Nepal
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/28/2024
5 min

De top 7 van de reisgidsen voor Nepal 2024

01/28/2024
5 min

Veel toeristen reizen naar Nepal voor de Himalaya gebergte, naast deze reus van een gebergte tref je ook een prachtige natuur in het land. Dat zijn niet de enige 2 hoogtepunten van Nepal. Nepal heeft de vakantieganger meer te bieden dan je in eerste instantie verwacht.

De reisgidsen op deze pagina laat je veel van Nepal zien. Naast de bekende bezienswaardigheden, is er ook aandacht voor de onbekende parels van het land. De gidsen zijn heel divers en worden daarom ook beschreven.

Naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. Deze link geeft veel extra informatie over de reisgids waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen. 

Tip: Djoser reizen de specialist is een rondreizen voor verre bestemmingen. Als het om Nepal gaat is er een prachtig en aantrekkelijk aanbod! 

Insight guides - Nepal

Nepal heeft veel meer te bieden dan alleen het reusachtige Himalayagebergte. Ontdek in deze gids de onvoorstelbare diversiteit van dit land en het schitterend bewaard gebleven erfgoed. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met al deze opmerkelijke bezienswaardigheden, landschappen en culturen. 

In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis en cultuur. Daarna volgt een gedeelte over o.a. de bevolking, festivals, kunstnijverheid, trektochten en de Nepalese keuken. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van de hoofdstad Kathmandu naar de weelderige Vallei van Pokhara in het Annapurnagebied. Langs de indrukwekkende Mount Everest naar het mysterieuze Thyangbocheklooster en vervolgens naar de uitgestrekte bossen en jungle van de Terai. 

Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themapagina's over onder andere 'Sherpa-kloosters en gompa's', de 'Geboorteplaats van Boeddha', en 'De Weg naar Tibet'. In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, reisbenodigdheden, toeristische tips, gezondheid, klimaat, religie, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. 

Insight Guide Nepal is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Te gast in... - Nepal

In deze vernieuwde editie van TE GAST IN Nepal wordt stilgestaan bij de aardbeving die in april 2015 het middelgebergte van Nepal trof. Behalve veel slachtoffers was er veel schade aan het culturele erfgoed. Vanwege de bureaucratische rompslomp komt de wederopbouw vrij traag op gang. Ook de Great Himalaya Trail, een lange-afstands-trek dwars door de Himalaya, ondervond schade door de aardbeving. Inmiddels zijn de meeste trails weer hersteld en is op sommige plaatsen de route verlegd. 

Daarnaast hebben we aandacht voor het lot van de olifanten in de Terai. Lange tijd had de reisindustrie geen oog voor het dierenleed dat gepaard ging met safari's op de rug van een olifant. Sinds kort kunnen toeristen alleen op afstand genieten van de jumbo's.
We verkennen de Kathmandu-vallei per mountainbike. Zodra we het stedelijk gebied verlaten, wanen we ons in een wereld waarin de tijd honderd jaar heeft stilgestaan. 

We nemen een kijkje in de Nepalese keuken en komen meer te weten over tafelmanieren. We vieren het Shivaratri festival dat zowel populair is bij kinderen als bij volwassenen. Bij de kleintjes vanwege het snoep, bij de groten omdat het gebruik van marihuana oogluikend wordt toegestaan. De rubriek reisinformatie tot slot bevat de nodige praktische reisinformatie, een woordenlijstje en een boekenlijst.

Deze pocket is er niet alleen voor reizigers die Nepal willen bezoeken. Iedereen die interesse heeft in dit land en in korte tijd een goede indruk van het land wil krijgen, zal met deze TE GAST IN een schat aan informatie ervaren.

Trotter Nepal

  • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
  • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
  • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
  • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
  • Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Reis in Nepal

"Reis in Nepal" van Gustave Le Bon. Gepubliceerd door Good Press. Good Press publiceert een ruim aanbod aan titels in alle genres. Van bekende klassiekers & literaire fictie en non-fictie tot vergeten−of nog niet-ontdekte pronkstukken−van de wereldliteratuur, wij publiceren boeken die u beslist moet lezen. Iedere Good Press editie is zorgvuldig aangepast en geformatteerd om de leesbaarheid voor alle e-lezers en apparaten te verbeteren. Ons doel is om e-books te maken die gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor iedereen zijn in een digitaal formaat van een hoogwaardige kwaliteit.

Trekking In Nepal

Dominicus Adventure is de eerste gespecialiseerde reisgidsenserie in het Nederlandse taalgebeid over buitensportactiviteiten.

In deze gids lees je alles wat je moet weten over de trekking in Nepal. 

Gevangen in Nepal

Hoe een droomreis een nachtmerrie werd Zes maanden ten onrechte in de cel Nepal had alles waar Edward van der Ree van droomde: spiritualiteit, een slow-down levensstijl, fantastische natuur en heerlijk eten. 

Hij vond in 2013 werk in de mooiste bar van Nepal en maakte er veel vrienden. Hier wilde hij voor eeuwig blijven wonen. Zijn leven nam een dramatische wending toen zijn beste vriend, Pravash Paudel, van zijn balkon viel en op slag dood was. Onmiddellijk werd Edward door de Nepalese politie opgepakt op verdenking van moord, en zonder pardon achter de tralies gezet. In de overvolle gevangenis moest Edward zien te overleven tussen verkrachters, moordenaars, drugsdealers en pedofielen. 

Zijn ouders reisden af naar Nepal en hebben er zes maanden keihard gevochten voor zijn vrijlating, vanuit Nederland bijgestaan door hun andere zoon. De familie leerde Nepal kennen als een land van corruptie, omkoping en vriendjespolitiek. Gevangen in Nepal is een spannend, waargebeurd en filmisch beschreven verhaal gebaseerd op veel gesprekken met Edward van der Ree, e-mails en de dagboeken van zijn moeder.

Nepal

Nepal is een unieke mix van twee werelden. Het Himalaya-rijk ligt ingeklemd tussen beide Aziatische grootmachten India en China. In Nepal ontmoeten Zuid-Azië en Centraal-Azië elkaar. Het land wordt bevolkt door zowel Indo-arische als Mongoolse volken en kent een geheel eigen vorm van hindoeïsme en boeddhisme.

Marjon van Dalen woont sinds 1999 in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Ze levert bijdagen aan onder meer het Nederlands Dagblad en het maandblad onzeWereld. Lucia de Vries woont ook in Kathmandu. Ze is oprichter van de Nepalese tijdschriften Face to Face en Haka Haki. Lucia de Vries schrijft verder onder meer voor Trouw, onzeWereld en internationale tijdschriften.

Reacties
Categorieën