Zweedse vlag
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/02/2024
6 min

De top 7 van de beste taalgidsen voor Zweden 2024

02/02/2024
6 min

Als je op vakantie gaat naar een land waar jij de taal niet of nauwelijks van spreekt dat jij een taalgids bij je hebt of een paar woordjes in de taal gaat leren. Dit geldt ook voor Zweden, hoewel er in Zweden ook veel Engels wordt gesproken kan het handig zijn om zelf paar woorden Zweeds te keken en een taalgids bij je te hebben.

Voor deze pagina heb ik de 7 beste taalgidsen voor de Zweedse taal en boeken om Zweeds leren voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie en de taalgids kan via de link eenvoudig besteld worden. 

Wat & Hoe taalgids - Zweeds

Wat & Hoe Taalgids Zweeds is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen, een overzichtelijke woordenlijst en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie.

Wat & Hoe Taalgids Zweeds is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen en duidelijke aanwijzingen voor uitspraak kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen? Een gesprekje aanknopen? Met Wat & Hoe Taalgids Zweeds lukt het allemaal.

De gids bevat overzichtelijke woordenlijsten, praktische tekeningen en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie. De Wat & Hoe Taalgidsen zijn al meer dan 75 jaar verkrijgbaar en staan bekend om hun kwaliteit en volledigheid. De Taalgidsen zijn samengesteld in samenwerking met Van Dale.

Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De Wat & Hoe Taalgids is een onmisbare hulp voor wie een taal probeert te begrijpen en te gebruiken.

Basiscursus Zweeds 1 Leerlingenboek

Basiscursus Zweeds 1 is een goed hulpmiddel voor iedereen die zelfstandig of in een groep Zweeds wil leren. Dit eerste deel is bedoeld voor beginners en begint met een informatief stuk over de Zweedse taal, gevolgd door een beknopte behandeling van de uitspraak van het Zweeds. Het boek telt twaalf lessen die elk bestaan uit ondermeer een dialoog, twee teksten, een woordenlijst en een behandeling van de grammaticale moeilijkheden uit de teksten. Aan het eind van elke les zijn vragen over de behandelde stof en uitspraak- en conversatieoefeningen opgenomen.

ANWB toeristenkaart - Zweeds

ANWB Taalgids Zweeds
Maak je tijdens je vakantie in Zweden verstaanbaar en leer de basis van de taal met de compacte ANWB Taalgids Zweeds!

Zweeds is een gemakkelijke taal om te leren en veel Zweden spreken goed Engels. Toch is het handig om je in een noodsituatie op de juiste manier te kunnen uitdrukken. Met de ANWB Taalgids Zweeds op zak wordt communiceren Zweden in een stuk gemakkelijker.

In de gids komen woorden en uitdrukkingen in de volgende categorieën aan bod: Algemene uitdrukkingen, aan de grens, op de weg, openbaar vervoer, tanken & pech, overnachten, uitgaan, medische hulp, winkelen en toerisme. De woorden en uitdrukkingen zijn weergegeven in Nederlands-Zweeds en Zweeds-Nederlands. De uitspraak wordt fonetisch weergegeven.

Leer Zweeds (taalcursus voor beginners)

Leer de belangrijkste uitdrukkingen in het Zweeds voor je vakantie of zakenreis. Je kunt naar deze audio luisteren in de trein, op werk, of voor het slapengaan, om alle belangrijke zinnen te leren die je nodig zult hebben tijdens je reizen. 

Oefen 20 minuten per dag, en in korte tijd zul je goed Zweeds kunnen spreken - in een hotel, restaurant, of tijdens het winkelen. Je leert hoe je woorden en zinnen als 'Hallo' in het Zweeds kunt zeggen, of hoe je getallen (één, twee, drie tot tien) correct kunt uitspreken. En beetje bij beetje word je geïntroduceerd tot veelgebruikte zinnen. Zo zul je in staat zijn om in het Zweeds te communiceren. 

Met deze taalcursus ben je klaar voor de belangrijkste situaties die je op vakantie, in het dagelijks leven en op het werk zult tegenkomen. Er is geen voorkennis of extra lesboek nodig.

Van Dale Miniwoordenboek Zweeds

Met Van Dale kom je verder!

In dit Van Dale Miniwoordenboek Zweeds vind je alle woorden die je nodig hebt op zakenreis of op vakantie. In twee taalrichtingen, dus je vindt steeds snel het antwoord op je vraag.

Handig:

 • Klein formaat met flexibele kaft: ideaal voor op reis!
 • Twee taalrichtingen samen in één boekje
 • Bevat 20.000 trefwoorden

Leuke extra's:

 • Nuttige zinnen voor onderweg
 • Culinaire woordenlijst
 • Telwoorden
 • Klokkijken

EML Cursus Zweeds - Boek + e-Learning

Misschien bent u al eens in Zweden geweest of heeft u ambities om in een Zweeds bedrijf te gaan werken. Hoe dan ook, met deze Online Cursus Zweeds beheerst u de taal binnen de kortste keren in de basis. En als u al (basis) Engels en Nederlands spreekt is het leren van Zweeds voor u een fluitje van een cent!

Na het afronden van de cursus Zweeds van E.M.L. Online Education beheers jij het Zweeds in de basis en kun je jezelf verstaanbaar maken in de Zweedse taal. Door de overzichtelijkheid van deze cursus verdwaal je nooit in de stof, waardoor het leren van deze mooie taal nu één groot feest is!

Productinformatie:

 • Het fysieke cursusboek wordt per post opgestuurd
 • U heeft direct toegang tot de digitale leeromgeving
 • Hoofdstukindeling rondom thema’s uit het dagelijks leven
 • Praktisch toepasbare woordenlijsten Zweeds-Nederlands én Nederlands-Zweeds
 • Praktisch toepasbare basiszinnen Zweeds-Nederlands
 • Oefeningen

Leer Zweeds - Snel / Gemakkelijk / Efficiënt

Dit boek bevat een reeks woordenlijsten met 2000 van de meest voorkomende woorden en zinnen, gerangschikt op basis van hun voorkomen in dagelijks taalgebruik. Dit vocabulaireboek volgt de 80/20-regel: het zorgt ervoor dat u eerst de belangrijkste woorden en zinsstructuren leert om u te helpen snel vooruitgang te boeken en gemotiveerd te blijven.

Voor wie is dit boek bedoeld?
Dit boek is bedoeld voor beginners of personen met een halfgevorderde kennis van het Zweeds die gemotiveerd zijn en bereid zijn om dagelijks 15 tot 20 minuten te besteden aan het leren van woordenschat. De eenvoudige structuur van dit vocabulaireboek kwam tot stand door alle onnodige zaken te elimineren, waardoor de leerinspanning zich uitsluitend toespitst op de onderdelen waarmee u de grootste vooruitgang in de kortst mogelijke tijd kunt boeken. Als u bereid bent om elke dag 20 minuten te studeren, dan is dit boek waarschijnlijk de beste investering die u kunt doen als beginner of als iemand met een halfgevorderde kennis van het Zweeds. U zult verrast zijn over hoe snel u vooruit gaat na amper een paar weken dagelijks oefenen.

Voor wie is dit boek niet bedoeld?
Dit boek is niet bedoeld voor personen met een gevorderde kennis van het Zweeds. Ga in dat geval naar onze website of zoek naar ons Zweeds vocabulaireboek met meer woordenlijsten gesorteerd op onderwerp, ideaal voor gevorderden die hun taalvaardigheden op bepaalde vakgebieden willen verbeteren.
Mocht u op zoek zijn naar een allesomvattend Zweeds taalleerboek dat u bij de verschillende stappen om Zweeds te leren begeleidt, dan is dit boek waarschijnlijk ook niet wat u zoekt. Dit boek bevat alleen woordenschat en we verwachten dat de kopers ervan zaken als grammatica en uitspraak met behulp van andere bronnen of via taalcursussen leren. De kracht van dit boek ligt in zijn focus op het snel verwerven van de belangrijkste woordenschat, ten koste van informatie die veel mensen waarschijnlijk in een traditioneel taalleerboek verwachten. Houd hier rekening mee als u het boek koopt.

Hoe dit boek te gebruiken?
U gebruikt dit boek idealiter elke dag, waarbij u een vast aantal pagina's in elke sessie herhaalt. Het boek is opgesplitst in lijsten van 50 woorden die u helpen om stap voor stap vooruitgang te boeken via het boek. Neem bijvoorbeeld aan dat u op dit moment woorden 101 tot 200 herhaalt. Zodra u de woorden 101 tot 150 goed kent, kunt u beginnen aan de woorden 201 tot 250. De volgende dag kunt u 101-150 overslaan en verdergaan met het herhalen van de woorden 151 tot 250. Op die manier werkt u stap voor stap door het boek en nemen met elke pagina die u beheerst uw taalvaardigheden toe.

Reacties
Categorieën