Brazilië
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/18/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Brazilië 2024

01/18/2024
5 min

Brazilië is een prachtige tropische bestemming, het is beste bijzondere dat dit grote land met vele mogelijkheden en bezienswaardigheden nog niet ontdekt is door de westerse toerist. Moet ik er wel bij vertellen dat er ook weinig aanbod is als het gaat om georganiseerde reizen naar Brazilië. Djoser reizen heeft 2 prachtige rondreizen in het aanbod en Tui reizen één. 

Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Brazilië of al een reis hebt geboekt is het wel verstandig om je te verdiepen in het land en ook in beeld te krijgen welke plekken het mooiste zijn en welke bezienswaardigheden je niet mag overslaan. Een reisgids kan je hier zeker bij helpen. In een reisgids wordt ook veel over Brazilië zelf verteld en waar je op moet letten.

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik een uitgebreide boekomschrijving en een link van Bol.com geplaatst. Via de link van Bol.com kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. 

Tip: Djoser is een echt aanrader als het gaat om verre bestemmingen en rondreizen. Voor Brazilië heb je een uitgebreide keuze met verrassende rondreizen!

National Geographic Reisgids - Brazilië

National Geographic Reisgids Brazilië is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land. 

Brazilië staat in de schijnwerpers vanwege grote sportevenementen als het WK voetbal van 2014 en de Olympische Spelen in 2016, maar zeker ook door de spectaculaire natuur en culturele tradities. Bezoek met deze National Geographic Reisgids Brazilië een voetbalwedstrijd, maak een nachtelijke fietstocht door São Paulo en ga op zoek naar jachtluipaarden. Of vaar met een boot over de Rio Negro en bezoek de prachtige stranden van de Costa Sol Poente. 

De uitgebreide kennismaking met Brazilië, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

Dominicus landengids - Brazilië

In deze reisgids wordt het enorme Brazilië uitgebreid beschreven. Je ontdekt de mooiste plekjes en zo leer je aan de hand van historische, culturele en praktische informatie deze bruisende bestemming pas echt goed kennen.

Brazilië voor beginners

Dit reisboek geeft een beeld van het veelzijdige Brazilië. Geschiedenis, cultuur, godsdienst, slavernij, economie, politiek, corruptie, sport, geweld, landschappen, natuur, architectuur, klimaat, vervoer en bevolking worden kort uitgediept. Extra aandacht is er voor de periode waarin Brazilië (deels) een Nederlandse kolonie was (1624-1654).

In een luchtige stijl worden de vaak geestige situaties beschreven die de reiziger onderweg tegenkomt, maar ook de achtergrond en oorsprong van verschijnselen die typisch zijn voor het land en verwondering oproepen bij de reiziger. De houding van de schrijver is argeloos nieuwsgierig.

Dit is het verhaal van Klaas en Anneke die zich vestigen in het slaperige dorpje Pontalina, waar nooit iets gebeurt maar wel de bank beroofd wordt door bankrovers die te veel dynamiet gebruiken. Waar zij op straat mannen te paard tegenkomen en mannen te stier. 

Het vertelt hoe zij op hun eerste dag in het land te gast zijn op het huwelijksfeest van de dochter van de burgemeester en hoe Anneke nog diezelfde week de gemeenteraad toespreekt. Over de plaatselijke kermis en rodeo, maar ook over hun ontmoeting met de eenzame Zwitser op de berg, hun ontmoetingen met de vele Brazilianen onderweg, met geëmigreerde Nederlanders in het kleine Holambra en de onverwachte ontmoeting met een groep capibara's.
(En wat is er toch met tante Clotilde?)Ze reizen vanuit Pontalina naar de uithoeken van het land en bezoeken de natuurgebieden, de grote steden maar ook bijzondere kleine plaatsen.

Met een kaart, 80 foto's, opgave van relevante boeken, films en internetlinks, plus verklarende woordenlijst.

Trotter - Brazilie

Praktische en overzichtelijke gids voor elke zelfstandige reiziger die weet wat hij wil.

Met een ruim aanbod aan adresjes voor elk budget. Trotter mikt op alle reizigerscategorieën. Van jeugdherberg tot luxehotel en van snackbar tot haute cuisine.

Actuele informatie over een zeer brede waaier aan thema's, met alle klassieke bezienswaardigheden, maar ook verdoken parels buiten de platgetreden paden.

Aan de hand van 1, 2 of 3 Trottermannetjes wordt een eigenzinnige classificatie gemaakt van de niet te missen plekken.

Met zeer handige en eenduidige overzichtskaarten en stadsplattegronden waarop alle adresjes duidelijk gepositioneerd zijn.

Trotter is de beste bagage voor meer dan 70 bestemmingen, zowel voor cultuurfanaten, gastronomische genieters als voor avontuurlijke reizigers.

Een must voor elke reiziger -die Brazilië echt wil beleven - die wil weten waar hij wel en niet moet zijn - die naast beroemde bezienswaardigheden ook graag unieke plekjes opzoekt - die niet de plaatjes wil maar het echte verhaal - die graag kiest voor originele restaurants en hotels - voor elke portemonnee

Cultuur Bewust! - Brazilie

De Cultuur Bewust Brazilië gids geeft toeristen en zakenmensen de belangrijkste informatie over de Braziliaanse cultuur en gewoontes.

Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied van Braziliaanse omgangsvormen, normen en waarden, hoe zich te gedragen en wat verwacht mag worden op zakelijk en sociaal gebied.

Het is beknopte, zakformaatgids met interessante wetenswaardigheden over het dagelijks leven. Een must voor iedereen die naar Brazilië gaat voor vakantie, studie of werk.

Nellles Gids Brazilie

De Nelles Gids Brazilië leidt u rond in de 'metropool van de levenslust' Rio de Janeiro, in de 'locomotief' São Paulo en in de romantische baroksteden van Minas Gerais. Ook het Europees getinte zuiden, Bahia en de droomstranden van het noordoosten, Brasília en het grootste tropenwoud ter wereld, het Amazonegebied, komen aan bod.

Inhoud:

  • De driehoek der superlatieven
  • Het zuiden
  • Centraal-west
  • Het noordoosten
  • Het noorden – Amazonegebied

Rough Guide Brazilie

ONTDEK elk deel van Brazilië en maak daarbij gebruik van de heldere plattegronden en kaartjes. BEPAAL wat je wilt zien en laat je daarbij inspireren door de mooie foto's. LEES de deskundige achtergrondinformatie, van de flora en fauna van het Amazonegebied tot de hipste bars van São Paulo. VERTROUW op onze selectie van de beste plekken om te overnachten en te eten.

Reacties
Categorieën