Costa Del Sol
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/30/2024
5 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor de Costa del Sol 2024

01/30/2024
5 min

De Costa del Sol, wat zich vertaalt naar 'zonnekust', is een prachtige kuststreek in het zuidelijke deel van de Spaanse regio Andalusië. Het strekt zich ongeveer 150 tot 160 kilometer uit langs de Middellandse Zee en omvat de provincies Málaga, Cádiz en Granada. De belangrijkste stad aan de kust is Málaga, dat als belangrijk knooppunt fungeert en de Costa del Sol verdeelt.

De Costa del Sol heeft een mediterraan klimaat, gekenmerkt door hete en droge zomers en milde winters. Het aangename klimaat en de overvloed aan zonneschijn in de regio maken het tot één van topbestemmingen voor zonaanbidders.

De Costa del Sol biedt een breed scala aan attracties en populaire toeristische bestemmingen. De regio staat bekend om zijn prachtige stranden, waardoor het een paradijs is voor strandliefhebbers. Populaire badplaatsen als Málaga, Torremolinos en Marbella trekken. Naast de prachtige kustlijn zijn er ook charmante stadjes en steden om te verkennen.

In de reisgidsen vind je meer informatie over de Costa Del Sol maar ook welke plekken en plaatsen je niet mag overslaan en je vind hier ook de leukste bezienswaardigheden aan de Costa del Sol.

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft je veel extra informatie over de reisgids. Via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Vakanties.nl is een uitstekende partner voor de Costa Del Sol. Het aanbod is aantrekkelijk zowel qua keuze als prijs. Bij Vakanties.nl betaal je nooit te veel met de laagste prijsgarantie. Een groot plus punt.

ANWB Extra - Costa del Sol

ANWB Extra reisgids Costa del Sol - Spanje Ontdek Costa del Sol met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Costa del Sol! Door een combinatie van een heerlijk klimaat (korte winters en niet te hete zomers), zon, kust en in het achterland de witte dorpen is de Costa del Sol de perfecte bestemming voor een lekkere zonvakantie.

De compacte ANWB Extra reisgids Costa del Sol biedt naast diverse routes het gebied en veel praktische tips over hotels, campings en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Rijd langs witte dorpen en woeste bergen van de Axarquía, bezoek de Cueva Nerja spookkastelen (als je durft)of doe een dagje ‘Brits’ op het eiland van Gibraltar.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Capitool Reisgidsen Top 10 - Andalusië en de Costa del Sol

Capitool Top 10 Andalusië en de Costa del Sol

 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto’s brengen de streek tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse autoroutes leiden je door de prachtige omgeving van Andalusië en de Costa del Sol

Top 10 Andalusië en de Costa del Sol

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Andalusië en de Costa del Sol te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de betoverende streek. Flamenco, wijn, tapas, stranden, zon: alles wat Spanje tot een van de populairste landen ter wereld maakt, vind je terug in de regio Andalusië.

Top 10 Andalusië en de Costa del Sol bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de regio te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is, waar de mooiste dorpjes zijn en waar je de lekkerste wijn kunt proeven.

Deze Top 10-gids verdeelt de streek in vijf gebieden

 • Sevilla
 • De provincies Sevilla en Huelva
 • De provincies Málaga en Cádiz
 • De provincies Granada en Amería
 • De provincies Córdoba en Jaén

Top 10 Andalusië en de Costa del Sol is onderdeel van Capitool Reisgidsen

Met Capitool Reisgidsen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, met duidelijke plattegronden, prachtige foto’s en illustraties en handige tips. Met de Capitooltips geniet je van de mooiste uitzichten, maak je de beste vakantiefoto’s en ontdek je de bijzonderste plekjes. Jouw mooiste reis begint hier!

Lannoo's kaartgids - Costa del Sol

De perfecte combinatie van kaart en gids in een handig pocketformaat;;;Tips van kenners voor een geslaagde vakantie in jouw zonbestemming.

Praktische indeling in regio's met aanbevelingen voor de beste bezienswaardigheden, restaurants, activiteiten en winkels. Uitgestippelde wandelingen en dagexcursies;;;Uitgebreide voorstelling van de beste logeeradressen.

Alle info voor een vlot verloop van jouw reis: het openbaar vervoer, het weer, noodnummers en nuttige websites. Alles wat je moet weten over Costa del Sol in een perfecte combinatie van kaart en gids. Bezoek de niet te missen topattracties, of verlaat de platgetreden paden en probeer een alternatieve trip.

De leukste bezienswaardigheden, restaurants, winkels en activiteiten zijn overzichtelijk ingedeeld in regio's. Ideaal om in geen tijd jouw vakantiestek te ontdekken.

Marco Polo Costa de Sol NL

Marco Polo reisgids voor de Costa del Sol! Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart van de streek en 16 bladzijden met (stads)plattegronden.

Met ‘insider tips’ om het gebied écht te leren kennen, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken:

 • Sightseeing
 • Eten & drinken
 • Winkelen
 • Uitgaan, verblijf
 • Routes & tochten
 • Voor kinderen
 • Feesten
 • Festivals & evenementen
 • Internet tips
 • Praktische info van a tot z
 • Een taalgidsje
 • Plattegronden en straatnamenregister.

Feestelijke COSTA DEL SOL

De Costa del Sol is de kuststreek van de provincie Málaga. Zoals overal in Andalucía worden ook hier diverse feesten gevierd, waarvan sommige zijn opgenomen in de catalogus van Internationaal, Provinciaal en Gewestelijk Toeristisch Belangrijke Feesten.

In dit boek vinden we een beschrijving van de dorpen en steden van de Costa del Sol met niet alleen een korte vermelding van de belangrijkste monumenten, maar met de nadruk op de feesten die hier worden gevierd. Daarnaast wordt er ruim aandacht gschonken aan achtergronden en ontstaan van deze feesten.

Enkele feesten zijn typisch voor de streek en worden bijna nergens anders in Spanje nog zo uitgebreid en intens gevierd, zoals de Candelaria (Maria Lichtmis) of Corpus Christi (Sacramentsdag), terwijl ook het feest van de Meikruisen in bijna ieder dorp en iedere stad een belangrijke plaats inneemt.

Natuurlijk mag in deze Andaloesische provincie de flamenco niet ontbreken terwijl de voor de provincie Málaga typische verdiales ook hun festivals kennen, uitgevoerd door de kleurrijk uitgedoste pandas. Het boek is verlucht met talrijke foto's.


Reacties
Categorieën