante feitjes, uitdagende puzzels en vermakelijke proefjes.

Het grote Zoete Zusjes vakantiedoeboek

Zoete Zusjes Saar en Janna zorgen er met Het grote Zoete Zusjes vakantiedoeboek voor dat kinderen zich geen moment meer hoeven te vervelen tijdens de vakantie.

Het leukste vakantieboek van het jaar! De Zoete Zusjes Saar en Janna, bekend van hun YouTube-kanaal, gaan met je mee op vakantie. Het grote Zoete Zusjes vakantiedoeboek staat boordevol spelletjes, puzzels, kleurplaten, knutselideeën, korte verhalen, stripjes en véél meer! Een leuk nieuw doeboek voor kinderen vanaf een jaar of zes. Met de welbekende vrolijke illustraties van Iris Boter is dit vakantieboek een musthave voor iedere ouder die met jonge kinderen op vakantie gaat. Gegarandeerd geen ruzie op de achterbank!

Evert Kwok Vakantieboek

Het Evert Kwok vakantieboek: voor een gortdroge vakantie.

Het Evert Kwok vakantieboek staat bomvol woordgrappen, cartoons, puzzels, kleurplaten, bananen en andere ongein ontsproten aan het brein van cartoonisten De Blouw en Evenboer. Al jaren maakt dit duo furore met überflauwe cartoons, maar ook met fotograppen en oneliners. 

In dit boek gaat Evert helemaal los, onder het motto: als het maar gortdroog is. Want zeg nou zelf, wie wil er nou geen droge vakantie?

Donald Duck Vakantieboek

Hoera! De vakantie begint pas echt met dit boek vol zonnige puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk heel veel grappige en avontuurlijke verhalen over Donald en zijn familie en vrienden uit Duckstad!

Donald Duck Vakantieboeken
Hoera! De vakantie begint pas echt met de vakantieboeken van Donald Duck, vol zonnige puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk heel veel grappige en avontuurlijke verhalen over Donald en zijn familie en vrienden uit Duckstad!

Handboek voor Superhelden - Vakantieboek

Kruip in de huid van de Witte Bliksem en waan je een echte superheld in een superspannend solo-avontuur! Los uitdagende puzzels op en ontwerp je eigen superheld. Samen met onze held Lisa uit 'Handboek voor Superhelden' train je al je verschillende superkrachten. En verder staat dit speel- en puzzelboek natuurlijk vol tips over wat je kunt doen tijdens de vakantie!

Suske en Wiske - Vakantieboek

Naar aloude gewoonte kun je de zomer inzetten met een extra dik Suske en Wiske - vakantieboek: 4 avonturen van je favoriete striphelden en een boel leuke spelletjes! De witte uil, De toornige tjiftjaf, De vlijtige vlinder en De kwakende queen voeren je nu alvast mee naar je volgende vakantiebestemming.

Uitwisbaar reis- en spelletjesboek

Jonge kinderen oefenen de pengreep en bereiden zich zo voor op het schrijven van letters en cijfers. Spelletjes rond het thema reizen: verbind-de-puntjes, zoek de verschillen, doolhoven, overtrekken van stippellijnen, telkens met de speciale bijbehorende pen. Om uit te wissen en telkens opnieuw te oefenen, ook leuk voor op vakantie.

Reacties
Categorieën