Senegal
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/29/2024
3 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Senegal 2024

01/29/2024
3 min

Senegal is het land waar het hele jaar de zon schijnt en waar je dus ook in de winter van een heerlijk temperatuur kunt genieten. Dit is prettig want de stranden zijn prachtig en heel uitnodigend. Maar Senegal is niet alleen geschikt voor een zonvakantie het is ook een land waar je kunt genieten van prachtige safari´s een beeldschone natuur en niet te vergeten een interessante cultuur. Het land wordt vaak gecombineerd met Gambia, Maar je kunt ook zeer goed voor alleen Senegal kiezen er iets genoeg te zien en te beleven.

Als jij je goed voor wilt bereiden voor je vakantie of zeker wilt weten dat je geen mooie plekjes en bezienswaardigheden mist raad ik je één van de 5 prachtige reisgidsen op deze pagina aan. De reisgidsen worden uitgebreid beschreven en als extra heb ik voor meer informatie een link van Bol.com geplaatst. 

Dominicus - Gambia en Senegal

Ontdek Gambia en Senegal op vakantie met deze Dominicus-reisgids en verken twee unieke Afrikaanse landen. Gambia staat bekend om haar prachtige Atlantische kust en vriendelijke bevolking. Verken 'The Smiling Coast', het prachtige en sfeervolle vissersdorp Tanji en het unieke kunstdorp Wide Open Walls. 

Senegal is een trotse West-Afrikaanse natie vol kleurrijke stammen als de Jola en de Bassari en vol unieke en bruisende steden als Dakar. Ook de prachtige nationale parken zijn een onmisbare bezienswaardigheid. Deze reisgids zit bomvol praktische informatie, handige overzichtskaarten, sfeervolle foto's, historische achtergronden en uitgebreide culturele achtergrondinformatie. Bovendien zijn Dominicus-reisgidsen altijd up-to-date en geschreven door Nederlandstalige experts.

Safarigids Gambia & Senegal

Uw reisvoorbereidingen worden vergemakkelijkt door de beschrijvingen van de belangrijkste nationale parken van Gambia & Senegal. Als u wilt weten welk dier u voor de lens heeft, mag dit boek niet aan uw bagage ontbreken.

Senegal

 • De onmisbare gids voor echte trotters
 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter 
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 • 12 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt

De muren van Kubuneh

Terwijl de apen hoog door de bomen dansen, vogels uitbundig fluiten en de zon amper door de jungle weet heen te dringen, kijkt de reiziger naar beneden om niet te struikelen over boomwortels die als dode slangen over de paden liggen.

Gambia: Afrika's kleinste land heeft de bezoeker veel te bieden. Lees in dit reisboek wat Gambia zo bijzonder maakt. Naast zon, zee en zand valt er zo veel meer te ontdekken. Muurschilderingen in Kubuneh en omgeving maken zowel de Gambiaan als de bezoeker blij en in de avond verzamelen de bewoners zich op de stranden van Tanji om de vissers met hun vangst binnen te halen. Verdiep je in de slavernijgeschiedenis en lees in dit boek wat je beslist niet mag missen.

Gambia en Senegal: twee landen die als goede buren samenleven. Twee landen die onder de naam Senegambia door het leven gaan. In een vierwielaangedreven huurauto reisde de auteur naar het zuiden van Senegal. Senegal binnen- en weer uitkomen was al een belevenis op zich en maakte het echtpaar kennis met de zogenaamde doorwuifpolitie. Senegal ook een lappendeken van verschillende volkeren die allemaal vreedzaam naast en met elkaar wonen, leven en werken. Door de Casamance reisde het echtpaar naar de Bassari-mensen, die diep in het zuiden van Senegal wonen.

Laar je inspireren door dit Afrika - boek stampvol waargebeurde verhalen. Geniet van de kleurenfoto’s in dit reisboek, bekijk het landkaartje en haal meer leestips uit de literatuurlijst. Voor het reizen, tijdens het reizen en na het reizen.

Senegal, Gambia

Gambia en Senegal ontdekken en beleven

 • Winkelen
 • Uitgaan
 • Eten & drinken
 • Overnachten
 • Wandelingen
 • Excursies
 • Bezienswaardigheden


Reacties
Categorieën