Ecuador
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/17/2024
3 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Ecuador 2024

01/17/2024
3 min

Ecuador misschien niet een bestemming waar je het eerst aan denkt maar zeker geen slechte keuze als het om vakanties gaat. Het land heeft je verschrikkelijk veel te bieden en vooral een prachtige natuur. Naast het Andesgebergte, de prachtige stranden en het Amazoneregenwoud is er nog zoveel meer. Want er wordt gezegd dat Ecuador één van de mooiste en bijzonderste plekjes op aarde heeft namelijk de Galapagoseilanden.

Om je meer te weten laten komen over de Galapagoseilanden en Ecuador heb ik de 5 beste reisgidsen over Ecuador voor je op een rij gezet. De reisgidsen worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. 

De link geeft veel extra informatie over de reisgids waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun jij de reisgids eenvoudig en snel bestellen. 

TIP: Riksja Travel de specialist in rondreizen, ook als het gaat om Ecuador is er uit een prachtig aanbod met mooie rondreizen! 

Ecuador en de Galapagoseilanden

Ontdek Ecuador en de Galápagoseilanden op vakantie met deze Dominicus-reisgids en verken de natuurschatten van het Andesgebergte, de bruisende steden Quito en Cuenca en het indrukwekkende Amazonegebied. 

De Galápagoseilanden staan bekend om hun prachtige natuur en unieke dierenwereld en zijn zeker een bezoek waard. Ecuador is een levendig land met een prachtige kust, fraaie historische steden waarin iedereen zich welkom voelt. Deze reisgids zit bomvol praktische informatie, handige overzichtskaarten, sfeervolle foto's, historische achtergronden en uitgebreide culturele achtergrondinformatie. Bovendien zijn Dominicus-reisgidsen altijd up-to-date en geschreven door Nederlandstalige experts.

Walter de Vries maakt als reisjournalist vele lange reizen. Hij schrijft voor verschillende reismagazines en is auteur van een aantal reisgidsen.

Insight guides - Ecuador & Galápagoseilanden

Ecuador dankt haar naam aan de evenaar die dwars door het land loopt. Dat dit bijzondere geografische feit niet de enige bezienswaardigheid is, laten de auteurs en fotografen u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld zien. Ecuador is een land van boeiende volken en wonderschone natuurschatten. 

De auteurs nemen u mee op reis van de hoofdstad Quito naar de ondoordringbare Amazone-oerwouden. Van de met ijs bedekte vulkanen op de evenaar naar de langgerekte kuststrook aan de Grote Oceaan. In het voetspoor van Charles Darwin maakt u kennis met de fenomenale Galápagoseilanden. Een unieke plek op aarde waar nog een aantal zeldzame diersoorten in het wild is te bewonderen. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder ander 'De laatste onbekende volken', 'Panamahoeden' en 'Treinreizen'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet. 

In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Ecuador is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Rough Guide Ecuador

  • ONTDEK elk deel van Ecuador en maak daarbij gebruik van de heldere plattegronden en kaartjes.
  • BEPAAL wat je wilt zien en laat je daarbij inspireren door de mooie foto’s.
  • LEES de deskundige achtergrondinformatie, van markten en traditionele kunstnijverheid tot de fauna op de Galapagoseilanden.
  • VERTROUW op onze selectie van de beste plekken om te overnachten en te eten.

Retourtje Ecuador

Ecuador, een relatief klein land in Zuid-Amerika, heeft veel te bieden. Er zijn hoge (vulkanische) bergen, oerwoud, natuurparken en stranden aan de Stille Oceaan. Vergeet natuurlijk ook de Galápagoseilanden niet. Deze eilanden herbergen dieren, die zich door de geïsoleerde ligging op een eigen wijze hebben kunnen ontwikkelen. Ga met eigen ogen zien hoe de equator er uitziet. In de aflevering Retourtje Ecuador in de ReisStof- serie leest u alles wat u altijd al had willen weten over dit magische land.

Landenreeks - Ecuador

Ecuador is met wat goede wil te zien als één groot en compleet natuurreservaat. Het is een van de kleinste landen van Zuid-Amerika, maar heeft alle ecosystemen van het continent op zijn grondgebied. De ongekende natuurlijke rijkdom staat onder grote druk: oliewinning, ontbossing, mijnbouw, klimaatverandering en toerisme eisen hun tol. Met een unieke grondwet, waarin bescherming van de natuur prioriteit geniet, probeert het land het tij te keren. Dezelfde grondwet erkent ook de veeltaligheid en de etnische diversiteit in het dichtstbevolkte land van het continent.

De Landenreeks is de betrouwbare bron van informatie over meer dan zestig landen in de wereld. De Landenreeks geeft een toegankelijk beeld van waar het in een land nu werkelijk om draait. Zonder in clichés te vervallen, schetst de reeks het gewone en het bijzondere van een land, en
legt ook het karakteristieke van zijn bevolking bloot. Grensverleggend en onmisbaar.

Reacties
Categorieën