Elzas Vogezen
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/13/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor de Elzas en de Vogezen 2024

02/13/2024
5 min

De Vogezen is een middelhoge bergketen in het noordoosten van Frankrijk. De bergketen begint bij de grens met Zwitserland en strekt zich naar het noorden uit over de westelijke zijde van het Rijndal. De Vogezen is gelegen in de streek Elzas.

De Elzas is de meeste  noordoostelijke regio van Frankrijk en grenst aan Duitsland en is een veelzijdige bestemming. Naast historische stadjes en de bergketen de Vogezen is er nog veel meer te beleven. Om een goed beeld te krijgen van de Elzas en de Vogezen is een reisgids een echte aanrader. Ook ideaal bij de voorbereiden als tijdens de reis naar de Elzas en de Vogezen.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 beste reisgidsen voor de Elzas en de Vogezen. De reisgidsen zijn heel divers, maar om je een goed beeld te geven heb ik naast een boekbeschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de reisgids waaronder de recensies en waardering van de lezers. Via de link kun je de reisgids eenvoudig bestellen.

Tip: TUI Reizen is een goede keuze als het gaat om de Elzas en de Vogezen!

Trotter - Elzas / Vogezen Straatsburg

Tonnen informatie in pocketformaat Een must voor elke reiziger:

 • Die Elzas-Vogezen echt wil beleven
 • Die wil weten waar hij wel en niet moet zijn
 • Die naast beroemde bezienswaardigheden ook graag unieke plekjes opzoekt
 • Die niet de plaatjes wil maar het echte verhaal
 • Die graag kiest voor originele restaurants en hotels voor elke portemonnee

Rother Wandelgidsen - Vogezen

In de Rother wandelgids Vogezen vindt u de mooiste wandelingen voor een fantastische wandelvakantie in dit wandelparadijs.

De zonnige Vogezen op de kruising van de Elzas en Lotharingen is de meest gevarieerde en meest originele bergketen in Centraal-Europa. U vindt er idyllische meren, hoge bergachtige rotsen, bergweiden en pieken met het oog op de Alpen, oude kloosters en historische kasteelruïnes.

De toeristische infrastructuur is voorbeeldig: de paden zijn uitstekend gemarkeerd, er zijn talrijke goede accommodaties en dat het eten is er heerlijk is, is algemeen bekend.
Alle 51 wandelroutes in de Vogezen zijn voorzien van gedetailleerde kaarten, onmisbare hoogteprofielen en uitgebreide beschrijvingen.

Merian live - Elzas en Vogezen

Deze bijzondere reisgids laat je het beste van de Elzas en de Vogezen zien doormiddel van de volgende hoofdstukken:

 • Winkelen
 • Uitgaan
 • Eten & Drinken
 • Overnachten
 • Wandelingen
 • Excursies
 • Bezienswaardigheden

20X Elzas

Heerlijk logeren in een charmehotel of een gezellige B&B en een of meerdere dagen op verkenning in de omgeving. Dat zijn de ingrediënten van deze sfeervolle gids. Op het menu staat een welverdiende adempauze, een weekendje actief genieten.

Journalist en fotograaf Georges Gielen bezocht voor deze gids 10 boeiende streken in de Elzas en bundelde 20 heerlijke eet- en overnachtingsadressen. Van een 15de-eeuwse auberge in Elzasbouwstijl tot een knus biohotel. Elk hoofdstuk biedt bovendien een aantal beproefde suggesties voor leuke activiteiten in de streek.

Uiteraard bevat deze gids alle nuttige praktische informatie zodat je in een handomdraai een geslaagde weekenduitstap of een zorgeloze vakantie kunt samenstellen.

Veelzijdig Vogezen

In "Veelzijdig Vogezen" neemt Géraldine Holthaus de lezer mee door deze boeiende, nog tamelijk onbekende streek.

De Vogezen, in het Noordoosten van Frankrijk, zijn echter een heel interessante vakantiebestemming met als extra voordeel dat je vanuit Nederland in één dag op je bestemming bent. Deze regio is veelzijdig en biedt voor ieder wat wils: 's winters kan er volop gewintersport worden (Hoge Vogezen), terwijl je er in de zomer kunt genieten van de schitterende natuur, de rijke historie, veel cultureel erfgoed en prachtige dorpen en steden.

Wil je een sportieve vakantie, dan kun je hier ook je hart ophalen! Je kunt uren lang wandelen door de immens uitgestrekte bossen of in de bergen, fietsen, mountainbiken, zwemmen, varen of parasailen. Maar ook de gastronomie staat hier hoog in het vaandel, vaak in combinatie met voortreffelijke Elzaswijnen..

Géraldine, die de streek door en door kent, vertelt over oude ambachten die nog steeds 'en vogue' zijn, over een aantal middeleeuwse kerken en kathedralen, maar zij laat de lezer ook kennismaken met de specifieke streekgerechten, met gezellige en voordelige familierestaurants en met een fantastisch sterrenrestaurant in Epinal Auteursinfo Géraldine Holthaus, juriste van beroep, neemt de lezer mee langs de vele facetten van de Vogezen.

Géraldine is véél op stap in de streek samen met haar echtgenoot en bevriende fotograaf omdat zij ansichtkaarten maakt voor diverse lokale opdrachtgevers, waaronder streekmusea en VVV. Daarnaast doet zij vertaalwerk, heeft een "Bed & Breakfast" thuis en schrijft teksten in opdracht.

Elzas, Vogezen en Jura

Ontdek Elzas, Vogezen en Jura op vakantie in Frankrijk met deze Dominicus-reisgids en verken Nancy, Verdun, Straatsburg, Colmar, Besançon en meer. Flaneer over Place Stanislas in Nancy waar gouden tijden schitteren, ontdek de mooiste wijndorpen van de Elzas langs de Route des Vins, beleef de oude kunst in het Musée Unterlinden in het hart van Colmar en bezoek de bezienswaardigheden in vallei van de Loue met de fraai gelegen stadjes en dorpjes aan de rivier.

Beleef de ultieme vakantie In Elzas, Vogezen en Jura, regio’s die goed bereikbaar zijn met de auto vanuit Nederland en België. Deze reisgids zit boordevol praktische informatie, historische achtergronden, handige overzichtskaarten, sfeervolle foto’s en uitgebreide culturele achtergrondinformatie, is altijd up-to-date en geschreven door Nederlandstalige experts. Angela Heetvelt is al jaren fulltime reisgidsenschrijfster.

De Elzas behoort tot haar favoriete streken, waar ze vooral voor muziek, kunst, wandelen en wijn geregeld naar terugkeert. Hans Pijnenburg is direct of indirect altijd met Frankrijk bezig geweest: met een studie Frans, het schrijven van een aantal reisgidsen over Frankrijk en zijn werk in de campingindustrie.

De Groene Reisgids - Elzas-Vogezen

Voor iedere bestemming in Frankrijk een reisgids! Michelin zet door in het verder opdelen van de Franse regio's waardoor je nu echt voor elke vakantieplek over een schat aan betrouwbare informatie en beproefde tips kunt beschikken.

Doordat iedere Frankrijkgids wordt opgedeeld in subregio's ontdek je in een paar tellen wat je niet mag missen in de buurt van jouw vakantieplek.

De heldere kaarten en stadsplattegronden, alle met het Michelin-keurmerk, wijzen je feilloos de weg naar de mooiste bezienswaardigheden en belevenissen.

Reacties
Categorieën