Legoland Billund
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/26/2024
4 min

De top 7 van de leukste attracties van Legoland Billund 2024

01/26/2024
4 min

In een splash battle leggen bezoekers een vast of los parcours af door het water of erboven, op rails. Tijdens het afleggen van het parcours

In Denemarken vind het je pretpark Legoland Billund. LEGOLAND® is ontstaan als demonstratie om te laten zien wat je allemaal met Lego kunt bouwen en maken. Dit bestaat nog steeds en is te zien in het gedeelte miniland. Miniland is een soort Madurodam maar dan is alles gemaakt van Lego. Een prachtig aanvulling bij het pretpark en tevens een stukje historie. Wist je dat er ook Amsterdam en het Nederlandse platteland zijn na gemaakt?

Naast Miniland zijn er ook vele attracties, een belangrijk onderdeel van een pretpark. De aankleding, decoratie en extra zijn mooi mee genomen maar je komt vaak toch echt vaak de attracties. Gelukkig zijn er aan attracties geen gebrek.

Maar welke attracties zijn nu het leukst in Legoland Billund? Op deze pagina vind je de top 7 van leukste attracties van Legoland Billund. De attracties worden uitgebreid beschreven.

Naar Legoland Billund

Als je in de buurt ben van Legoland Billund is het een echte aanrader om een dagje naar het attractiepark te gaan. Naast het attractiepark is er nog veel meer te beleven. Ook gaan er steeds meer mensen speciaal voor Legoland Billund naar Denemarken. Met de mooie hotels in de buurt zijn er veel mogelijkheden.

Hotel Legoland is één van de opties maar er zijn ook diverse vakantieparken in de buurt zoals Vakantiepark lalandia en LEGOLAND Holiday Village. Deze accommodaties zijn te boeken bij TUI.nl. Wist je dat je ook eenvoudig kunt vliegen naar Denemarken?

Naast het Pretpark is nog veel meer bij het Legoland Resort zoals het Legohuis en Speel- en klimpark WOW Park en een zwembad met een waterpark.

Polar X-plorer

De Polar X-plorer is voor velen de spannendste attractie van Legolang Billund. Deze stalen achtbaan neemt je mee over glad ijs langs onder andere gedecoreerde ijsbanen en door het pinguïns verblijf waar echte pinguïns leven. Onderweg wordt je verrast door een achtbaan dit zo maar lijkt op te houden en dan heb ik het nog niet over de ijsberg gehad.

De snelheid van deze achtbaan is 65 kilometer per uur en maar flinke bochten. De lengte van de baan is ongeveer 500 meter en het hoogste punt is 19 meter hoog.

Kinderen boven de 130 cm meter mogen zelfstandig in de achtbaan. Kinderen vanaf 120 cm tot 130 centimeter onder begeleiding van een ouder.

Jungle Races

De Jungle Races is ook weer zo bijzondere attractie in Legoland Billund. In de snelle jetski´s zweef je over het water. Het is een mooi gezicht vanaf de kant maar in de waterski´s is het nog veel leuker.

Het is niet alleen de snelheid dat het leuk en spannend maakt maar aan de wal kunnen de mensen waterbommen activeren het is dus een kunst deze te ontwijken en droog aan de kant te komen. Maar een beetje nat hoort eigenlijk wel bij een waterattractie.

Deze attractie is erg leuk met z´n tweeën ook voor de ouders is het leuk om samen met je kind in de waterski´s van de jungle races te stappen.

Ice Pilots School

Ice Pilots is een robotarm attractie. Deze leuke attractie is geopend in 2004 onder de naam Power Builder, de attractie was toen gedecoreerd naar het Bionicle thema. In Legoland Deutschland vind je de zelfde attractie onder de naam Hero Factory.

De Ice Pilots school attractie bestaat uit 2 gedeeltes. Aan de ene kant van de attractie vind je een groot platform met 5 robotarmen. Elke robotarm heeft plaats voor 2 bezoekers. Maar voordat jij in de attractie gaat kom je langs computers. Bij deze computers kun jij zelf een deel van de rit bepalen.

Na het invoeren van de gewenst rit krijg je een kaart met informatie over het programma. Deze kaart kun je voor het betreden van de attractie geven aan de medewerker zodat jij ook je gewenst rit krijgt.

Je rit duurt 90 secondes, de maximale hoogte die de robotarm kan bereiken is 5 meter. Het is een attractie waar je de g krachten kan ervaren. Maar gelukkig kun je zelf bepalen hoe actieve de tocht wordt.

LEGO Canoe

Wie kent het niet de bekende boomstam attractie. In bijna elke groot attractiepark is wel een boomstam attractie aanwezig, maar welk boomstam waterattractie heeft nagemaakte dieren van Lego langs het parcours staan?

Tijdens de wilde water tocht kun je genieten van de mooie bouwwerken die speciaal gemaakt zijn voor deze attractie. Maar dit is uiteraard niet alles want onderweg kom je ook een big splash tegen.

Deze leuke attractie waar je graag in gaat bij mooi weer is al een oudje maar nog steeds één van de leukste attracties. De Lego Canoe komt uit 1992 en heeft een baanlengte van 255 meter.

Pirate Splash

Pirate Splash is ook een waterattractie eentje voor het hele gezin. Ga aan boord van één van de piratenschepen en ga de strijd aan met de andere piratenboten. Je wapen is een waterstraal met deze waterstraal kun jij de andere piratenboten en passagiers na spuiten.

Maar dit zijn niet je enige tegenstanders op de wal staan ook waterspuiten die door de bezoekers van Legoland Billund gebruikt kunnen worden om jou nat te spuiten.

Een prachtige attractie met mooi weer wat de kans is wel aanwezig dat je erg nat uit de attractie komt. Gelukkig staat er bij de uitgang grote blazers om je toch een beetje droog te blazen.

Ninjago The Ride

De Ninjago Ride is ook een attractie voor iederen. Wel is het zo dat kinderen onder de 115 centimeter alleen de attractie mogen bezoeken met een volwassenen.

De buitenkant en in de omgeving van de attractie vind je prachtige Lego decoratie helemaal in style.

Voordat je in het karretje stapt die je langs het parcours brengt zet jij een 3D bril op. Tijdens de rit probeer je de elementen vuur, aarde, bliksem en ijs onder controle te krijgen. Dit lijkt misschien niet zo moeilijk, maar daar kun jij je in vergissen.

Ik weet zeker dat niet alleen kinderen de attractie leuk gaan vinden. Om je een extra dimensie te geven zijn laserstralen die flitsen langs de kant zodat het ook echt lijkt dat je regelmatig raakt schiet.

Ghost

De Ghost is een bijzonder spookhuis vol met Lego. Aan het Lego project hebben negen bouwers gewerkt in totaal is er 4400 uur aangewerkt. In de 9 scenes die je tegengaat komen in het spookhuis zitten 238.135 Lego-steentjes.

In het herenhuis waar het spookhuis zich in bevind komen je in spookachtige kamers en wordt je (onaangenaam) verrast door Lego spoken en wezens. Het is niet alleen de spoken en de geheimzinnige kamers die zorgen voor spanning en sensatie aan het einde van de spookhuis in nog een vrijvaltoren. Alsof het loopspookhuis met interactieve displays nog niet eng genoeg waren.

Reacties
Categorieën