Letland
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/28/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Estland, Letland en Litouwen.

01/28/2024
5 min

De landen Estland, Letland en Litouwen behoren tot de Baltische staten en zijn gelegen aan de oostkust van de Oostzee. Hoewel alle 3 landen ons veel te bieden hebben kiezen wij Nederlanders en Belgen niet vaak voor Esland, Letland en Litouwen. Dit is eigenlijk zonde, de reisgidsen die ik geselecteerd heb voor deze pagina laten je ook zien waarom deze 3 landen juist geschikt zijn voor een vakantie. 

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een uitgebreide boekomschrijving ook een link geplaatst van Bol.com. Deze link geeft veel extra informatie over de landen, waaronder de waardering en de recensies van de lezers van de reisgids. Via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen. 

Vakantie naar Estland, Letland en Litouwen.

Als je kiest voor een vakantie naar alle 3 landen of naar één van de landen raad ik je een rondreis aan. Djoser reizen bied verschillende rondreizen aan als het gaat om Estland, Litouwen en Letland en is zeker de moeite waard om eens te bekijken. 

Reishandboek Estland, Letland en Litouwen

Het Reishandboek Estland, Letland en Litouwen laat je kennismaken met de Baltische landen.
Deze reisgids geeft je uitgebreide informatie over verblijf, vervoer en de vele bezienswaardigheden. Ontdek een wonderlijke wereld met een rijke en bewogen geschiedenis, met prachtige oude steden en een overweldigende natuur.

Een praktische reisgids als je de hoofdsteden Talinn, Riga of Vilinius wilt bezoeken of als je tijdens de zomervakantie de Baltische landen zelf gaat verkennen.

Bezienswaardigheden in Estland, Letland en Litouwen
Estland, Letland en Litouwen worden weliswaar in een adem genoemd maar zijn eigenlijk heel verschillende landen. Ze hebben echter ook veel gemeenschappelijk. Mooie en warme zomers, ecotoerisme, kamperen in de vrije natuur, wandelen en fietsen in uitgestrekte natuurgebieden of verkwikkende modderbaden in prachtige Spa-hotels: u treft het er allemaal. Bovendien is het er veilig, het prijsniveau is zeer redelijk, de kwaliteit van eten en drinken is goed en u voelt zich meestal bediend zoals het hoort.

Het Reishandboek Estland, Letland en Litouwen is een mooi uitgevoerde, leuke en praktische gids voor de Baltische landen die ook de voorpret van je vakantie zal bevorderen.

Estland, Letland en Litouwen

Ontdek Baltische staten Estland, Letland en Litouwen op vakantie met deze Dominicus-reisgids en verken Tallinn, Saaremaa, Riga, Vilnius, de nationale parken en meer. 

Proef de middeleeuwse sfeer in het sprookjesachtige Tallinn, doorkruis via het plankenpad het Virumoeras van nationaal park Lahemaa en sta versteld van de bezienswaardigheden en uitbundige jugendstilpanden in Riga. Bekijk ook de prachtige plafondschilderingen in het barokke Rundalepaleis, bezoek de Sint-Annekerk en het historische universiteitscomplex van Vilnius en speur naar alle archeologische vondsten rondom het Meer van Plateliai. 

Beleef de ultieme vakantie In Estland, Letland en Litouwen. Deze reisgids zit bomvol praktische informatie, handige overzichtskaarten, sfeervolle foto's, historische achtergronden en uitgebreide culturele achtergrondinformatie. Bovendien zijn Dominicus-reisgidsen altijd up-to-date en geschreven door Nederlandstalige experts.

Hugo van Willigen woont al geruime tijd in Estland. In Tallinn beheert hij een jeugdherberg en is hij werkzaam als reisleider.

Trotter - Baltische Staten

  • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
  • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
  • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
  • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
  • 11 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Baltische Staten

Zowel de steden als het platteland van de Baltische Staten hebben de bezoeker veel te bieden.
De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze kennismaken met Estland, Letland en Litouwen. In de eerste hoofdstukken leest u alles over de Baltische volken, cultuur, karakteristieken en het eeuwenlange roerige verleden van vrijwel onafgebroken bezetting tot aan de huidige onafhankelijkheid.

Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis door de drie afzonderlijke landen. In Estland wacht de sprookjesachtige hoofdstad Tallinn op u. In Letland maakt u kennis met het Unesco-werelderfgoed van Riga, en in Litouwen reist u langs de oevers van de Nemunas met vele prachtige kastelen. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpaginas over onder andere Volksmuziek, Art nouveau en Barnsteen. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfotos maken deze gids compleet.

In het gedeelte Reisinformatie vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Baltische Staten is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Land inzicht - Estland

In dit boek wordt Estland vanaf verschillende kanten bekeken. De natuur, politiek, economie, geschiedenis, onderwijs, cultuur, en meer komen aan bod. Het boek staat vol interessante feitjes en prachtige foto's die typisch zijn voor het land

Capitool reisgidsen - Estland, Letland en Litouwen

altische landen
Estland is het kleinste van de drie Baltische landen en kent vele meren en rivieren. De hoofdstad Tallinn behoort tot de best bewaarde steden van Noord-Europa. Letland ligt ingeklemd en staat bekend om zijn prachtige bossen, fraaie historische stadjes en de bruisende hoofdstad Riga. Litouwen is een verborgen parel waar je eenzame landschappen en oeroude bossen vindt, naast de hoofdstad Vilnius, dat in feite één groot bouwkundig monument vormt.

Capitool Reisgids Estland, Letland & Litouwen
In de reisgids Estland, Letland & Litouwen zijn de landen opgedeeld in negen gebieden. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Met ook geschiedenis, accommodatie, restaurants, amusement, buitenactiviteiten en winkels.

  • Meer dan 2.000 foto's, kaarten en illustraties
  • De smaken van de bestemming, lokale producten en klassieke gerechten
  • Opengewerkte tekeningen en plattegronden van bezienswaardigheden
  • Bezienswaardigheden, stranden, markten en festivals

ANWB wereldreisgids - Estland, Letland, Litouwen

De ANWB Wereldreisgids Estland - Letland - Litouwen is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Estland, Letland en Litouwen. Kenmerkend voor de Baltische Staten zijn de landschappen van velden, bossen, ongerepte meren en afgelegen boerderijen. Maar ook van grote steden vol bezienswaardigheden zoals de Heilige Geest-kerk in Tallinn, de kruittoren in Riga en het Oude én Nieuwe Arsenaal in Vilnius.

De uitgebreide reisgids over Estland - Letland - Litouwen telt meer dan 500 pagina's boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk. Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en een kleine atlas achterin. Kortom: een onmisbare ANWB gids.

Reacties
Categorieën