Kenia
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/26/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Kenia 2024

01/26/2024
5 min

Het is niet moeilijk waarom mensen kiezen voor een vakantie naar Kenia. Het land heeft je veel te bieden als vakantieganger. Je hebt de ideale mix van cultuur, natuur en mooie stranden. Diverse stranden in Kenia zijn de moeite waard het wordt nog lastig kiezen met de lange kuststrook. 

De safariparken in Kenia behoren tot de mooie safariparken van Afrika en dit is niet het enige stuk natuur wat prachtig is ook de bergen in Kenia zijn zeker de moeite waard. En dan heb ik het nog niets eens over de culturele bezienswaardigheden en tradities gehad. 

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Kenia of ga je op vakantie naar Kenia? Dan raad ik je minimaal 1 van de onderstaande reisgidsen aan. De reisgidsen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven.

Naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft veel extra informatie over het boek zoals de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig en snel bestellen. 

Tip: AfrikaPlus is een uitstekende partner als het gaat om rondreizen door Kenia. Bekijk het aantrekkelijk aanbod en laat je verrassen!

Capitool reisgidsen - Kenia

De Grote Vijf

Met zijn overweldigende natuur, uitbundige dierenleven, schitterende tropische kustlijn en veelzijdige, gevarieerde bevolking heeft Kenia zijn bezoekers veel te bieden. Spannende safari's op de uitgestrekte savannen in de Great Rift Valley zijn de grootste trekkers, met de Grote Vijf - luipaard, leeuw, olifant, neushoorn en buffel. Een tweede attractie is de tropische kust met zijn witte zandstranden met palmen en een azuurblauwe zee.

De Capitool Reisgids Kenia

In de reisgids Kenia is het land opgedeeld in acht gebieden. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Met ook de hoogtepunten en kaarten van de nationale parken en een safari- en veldgids.

ANWB Wereldreisgids - Kenia, Tanzania

ANWB Wereld Reisgids Kenia, Tanzania & Zanzibar De ANWB Wereldreisgids Kenia, Tanzania & Zanzibar is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Oost-Afrika. De grote verscheidenheid van beide landen met eiland Zanzibar is zelfs in Afrika uniek. Waar anders kun je de hoogste bergen van het continent beklimmen, daarna een paar dagen in de meest dierrijke natuurreservaten op safari gaan om ter afsluiting te relaxen onder ruisende palmen op hagelwitte zandstranden? Het wordt nog moeilijk kiezen, de hoogtepunten van Kenia, Tanzania & Zanzibar kunnen minstens tien opwindende, avontuurlijke en onvergetelijke vakanties vullen. 

De uitgebreide Kenia, Tanzania & Zanzibar reisgids telt bijna 450 pagina’s boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van landen en volk. Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een uitneembare kaart. Kortom: een onmisbare ANWB-gids voor een geweldige rondreis door Oost-Afrika!

Rough Guide Kenia

ONTDEK elk deel van Kenia en maak daarbij gebruik van de heldere plattegronden en kaartjes.
BEPAAL wat je wilt zien en laat je daarbij inspireren door de mooie foto's.
LEES de deskundige achtergrondinformatie, van de safari's in het Masai Mara National Park tot de heerlijke stranden aan de Indische Oceaan.
VERTROUW op onze selectie van de beste plekken om te overnachten en te eten.

Insight guides - Kenia

Kenia is het safariland bij uitstek. Per jeep of heteluchtballon op zoek naar 'Afrika's Grote Vijf', het spectaculaire vijftal dat elke bezoeker wil zien. Maar Kenia heeft veel méér te bieden dan wilde dieren alleen. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met alle andere opmerkelijke bezienswaardigheden, landschappen en culturen. In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis, cultuur, flora en fauna, de keuken van Kenia, sport en de bevolking. 

Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van de moderne hoofdstad Nairobi naar de bruisende havenstad Mombasa. Langs de prachtige stranden naar de met sneeuw bedekte bergtoppen op weg naar de oude volken als de Masai. Over glooiende grasvlakten van de Masai Mara naar het befaamde jadegroene Turkanameer; alles komt aan bod. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder andere 'In vrijheid geboren', 

'De Swahili', 'De Olifantenclan' en 'Mount Kenya'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet. In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, toeristische tips, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, klimaat, winkelen, veiligheid, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Kenia is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Dominicus - Kenia, Tanzania en Zanzibar

In 'Kenia, Tanzania en Zanzibar' zijn alle Afrikaanse landschappen vertegenwoordigd. Van het tropisch regenwoud van Kagamega Forest tot de woestijnen van Noord-Kenia; van de savannes van de Serengeti tot de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro en de palmenstranden van Zanzibar – Oost-Afrika heeft het allemaal. 

Natuurlijk zijn de wereldberoemde natuurreservaten de grootste trekpleisters: nergens anders ter wereld vind je een mooier gebied voor het houden van safari. Maar er is nog zoveel meer. In dit deel van Afrika woont een mozaïek van kleurrijke volkeren, waarvan de nomadische Masaï en de Samburu de bekendste zijn. Zanzibar is een uniek eiland waar Afrikaanse, Arabische en Europese invloeden elkaar treffen. 

De stranden en koraalriffen zijn adembenemend, net als de specerijenplantages die een groot deel van de wereld van kruiden voorzien.

Safari reisgids Afrika, als u weten wil welk dier er voor uw lens verschijnt!

Als u wilt weten welke dieren er tijdens uw safari voor uw lens verschijnen en u wilt lezen over de vele wildreservaten, dan mag deze gids niet aan uw bagage ontbreken. Deze Nederlandstalige safari- & veldgids is een zeer uitgebreid en tijdloos naslagwerk. De meest voorkomende zoogdieren, vogels en reptielen worden beschreven, met beeldende foto’s getoond en voorzien van kaarten van hun leefgebied. 

De meer dan 600 diersoorten zijn voorzien van hun Latijnse benaming, Engelstalige namen en natuurlijk de Nederlandse naam. Het 400 pagina's tellende Nederlandstalige boek bevat tevens kaarten met het wegennetwerk en beschrijvingen van de belangrijkste nationale parken. U vindt er uitleg van typische safaribegrippen, meertalige indexen, informatie over voorbereidingen van de reis, accessoires, accommodatievormen en vele andere onderwerpen. Het boek is voorzien van een buigzame harde cover.

Kenia en noord-tanzania

  • Praktische informatie van A tot Z
  • Achtergronden: historie, kunst en cultuur
  • Sportieve en recreatieve mogelijkheden
  • Overzichtskaart, deelkaarten en stadsplattegronden
  • Selectie van accommodaties

In deze gids vindt u alle informatie die u nodig hebt om Kenia en Noord-Tanzania te leren kennen of opnieuw te ontdekken. Met speciale aandacht voor alles wat bijzonder is aan het land en de mensen, en met talloze tips, ideeën en suggesties voor een geslaagde reis.

Reacties
Categorieën