De top 7 van beste boeken over hiking en trekkingen 2024

In Nederland gebruiken we trekking en hiking nog wel eens door elkaar. Hiken betekend niet langer dan 1 dag voor de natuur te wandelen, dit kan langs weide landen zijn, maar ook door bossen of over bergpaden, en lijkt dus veel op het wandelen alleen de parcours zijn vaak een stuk technischer en sportiever en ook de afstanden in veel gevallen langer.

Een trekking is een wandeling van meerdere dagen over bergpaden, bergzadels en ravijnen. Je overnacht dan vaak in tenten of berghutten. Bij de trekking ligt het tempo vaak veel lager dit heeft ook met de omstandig van het parcours te maken. Daarnaast wordt er bij een trekking ook een rugzak / backpack gedragen.

Voor deze pagina heb ik de top 7 van leukste en beste boeken over trekking en hiken voor je op een rij gezet. De boeken worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft veel extra informatie en via de link kun je het boek ook eenvoudig en snel bestellen.

Deze blog is ook te lezen bij allesoverboeken.nl

Wandelen

Hiking & Trekking van beginner tot expert

Zin in een fijne wandeltocht dicht bij huis? Of liever een meerdaagse trektocht in de Ardennen, een huttentocht in de Alpen of een heuse wandelexpeditie in het verre buitenland? In deze gids vind je een overvloed aan wandelbestemmingen voor je volgende wandelavontuur.

Het boek helpt je bovendien om de juiste schoenen te kiezen en een professionele wandeluitrusting aan te schaffen, er zijn tal van tips om je stapvaardigheden te verbeteren en je leert goed navigeren met kaart en kompas, een gps en een smartphone.

 • Dé referentie op vlak van techniek en uitrusting voor avontuurlijke dagtochten en meerdaagse trekkings
 • Helder geïllustreerd: inspirerende foto’s, overzichtelijke tabellen en straffe verhalen
 • Inspiratie voor originele wandelroutes in België, Nederland en de rest van de wereld

Mythische trektochten in Europa

Lonely Planet’s Mythische trektochten in Europa staat garant voor levenslang wandelplezier!

In dit boek komen 50 spectaculaire wandelroutes – van Andalusië tot de poolcirkel – en 150 alternatieve suggesties aan bod.

De trektochten variëren van stedelijke omzwervingen tot bergbeklimmingen, met daartussen wijnroutes, kustwandelingen, meerdaagse pelgrimstochten, culturele uitstapjes en sneeuwschoenwandelingen.


Hike

De ultieme inspiratie voor je volgende wandeltocht – waar ook ter wereld

Trek je wandelschoenen aan en beleef de mooiste wandeltochten ter wereld. Dit prachtige boek bevat de 125 meest spectaculaire wandelingen. Volg de kustpaden in Europa, bedwing de bergtoppen van Afrika of trek door de canyons van Noord-Amerika.

De prachtige fotografie en uitgebreide routebeschrijvingen zijn de ultieme inspiratie voor je volgende wandeltocht. Stel gemakkelijk je wandeling samen met de handige kaarten, afstandsaanwijzingen, hoogteprofielen en nog veel meer praktische informatie, bijvoorbeeld plekken om tussendoor te rusten.

Of je nu een beginnende wandelaar bent, een ervaren hiker, op zoek bent naar een dagtocht of een meerdaagse route: met dit boek kun je meteen op pad. En het leuke is: wandelen is helemaal gratis, dus behalve een paar goede wandelschoenen, heb je verder niks nodig. Waar wacht je nog op?


Lannoo’s Reisboek Europe Trekking

 • 39 meerdaagse en meerweekse wandeltochten, zowel over goed bewegwijzerde wegen als buiten de gebaande paden
 • Met gedetailleerde kaarten en schitterende fotografie, die u meteen zin doet krijgen om de wandelschoenen aan te trekken
 • Extra informatie over bijzondere plekken en bezienswaardigheden in de omgeving van de route

Trekking betekent onthaasten, ontsnappen aan het dagelijkse leven en fysieke uitdagingen aangaan. Dit boek bundelt de mooiste wandelroutes in Europa: van de kustroute in Wales tot de mythische GR20 van Corsica, van de bergpaden in IJsland tot de pelgrimsroutes in Spanje en Portugal – en natuurlijk de meest prestigieuze van allemaal: een trektocht door de Alpen.


Lannoo’s Reisboek World Trekking

 • 50 wandeltochten van enkele dagen tot enkele weken, zowel over goed bewegwijzerde wegen als buiten de gebaande paden
 • Met heldere kaarten en meer dan 600 kleurenfoto’s, die u zin doen krijgen om meteen te vertrekken
 • Extra informatie over bijzondere plekken en bezienswaardigheden in de omgeving van de route

Trekking betekent onthaasten, ontsnappen aan het dagelijkse leven en fysieke uitdagingen aangaan. Dit boek bundelt de mooiste wandelroutes ter wereld. 50 tochten voeren langs vuurspuwende vulkanen, door dichte oerwouden, over ijzige gletsjers, door verschroeiend hete woestijnen en naar de top van de meest imposante bergen op aarde. Dus pak uw rugzak maar en zet uw wandelschoenen klaar!


Hoe word ik bergwandelaar

Iedereen die van uitgestrekte natuur houdt, trekt vroeg of laat de bergen in.

Hoe word ik bergwandelaar biedt je de nodige achtergrondinformatie om op een veilige én comfortabele manier de bergen te verkennen.

 • Een allround gids voor elke bergwandelaar met een stappenplan voor de beste voorbereiding
 • Met handige lijstjes voor je rugzakinhoud, EHBO, noodsituaties en een alpien woordenboek
 • Praktische info voor onderweg; flexibel maar toch voorbereid op het onverwachte
 • Met specifieke tips zoals bivakkeren, met je kids naar de bergen, voetverzorging en staptechnieken
 • Boeiende verhalen van startende en meer ervaren bergwandelaars

Hiking

Sommige wandelaars houden van degelijke voorgelopen tochten, maar andere houden van uitdagingen waarbij ze niet weten hoe en wanneer ze op de plaats van bestemming zullen aankomen.
Wat u allemaal moet weten om deze sport te beoefenen vindt u in dit boek


Wandelen

Vergelijkbare berichten