Griekse Vlag
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/02/2024
5 min

De top 7 van de beste taalgidsen voor Griekenland 2024

02/02/2024
5 min

Zelf willen wij graag altijd een woordje kunnen spreken van de taal waar wij op vakantie naartoe gaan. Op het moment van het schrijven van deze blog zijn wij thuis bezig met de Italiaanse taal. Het is altijd handig om bijvoorbeeld iets te kunnen vragen of de basis te kunnen verstaan. 

Dit geldt ook voor de vakanties naar Griekenland, hoewel er op veel toeristische plekken veel Engels gesproken wordt kan het handig zijn om een Griekse taalgids bij je te hebben of een woordje te spreken.

Voor deze pagina heb ik de 7 beste taalgidsen en boeken om Grieks te leren voor je op een rij gezet. Naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over de taalgids. Via de link kun je de taalgids eenvoudig en snel bestellen. 

Wat & Hoe taalgids - Grieks

Wat & Hoe Taalgids Grieks is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen, een overzichtelijke woordenlijst en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie.

Wat & Hoe Taalgids Grieks is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen en duidelijke aanwijzingen voor uitspraak kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen? Een gesprekje aanknopen? Met Wat & Hoe Taalgids Grieks lukt het allemaal.

De gids bevat overzichtelijke woordenlijsten, praktische tekeningen en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie. De Wat & Hoe Taalgidsen zijn al meer dan 75 jaar verkrijgbaar en staan bekend om hun kwaliteit en volledigheid. De Taalgidsen zijn samengesteld in samenwerking met Van Dale.

Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De Wat & Hoe Taalgids is een onmisbare hulp voor wie een taal probeert te begrijpen en te gebruiken.

Globus Taalgids Grieks

  • Pasklare zinnen en uitdrukkingen voor elke situatie. 
  • Met een eenvoudig systeem om zelf nieuwe zinnen te maken. 
  • Met aanduiding van de juiste uitspraak. 
  • Uitgebreid woordenboek achterin. 
  • Onmisbare gids, zowel voor toeristen als zakenlui.

Leer Grieks (taalcursus voor beginners)

Leer de belangrijkste uitdrukkingen in het Grieks voor je vakantie of zakenreis. Je kunt naar deze audio luisteren in de trein, op werk, of voor het slapengaan, om alle belangrijke zinnen te leren die je nodig zult hebben tijdens je reizen. 

Oefen 20 minuten per dag, en in korte tijd zul je goed Grieks kunnen spreken - in een hotel, restaurant, of tijdens het winkelen. Je leert hoe je woorden en zinnen als 'Hallo' in het Grieks kunt zeggen, of hoe je getallen (één, twee, drie tot tien) correct kunt uitspreken. En beetje bij beetje word je geïntroduceerd tot veelgebruikte zinnen. Zo zul je in staat zijn om in het Grieks te communiceren. 

Met deze taalcursus ben je klaar voor de belangrijkste situaties die je op vakantie, in het dagelijks leven en op het werk zult tegenkomen. Er is geen voorkennis of extra lesboek nodig. 

Leer Grieks - Snel / Gemakkelijk / Efficiënt

Dit boek bevat een reeks woordenlijsten met 2000 van de meest voorkomende woorden en zinnen, gerangschikt op basis van hun voorkomen in dagelijks taalgebruik. Dit vocabulaireboek volgt de 80/20-regel: het zorgt ervoor dat u eerst de belangrijkste woorden en zinsstructuren leert om u te helpen snel vooruitgang te boeken en gemotiveerd te blijven.

Voor wie is dit boek bedoeld?
Dit boek is bedoeld voor beginners of personen met een halfgevorderde kennis van het Grieks die gemotiveerd zijn en bereid zijn om dagelijks 15 tot 20 minuten te besteden aan het leren van woordenschat. De eenvoudige structuur van dit vocabulaireboek kwam tot stand door alle onnodige zaken te elimineren, waardoor de leerinspanning zich uitsluitend toespitst op de onderdelen waarmee u de grootste vooruitgang in de kortst mogelijke tijd kunt boeken. Als u bereid bent om elke dag 20 minuten te studeren, dan is dit boek waarschijnlijk de beste investering die u kunt doen als beginner of als iemand met een halfgevorderde kennis van het Grieks. U zult verrast zijn over hoe snel u vooruit gaat na amper een paar weken dagelijks oefenen.

Voor wie is dit boek niet bedoeld?
Dit boek is niet bedoeld voor personen met een gevorderde kennis van het Grieks. Ga in dat geval naar onze website of zoek naar ons Grieks vocabulaireboek met meer woordenlijsten gesorteerd op onderwerp, ideaal voor gevorderden die hun taalvaardigheden op bepaalde vakgebieden willen verbeteren.
Mocht u op zoek zijn naar een allesomvattend Grieks taalleerboek dat u bij de verschillende stappen om Grieks te leren begeleidt, dan is dit boek waarschijnlijk ook niet wat u zoekt. Dit boek bevat alleen woordenschat en we verwachten dat de kopers ervan zaken als grammatica en uitspraak met behulp van andere bronnen of via taalcursussen leren. De kracht van dit boek ligt in zijn focus op het snel verwerven van de belangrijkste woordenschat, ten koste van informatie die veel mensen waarschijnlijk in een traditioneel taalleerboek verwachten. Houd hier rekening mee als u het boek koopt.

Hoe dit boek te gebruiken?
U gebruikt dit boek idealiter elke dag, waarbij u een vast aantal pagina's in elke sessie herhaalt. Het boek is opgesplitst in lijsten van 50 woorden die u helpen om stap voor stap vooruitgang te boeken via het boek. Neem bijvoorbeeld aan dat u op dit moment woorden 101 tot 200 herhaalt. Zodra u de woorden 101 tot 150 goed kent, kunt u beginnen aan de woorden 201 tot 250. De volgende dag kunt u 101-150 overslaan en verdergaan met het herhalen van de woorden 151 tot 250. Op die manier werkt u stap voor stap door het boek en nemen met elke pagina die u beheerst uw taalvaardigheden toe.

Taalgids Grieks

Handig boekje voor op reis of om te starten met de belangrijke woorden/ zinnen of thema's van de taal te kennen. Inclusief handige woordenlijst voor op reis.

Ik leer Grieks

140 essentiële woorden en uitdrukkingen, 200 gemeenschappelijke uitdrukkingen, de 100 meest voorkomende werkwoorden, de 1000 essentiële woorden. Het moderne Grieks is de moedertaal van 15 miljoen sprekers, van wie er 10,7 miljoen in Griekenland zijn, waar het een officiële taal is, zoals in Cyprus. 

Onze leermethode: we hebben honderden sleutelzinnen en -woorden geselecteerd. Al tientallen jaren is herhaling op gebleken een effectieve leermethode te zijn. Het uiteindelijke doel is om een voldoende niveau in een taal te bereiken om eenvoudige gesprekken te hebben, eenvoudige uitwisselingen te begrijpen, te overleven in situaties van het dagelijks leven.

Van Dale Miniwoordenboek Grieks

In deze Van Dale Miniwoordenboek Grieks vind je alle woorden die je nodig hebt op zakenreis of op vakantie. In twee taalrichtingen, dus je vindt steeds snel het antwoord op je vraag.

Handig:
- Klein formaat met flexibele kaft: ideaal voor op reis!
- Twee taalrichtingen samen in één boekje
- Bevat 20.000 trefwoorden

Leuke extra's:
- Nuttige zinnen voor onderweg
- Culinaire woordenlijst
- Telwoorden
- Klokkijken

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

Reacties
Categorieën