Nieuw-Zeeland
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/29/2024
6 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Nieuw-Zeeland 2024

01/29/2024
6 min

Nieuw-Zeeland wordt gezien als één van de mooiste landen als het om de natuur gaat. Het land heeft ontelbaar veel Nationale Parken en de natuur is heel divers. Denk hierbij aan: Vulkanen, fjorden, ruige kustlijnen, gletsjers, gouden stranden, spuitende geisers en ongerepte bossen.

Ondanks dat het land relatief klein is heeft het vele bezienswaardigheden en niet alleen als het om de natuur gaat ook op cultuurgebied zoals de Maoricultuur. De bevolking is uiterst vriendelijk en het reis gaat zeer eenvoudig. Een zeer geschikt vakantieland. Toch zijn er wel een paar nadelen, de afstand vanuit Nederland is ver en het is ook geen goedkope bestemming en land.

Ook een goede voorbereiding is belangrijk want je wil niet alleen goed voorbereid op reis gaan, je wilt ook geen hoogtepunten missen tijdens je reis. Gelukkig kunnen de reisgidsen je daarmee helpen. Voor deze pagina heb ik de 7 beste reisgidsen voor Nieuw-Zeeland voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de reisgids waaronder de waardering en recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids eenvoudig bestellen.

Tip: Bekijk hier de 2 prachtig rondreizen voor Nieuw-Zeeland, waarvan één in combinatie met Australië. Deze mooie rondreizen worden aangeboden door Djoser reizen!

Capitool reisgidsen - Nieuw Zeeland

Capitool Nieuw-Zeeland: de ideale reisgids voor jouw reis naar Nieuw-Zeeland!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Nieuw-Zeeland is een land van contrasten: tussen het subtropische noorden en het koudere zuiden, het natte westen en het drogere oosten, de vulkanen van het Centraal-Noordereiland en de fjorden op het Zuidereiland. De grootste stad van Nieuw-Zeeland, Auckland, en de hoofdstad Wellington, liggen beide op het Noordereiland. Het land is een paradijs voor natuurliefhebbers en buitensporters, en dat kan ook bijna niet anders: één blik op de prachtige omgeving en je bent verkocht.

Alles in één reisgids

Met de reisgids Capitool Nieuw-Zeeland ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zeven verschillende streken die Nieuw-Zeeland rijk is.

Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de 328 meter hoge Sky Tower waar je een prachtig uitzicht hebt over Auckland, het spectaculaire landschap in Fiordland National Park, de neogotische en edwardiaanse gebouwen van Christchurch met mooie parken en tuinen én het zwevende Neil Dawsons varen-sculptuur in de hoofdstad Wellington.

De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels, amusement en bijzondere vakanties en activiteiten. Daarnaast geeft Capitool Nieuw-Zeeland in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken

De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Nieuw-Zeeland zijn de volgende streken te vinden:

 • Auckland
 • Northland
 • Centraal-Noordereiland
 • Wellington en het zuiden
 • Marlborough en Nelson
 • Canterbury en de westkust
 • Otago en Southland

Met 384 pagina's aan tekst, kaarten, foto's en illustraties is de reisgids Capitool Nieuw-Zeeland een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

ANWB wereldreisgids - Nieuw Zeeland

ANWB Wereld Reisgids Nieuw-Zeeland De ANWB Wereldreisgids Nieuw-Zeeland compleet vernieuwd! Nieuw-Zeeland, bekend van zijn ruige natuur, eeuwige groene bossen, uitgestrekte vlakten en sappige weides. Maar ook van grote steden vol bezienswaardigheden zoals de Harbour Bridge in Auckland en het Canterbury Museum in Christchurch.

De uitgebreide Nieuw-Zeeland reisgids telt meer dan 500 pagina’s boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk. Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een kleine atlas.

Kortom: een onmisbare ANWB gids voor een geweldige rondreis door Nieuw-Zeeland.

Lannoo's autoboek - Nieuw-Zeeland on the road

Lannoo's Autoboeken 'on the road' zijn praktische gidsen om een land of regio met de auto te verkennen. Ze bevatten uitgestippelde routes met informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg. Je kunt de voorgestelde routes overnemen of ze naar eigen wens met elkaar combineren.

Insight guides - Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is de laatste plek ter wereld die werd gekoloniseerd en is nu een van de meest geliefde vakantiebestemmingen. Rudyard Kipling omschreef Nieuw-Zeeland eens als 'het achtste wereldwonder' en daar is niets teveel mee gezegd.

Insight Guide Nieuw-Zeeland is samengesteld door een team van deskundige auteurs en fotografen, waarvan de meeste zelf woonachtig zijn in Nieuw-Zeeland. De combinatie van schitterende fotografie en verhelderende teksten staat borg voor de veelvuldig bekroonde Insight Guide-kwaliteit. De eerste hoofdstukken gaan over de energieke geschiedenis van het land, gevolgd door de cultuur van de bevolking. Daarna nemen de auteurs u mee op reis over het Noorder- en Zuidereiland. Langs de vulkanen en geisers, de subtropische regenwouden en diepe fjorden en de charmante steden tussen de smaragdgroene velden. Van Auckland tot Christchurch en van Rotorua tot de Cookeilanden.

Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's onder andere 'Moderne Maori-kunst', 'Avontuurlijke sporten', 'In de ban van de ring' en 'Antarctica; het laatste ongerepte continent'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet. In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, feesten en festivals, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden.

Insight Guide Nieuw-Zeeland is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Lannoo's Blauwe reisgids - Nieuw Zeeland

Deze rijk geïllustreerde en goed gedocumenteerde gidsen staan garant voor een onvergetelijke reis. De prachtige kleurenfoto's doen je meteen wegdromen.

Deel 1 biedt een overzicht van de belangrijkste reisregio's en alle interessante bezienswaardigheden. Deel 2 stippelt de mooiste reisroutes uit met praktische informatie over de reistijd, hotels, restaurants, bezienswaardigheden enzovoort.

De gids bevat overzichtelijke regiokaarten en heel gedetailleerde routekaarten. De ideale reisgezel voor verre bestemmingen. Je kunt je reis thuis voorbereiden aan de hand van het hoofdstuk 'praktische info' en onderweg hoef je niets te missen dankzij de nauwkeurig uitgestippelde reisroutes.

Reishandboek Nieuw-Zeeland

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

National Geographic Reisgids - Nieuw-Zeeland

De National Geographic reisgids Nieuw-Zeeland, is de ideale reispartner, met veel foto’s en kaarten, achtergronden over cultuur en geschiedenis, informatie en tips.

National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land.

Bezoek met deze National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, het land bij uitstek voor natuurliefhebbers. Woon een Maori-feest bij, spot kiwi’s of ga kanovaren, wildwaterraften en bungeejumpen. Of bezoek de Taranakivulkaan, Stewart Island en maak een autotocht door Auckland of de wijngaarden van Wairau Valley.

De uitgebreide kennismaking met Nieuw-Zeeland, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!


Reacties
Categorieën