Zakynthos
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/28/2024
4 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Zakynthos 2024

01/28/2024
4 min

Het Griekse eiland Zakynthos wordt ook wel Zante genoemd en staat bekend als de “bloem van de Levant”. Deze bijnaam is gegeven door de Venetianen, die tussen 1484 en 1794 heerste op dit eiland. Tegenwoordig is het een populaire bestemming in Griekenland. Een bijzonderheid aan dit eiland is dat het ligt op één van de Europa’s beruchtste geologische breuklijnen.

Chora is de hoofdstad van Zakynthos en is gelegen aan de noordoostelijke kant van het eiland. Zakynthos is bekend om de zeeschildpadden. De Baai van Laganas is één van de broedplaatsen van de zeeschildpad. Niet alleen zeeschildpadden komen hier graag dit geldt ook voor de toeristen die zijn massal te vinden om één van de strand. Navagio Beach is er hier één van, de plek wordt ook wel shipwreck beach genoemd.

En dan heb ik het nog niet eens over de prachtige natuur gehad buiten de stranden. Om alles over de natuur te weten en de andere leuke plekjes en bezienswaardigheden raad ik je één van de reisgidsen aan voor Zakynthos.

Om je een goed beeld te geven over de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de reisgids en via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Vakantiediscounter.nl is een uitstekende partner voor Zakynthos. Naast een mooi en groot aanbod zijn de reizen ook nog eens aantrekkelijk geprijsd!

Zakinthos

Zakinthos combineert prachtige natuur met vriendelijke dorpen en woeste bergen met goudgele stranden. Het bergachtige noordwesten heeft in tegenstelling tot de kust nog zijn eilandkarakter behouden.

De bloem van het Oosten Zákinthos werd door de Venetianen vanwege de bloemenpracht 'il fiore del levante' genoemd. Lange tijd was het eiland onontdekt door het toerisme, maar sinds enkele jaren hoort Zákinthos tot de populaire eilandbestemmingen in Griekenland. En terecht. Het eiland, gelegen voor de Griekse westkust, combineert prachtige natuur met vriendelijke dorpen, woeste bergen en goudgele stranden.

In het bergachtige noordwesten bevolken schapenkuddes de hellingen., in dorpen hangt de zoete geur van verse honing en in afgelegen kloosters lijkt het leven stil te staan. In Zákinthos-stad liggen musea, kerken, pleinen en de Venetiaanse burcht op loopafstand. Het groene landschap nodigt uit tot wandel- of fietstochten. Het gestrande schip in Shipwreck Bay is uitgegroeid tot de attractie van het eiland.

Deze Odyssee Reisgids biedt: overzichtskaart en plattegrond van Zákinthos-stad praktische tips voor horeca, vervoer en overnachtingen info over cultuur, landschap, geschiedenis en samenleving

Zákintos / Zakynthos Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor de Ionische eilanden Zákinthos, Kefalloniá en Léfkas. Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart van de eilanden en 12 bladzijden met kaarten.

Met 'insider tips' om de eilanden écht te ontdekken, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken:

 • Sightseeing
 • Eten & drinken
 • Winkelen
 • Uitgaan
 • Verblijf
 • Routes & tochten
 • Voor kinderen
 • Feesten
 • Festivals & evenementen
 • Internet tips
 • Praktische info van a tot z
 • Een taalgidsje
 • Plattegronden en straatnamenregister.

Wandelen op Zakynthos

16 wandelingen op het Griekse eiland Zakynthos. Steile, witte kalksteenkliffen van meer dan honderd meter hoog, die loodrecht afdalen in de golven; hagelwitte strandjes aan een onwaarschijnlijk azuurblauwe zee, waar je alleen per boor kunt komen; groene valleien vol olijfbomen en bloemen, waar geen mens te bekennen is; je gaat het allemaal zien als je er te voet op uit trekt om Zakynthos te ontdekken!

Zakynthos (of Zante, zoals de Engelsen het noemen) is voor wandelaars grotendeels onontgonnen terrein. De meeste mensen komen hier naartoe om te genieten van zon, zee en Griekse gastvrijheid. Wie de moeite neemt om de wandelschoenen aan te trekken, zal een veel breder, gevarieerder en rijker beeld van het eiland krijgen. Wandel door bergdorpjes in het binnenland waar de tijd heeft stilgestaan, bedwing een van de ongenaakbare bergtoppen, ontdek verscholen, groene valleitjes die gonzen van de bijen en vlinders en bezoek een verlaten kloostertje, dat bijna is verdwenen tussen de struiken en bomen.

Wandelen op Zakynthos is een eiland ontdekken dat zoveel verrassende kanten heeft, waar het gros van de meer dan een half miljoen toeristen die het eiland jaarlijks bezoeken aan voorbij gaan. Dat maakt het lopen niet alleen een uitdagende, maar ook eenzame ervaring. Veel andere wandelaars zal je tijdens je omzwervingen niet tegenkomen. Geniet in alle rust van de stilte en de bijzondere uitzichten.

De aanwezigheid van toeristische voorzieningen maken dat een dagwandeling zich goed laat afwisselen met andere vakantie-activiteiten, zoals een boottocht langs de grotten aan de kust of een bezoekje aan de hoofdstad. Door de beperkte omvang van het eiland hoef je nooit heel lang in de auto te zitten om op een bijzondere plek te komen. Veel van de wandelingen in deze gids zijn goed te combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt. Ze brengen je naar de mooiste plekjes van het eiland. Wie wandelt ziet meer!

ANWB Extra - Ontdek Corfu & Zakynthos

ANWB Ontdek reisgids Corfy & Zakynthos Verken Corfu, Zakynthos en de andere Ionische Eilanden – Paxos, Léfkas, Ithaka, Kefalonia – op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids! Het grootste eiland van de archipel, Corfu heeft met heerlijke stranden, prachtige kliffen, olijfbossen en traditionele dorpen het meeste te bieden.

Alleen al Kérkyra (Corfu-Stad), een van de mooiste steden van het land, is de reis waard. Maar ook de andere eilanden zijn juweeltjes, zoals Zakynthos, de ‘bloem van het oosten’, met een stad vol Venetiaanse chic, schitterende grotten, thermische bronnen en een marien nationaal park.

De Ontdek reisgids Corfy & Zakynthos biedt naast praktische tips over vakantiehuizen, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door de streek (zelfs naar het nog steeds mysterieuze Albanië). De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel voor je reis naar de Ionische Eilanden.

Trotter - Korfoe-Zakynthos

 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 • 19 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Reacties
Categorieën